Energy bar/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Icon - Energy bar.png Енергетскиот Десерт е предмет кој може да го наполни здравјето до 100, без разлика колку здравје граѓанинот има. Енергетскиот Десерт не употребува од здравствените поени, ни од храната.

Energybar.jpg

Добивање

Daily Order completed.png

Енергетскиот Десерт може да се добие на овие начини:

  • Како награда за напредување на Воениот Чин
  • Како награда за извршување на Мисија
  • Како награда за извршување на Дневната Наредба
  • Купување со Злато Icon - Gold.gif
  • Како подарок од Администраторите

Забелешка: Енергетскиот Десерт не може да се префрли или продаде.

Употребување

EnergyEatButton.jpg

Енергетските Десерти кои ги имате во Магацинот можат да се користат ако е исполнет барем еден од двата услова:

  • Да нема храна во Магацинот;
  • Да нема расположливо здравје.

Кога еден од условите е задоволен, копчето за консумирање на храна ќе стане портокалово. Енергетскиот Десерт се употребува со кликање на копчето исто како да се консумира храна.

Совет: За ефикасно користење на Енергетскиот Десерт се препорачува доведување на здравјето до 0, со што се добивааат 100 здравствени поени со активација на Енергетскиот Десерт. Доколку здравјето има вредност различна од 0, 20 на пример, тогаш со употреба на Енергетскиот Десерт здравјето ќе се наполни до 100, што би значело дека се добиени 80 од можните 100 здравствени поени. На овој начин граѓанинот губи 20 здравствени поени.Energy and what influences it

Recovering energy: FoodHouseWeekly challengePower packPower Pack Booster
Items: Energy barFirst aid kitWinter treatPumpkinCarrotIce creamBonbon
Spending energy: FightDeployGuerrilla fightsTrainWorkMoving ticket
Energy pool: HouseEnergy centerCentral parkSeveral Packs