Estonia

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
EestiIcon-Estonia.png
РусскийIcon-Russia.png
Естония
Flag of Estonia   Estonia Coat of Arms
General
General rank 55
Anthem Mu isamaa, mu õnn ja rõõm!
Motto Welcome to Estonia
Capital Kirde-Eesti
Demographics
Language Естонски, Английски
Population 205
Politics
President Virvu
Party Edumeelne Eesti Vabakond
Economics
Currency Flag-Estonia.jpg EEK
Minimum salary Flag-Estonia.jpg 10.00 EEK
Average salary 58.87 EEK
Military
Territories 2

Map of eRepublik

Last update February 25, 2016

Естония е добавена към eRepublik на 8 April 2009.

Icon allcountries.gif География

Естония граничи по суша с Icon-Lithuania.png Lithuania, Icon-Latvia.png Latvia и Icon-Russia.png Russia, а по море с Icon-Finland.png Finland и Icon-Sweden.png Sweden.

Естония има пет територии:

Region Current Population Productivity
Icon-Estonia.png Põhja Icon-Estonia.png Естония 173 Icon - Fish.png Fish
Icon-Estonia.png Kesk Icon-Estonia.png Естония 96 Icon - Fruits.png Fruits
Icon-Estonia.png Kirde Icon-Estonia.png Естония 88 Icon - Oil.png Oil
Icon-Estonia.png Laane Icon-Estonia.png Естония 84 Icon - Fish.png Fish
Icon-Estonia.png Louna Icon-capital.gif Icon-Estonia.png Естония 169 Icon - Fruits.png Fruits
  • Население към 22 Януари 2012.

Icon-economy-mic-home.gif Икономика

Поради наскоро приключилата окупация на страната от Румъния (Януари 2012) икономиката не е много развита и е в процес на обновяване. Максималната заплата в страната надвишава 88 ЕЕК, но не е достатъчна за средния гражданин, тъй като цените на някои продукти от потребителската кошница са високи. Храна К5 струва 4.20 ЕЕК, а танк качество 6 струва за 50 ЕЕК. Златото е на стойност от 1164.9 ЕЕК, с което страната привлича граждани на Сърбия, Полша и Турция за строеж на евтини добивни фирми. Митата са ниски, но и вътрешното потребление е слабо. Много оригинални естонци са се спасили от румънската окупация като граждани на други държави и нацията тепърва ще се въстановява.

Icon-taxes.gif Данъци

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 4% 6% 4%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 4% 6% 4%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 4%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 4% 6% 4%
Icon - House Q3.png House 4% 6% 3%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 4% 6% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 4% 6% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 4% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 4% 1% -
  • Updated: February 25, 2016

Icon-politics-mic-home.gif Политика

Icon position party president.gif Политически сили

Естонската политическа сцена е била свидетел на множество промени като редица партии са били основавани и в последствие сливали се една с друга. Населението е малобройно и всички политически играчи се познават добре. Политическият живот в страната е белязан от яростната конфронтация между две големи групи: Isamaalised Liberaalid и My Birthday Party от една страна и Eesti Rahvuslased заедно с партията Uus Eesti от друга. Причините за това противопоставяне са на лична основа, а конкретният повод се губи в мъглите на историята. Едно от най-острите противоборства изпълнено с доста неприязън е това между Holger Von Bear и Mister Margooni.

Isamaalised Liberaalid е крайно дясна политическа организация, която традиционно доминира в конгреса на страната. Пет от последните 11 президенти са избрани от нейните редици. След румънската окупация на страната през декември 2011 много партийци вземат чуждо гражданство и в момента партията е сериозно отслабена. Eesti Rahvuslased е спечелила само една президентска надпревара в лицето на Rafterman. Eesti Rahvuslased е центристка либерално либертарна партия и понастоящем е най-голямата партия в Естония.

Обикновено близо половината от населението на Естония гласува на изборите като през декември 2010 40% или 233 дават своя глас. Като малка страна с нисък прираст на населението политическата класа е добре установена и лидерите на страната управляват дълго. Krist0 и Albertti са управлявали 4 мандата като Albertti е бил избиран за президент четири пъти подред.

В момента има 4 активни политически партии в Естония:

Rank Logo Party Name Party President Political Orientation Political Ideology Members
1. Party-Eesti Rahvuslased.png Eesti Rahvuslased SirThomasGnohf Center Libertarian 43
2. Default party logo.gif Edumeelne Eesti Vabakond Eesti Mees Center-Right Libertarian 20
3. Party-Uus Eesti.jpg Uus Eesti kronor Center-Left Libertarian 16
4. Default party logo.gif Isamaalised Liberaalid katk Center-Right Libertarian 11
5. Default party logo.gif Eesti Rahvapartei Baron von Kleist Far-Right Totalitarian 8
6. Default party logo.gif Vabade Inimeste Unistus Viskaja Center Anarchist 4
7. Default party logo.gif Socialist Workers Party riverton yildiz Far-Left Anarchist 3
8. Default party logo.gif Eesti Imperiaalne Partei Kretzwald Center Totalitarian 1
  • Updated: February 25, 2016

Icon position country president.gif Президенти

Главна статия: List of presidents of Estonia

Icon - Congress.jpg Конгрес

Главна статия: Congress of Estonia

Icon-military-mic-home.gif Армия и военно положение

Армия

Въоръжените сили на Естония наброяват 760 бойци, което е повече от регистрираното им активно население в играта в момента от 734 граждани. Това се дължи на факта, че има много естонци с чужди гражданства. За разлика от други армии длъжността командващ естонските въоръжени сили и министър на войната е до живот освен ако конкреса на страната не освободи заемащият я или той сам не подаде оставка. Към момента и за много дълго време това е Jhonnytk.

