Zyrtari Ekzekutiv

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


edit

Speech balloon.png User-created position

Kjo faqe përmban elemente/ konceptet/idetë të cilat nuk janë lojë përmban eRepublik.


I dyti në komandë (e njohur edhe si i dytë në përgjegjesi, 2IC, Zëvendës Komandanti, Zëvendës Komandant apo XO) është një titull i përdorur për të përshkruar një pozicion apo rol brenda një organizate e cila është zakonisht Hallka e dytë më të lartë në zinxhirin e komandës.

Ushtria

I dyti në komandë është një term i përdorur për të përshkruar zyrtarin ose i gradës direkt inferior në një Oficeri Komandues ose gradë. Në mënyrë tipike një 2IC i një njësie do të mbajnë gradën e togerit. Në mënyrë të ngjashme lejtnant-koloneli fjalë për fjalë merr kuptimin e "i dytë në pergjegjes pas një Kolonelit". Njësi më të vogla dhe njësi nën-strukturat gjithashtu mund të ketë një poste komanduese të 2IC, zakonisht që mbahen nga rreshterit apo gradat trupor.

Kjo është përshtatur në formate të ndryshme në të gjithë kontinentet, kombeve dhe organizatave. Në mënyrë tipike 2ICs do të organizojë logjistikën dhe ndihma në vendimet dhe përgatitjen e komandantëve të tyre përkatëse. Kjo mund të përfshijë kontrollin, pajisje shëndetësore dhe statusit, dhe aftësitë e përgjithshme të vartësve të.

Korporatave

Kompani të ndryshme dhe organizata do të kenë pozita zëvendëskonsull, e cila në thelb të sigurojë mbështetje dhe ndihmë për eprorët e tyre respektive.

Politika

Vende të ndryshme në të gjithë eWorld kanë Zv apo pozitë zëvendësve. Kjo mund të përfshijë të qenit dyti në komandën e një vendi, si nënkryetar, apo Zëvendëskryeministrit. Ajo mund të jetë gjithashtu i dyti në komandën e një ministri, si dhe, sa më shumë nga këto pozita gjatë gjithë eWorld ketë deputetë, zëvendësministra, ose pozicione të tjera 2IC.


Jobs
Official in-game Politics Congress member · Councillor · Governor · Minister of Defence* · Minister of Education* · Minister of Foreign Affairs* · Party member · Party president · President · Prime Minister · Secretary general (party) · Spokesman · Vice president (party)
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in the article Minister
Military Commander · 2nd Commander · Captain · Soldier · Recruit · Military ranks · Aircraft ranks · Dictator
Economy / Media Employee · General manager · Press director
Historical: eRepublik Rising · eRepublik V1
User created jobs Politics Advisor · Ambassador · Chief of staff · Director · Director of Embassies · Founder · Justice · Minister* · Monarch · Parliamentary group leader · Politician · Recruitment director · Secretary general (alliance) · Secretary of Defense · Senator · Speaker · Vice president (country) ·
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in the article Minister
Military Advisor · Chief of staff · Commanding officer · Executive officer · Officer · Staff officer · Supreme Commander
Economy / Media Advisor · Editor · Founder · Graphic designer · Journalist