eRepublik

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


eRepublik flag
Winter time logo
Halloween time logo
 eRepublik is a mirror version of the real world where users follow their political, economic or military aspirations to change the course of history. In eRepublik citizens can live out their dreams, interact with friends and meet new ones as they navigate their new world. To learn more, please visit www.erepublik.com. 

Vrij vertaald:

 eRepublik is een weerspiegeling van de echte wereld waarin gebruikers in staat gesteld worden om politieke, economische of militaire aspiraties in de praktijk te brengen en de loop van de geschiedenis te veranderen. In eRepublik kunnen burger hun dromen beleven, communiceren met vrienden en zelfs nieuwe vrienden ontmoeten tijdens hun rondreis door de nieuwe wereld. Om meer te weten te komen, bezoek www.erepublik.com 

eRepublik is een 'online massale meervoudige speler, sociaal netwerk en strategy webbrowser spel' (MMO). Het spel staat spelers toe om deel te nemen as individuele burgers in een online weerspiegeling van de echte wereld. Het was ontwikkeld door Alexis Bonte en George Lemnaru.

eRepublik combineert zowel sociale netwerken als strategie in één online game waar spelers kunnen deelnemen in een aantal activiteiten. Burgers van de eRepublik wereld kunnen eigen bedrijven runnen, politieke partijen vormen, stemmen in verkiezingen, krantenartikelen schrijven en zelfs oorlog voeren als burgers van virtuele versies van echte landen.

Bij het aanmelden kiest een burger het virtuele land waar hij of zij wil wonen. Elk van deze landen is vernoemd naar een land in de echte wereld en ligt bovendien op dezelfde plaats. De burger zoekt dan een baan bij een bedrijf in dat land en heeft de kans om te trainen als soldaat voor dat land. Trainen voor leger en werken voor een bedrijf wordt dagelijks gedaan. Een van de belangrijkste kenmerken van het spel is dat er slechts "14 minuten per dag" benodigd is om te kunnen spelen. Daarnaast zijn er binnen eRepublik vooral ook nog veel dingen te doen op het gebied van community. Veel landen hebben een levendig forum en community.

  • eRepublik Beta was gestart op 20 november 2007
  • Version 1 was gestart op 14 oktober 2008

Nieuwe wereld (New World)

De wereld in eRepublik wordt wel eens "De Nieuwe Wereld" (The New World) genoemd.

Andere links (Engels)

Zie ook

Menu

Introduction · Rules · Tutorial · History