Финансирането на армията е на база брой убити врагове като достига до 15-20 злато на месец. Преди важни битки се раздават оръжия. Естонската армия тясно си сътрудничи с военни части от Турция, Сърбия и Полша. Снабдяване на отрядите става и по каналите на ОNE и организирано снабдяване от приятелски държави при важни битки в специални комуникационни канали. Турция е традиционен съюзник и е поела договореност да не напада Естония дори и ако Турция влезе в EDEN. Организацията на войската е както следва:

  • BEST Estonia: Елитният отряд на естонската армия в състав от 164 души. Ръководени от Jhonnytk, министър на войната и върховен главнокомандващ.
  • Estonian LEEGION или Естонският легион е вторият отряд в армията и наброява 380 бойци със средна сила. Командир е kcoore.
  • RAMBO Estonia е третият армейски отряд в състав от 110 души и е предназначен за новаци. Командир на отряда е Cloner.
  • The Royal Mercenary Forces of Estland е (полу)наемнически отряд в състав от 83 боойци и с командир Renkas.
  • Pelmeen е малък частен отряд от 23 души ръководен от Gta4pk.

Съюзи

Естония е член на военния съюз ABC и е традиционнен партньор на съюза ONE. Страната си сътрудничи добре с военните сили на EDEN и е особенно близка с Полша, Сърбия и Турция.

Icon-war.png Войни

Ранната история на страната е доминирана от стремеж към утвърждаване на международната сцена. През 2010 естонците допускат грешка, като за втори път доброволно осигуряват достъп на Латвия през естонска територия за нападение над Финландия. В резултат на военните действия Естония е превзета от Icon-Finland.png Finland през октомври и ноември 2010. През ноември и декември 2010 Естония става жертва на редица офанзиви и контраофанзиви между Icon-Latvia.png Latvia и Finland. Страната постига свободата си след съвмстни оерации на естонската армия и части на военния съюз Phoenix. В следващите няколко седмици сраженията затихват и Естония постига мирно спразумение с Финландия.

През януари 2011 Естония обявява Латвия за естествен враг и на 19 януари тежки бронирани дивизии навлуват в Kurzeme, Латвия. Кампанията завършва с неуспех поради съввместните действия на Латвия и няколко държави членки на съюза EDEN.

През ноември 2011 господството на доминирашия до тогава съюз ONE започва да запада. Латвия е във война с Русия и владее няколко руски региона. По стечение на обстоятелствата Румъния по това време осъществява поход на североизток от традиционните си територии и се сдобива с обща граница с Латвия. Румъния атакува изтощената от бойни действия Латвия и в резултат окопира цяла Прибалтика като подчинява и Естония.

През декември стартира операция KROOB (Kick Romanians Out Of Baltics) или Изритай Румъния От Прибалтика. Първоначално операцията е успех и румънските територии са сведени до един регион, но в решаващата битка силите на Съпротивата търпят поражание. Това позволява на Румъния да се съвземе и отново да превземе прибалтийските държави, които държи под пълен контрол за около месец. Операция KROOB е подновена в началото на януари 2012 и с помощта на военните сили на Полша и EDEN Румъния е прогонена обратно в оригиналните си региони, наскоро освободени от унгарска окупация от българската армия.

Естонските граждани в eRepublik

Estonian freedom fighters. Left is s33vald. Right is K3ndu

В началото на март 2008, много естонци пристигат в eRepublik. Понастоящем, прогонени от наскорошната румънска окупация на страната, голяма част от местното население и изявени лидери като Gerdionu, saxx, Arisilan, gta4pk и hahalolest живеят в други държави като чужди граждани и се възползват от по благоприятните икономически условия в тях. Естонското правителство няколко пъти е организирало кампании, за да предостави безплатни добивни фирми на гражданите в държавата.

Страната има отлично развита менторска програма, която работи добре с малкото бебета раждащи се в Естония. Около 20% от новородените естонски граждани достигат до зряла възраст. Всеки нов гражданин има личен ментор и получава подробни указания в личната си поща всеки ден през първата седмица в света на eRepublik. Новите граждани, без ограничения на нивото, имат правото на еднократна помощ от 2000 здраве. Всеки месец президента докладва пред конгреса статистика с броя и състоянието на новите граждани в Естония.

Естония е с малобройно население и местните граждани приемат законите на страната много сериозно. Има много подробно регулирана политика и специална комисия за даване на гражданство на чужденци и правилата се спазват строго. Чужденците, които искат да се установят за постянно в Естония трябва да се откажат от правото да кандидатстват за конгресмени или да участват активно в политическия живот поради риска от политически преврат (PTO - political take over).

Последната голяма миграция в Естония се случва в началото на 2011 когато турският военен отряд ART-I се установява за кратко в страната. Отрядът напуска Естония след близо тримесечно пребиваване поради политическо неразбирателство с местната власт.

Въпреки, че страната е член на съюза ABC и партньор на ONE, не малко естонци симпатизират на EDEN и не са съгласни със стратегическата ориентация на Естония. Най-известният от тях е Kolv1k, силен играч и главнокомандващ армията на САЩ.

External links