fanaticro

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Čast se ne može oduzeti, ona se može samo izgubiti stoga budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!!!


N I K A N, 2009.


Dead citizen.png
Dead citizen

fanaticro

87 Message  · Wiki

ZDRUG v2.jpg
Zajednica
Državljanstvo Flag-Turkey.jpg eRepublikan
Datum rođenja 15.11.2009.
dan 726.
Datum smrti Krajem 2016. (cca)
Boravište Južna Dalmacija, Icon-Croatia.png Hrvatska
Spol muško
Novine Dnevnik.hr
Originalno znane kao
The Voice of eRepublik
Politika
potpredsjednik i glavni tajnik Hrvatska Liberalna stranka
2009 – 2009.
Član vijeća i glavni tajnik Hrvatska građanska stranka
2009 – 2009.
član vijeća Hrvatska Cista Stranka Prava
2010 – 2010.
Hrvatski ambasador u Sloveniji
2009 – 2010
Glasnogovornik Ministarstva ekonomije Republike Hrvatske
2010 – 2010.
Član otpora za samostalnost Švicarske
2010 – 2010.
Švicarski ambasador u Australiji
2010 – 2010.
Doministar obrane Švicarske
2010 – 2010.
Kongresnik Austrije
2010 – 2010.
Austrijski ambasador u Australiji
2010 – 2010.
Predsjednik Austrije
2010 – 2010.
Predsjednik Liberalne stranke
16. srpnja 2011. – 16. kolovoz 2011.
Prethodnik Marxus
Nasljednik Jelly9473
Ministar obrane SAD-a
2011 – 2011.
Doministar vanjskih poslova SAD-a
2011 – 2011.
Vojska
Čin Icon rank God of War**.png God of War**
Zračni čin Senior airman 1.png Senior Airman*

Državljanstva

Fanaticro je rijetko putovao. Imao je državljanstvo slijedećih država:

Država
Icon-Croatia.png Hrvatska
Icon-Turkey.png Turska
Icon-Switzerland.png Švicarska
Icon-Austria.png Austrija
Icon-USA.png SAD

Početak-HRVATSKA

Fanaticro je rođen u Južnoj Dalmaciji (South Dalmatia), Hrvatska (Croatia) kao N I K A N. 15.11.2009. (dan 726.) je bio dan njegovog rođenja i od tada pa nadalje on djeluje na područjima hrvatske, švicarske, austrijske i američke politike. Svoja prva poznanstva sklapa u Hrvatskoj na kanalu #eskola gdje se educira o e-Svijetu. Njegov glavni (i jedini) mentor Igor Ivkovic daje sve od sebe da me uputi u sva zbivanja društveno-socijalnih problema e-zajednice, a sve za pripremu izlaska na političku i ekonomsku scenu Hrvatske (kasnije Švicarske, Austrije i SAD-a). Igor Ivkovic u to vrijeme ima veliki utjecaj na N I K A N - a te ga usmjerava da se priključi prvoj hrvatskoj političkoj stranci u svome e-životu = Hrvatskim liberalnim demokratima (HLDu).

U toj stranci uzori su mu GP.1 i Mr Dalibor te u vrlo kratkom vremenu biva službeni stranački kandidat za kongres u Južnoj Dalmaciji, a kasnije i u Sjevernoj Dalmaciji. Uz njih stvaraju se brojna prijateljstva i poznanstva sa #erepublik.hr, ali i iz ostalih političkih krugova. Želeći se još više stranački aktivirati dolazi do nesuglasica sa stranačkim vodstvom i N I K A N odlazi iz stranke. Zajedno sa osnivačem HLD-a Lukok-om koji je i sam bio razočaran načinom vođenja stranke (HLD) osniva Hrvatska liberalna stranka (HLS) gdje je obnašao dužnost potpredsjednika i glavnog tajnika stranke. Započinje novi politički život u novoj stranci zasnovanoj na istim demokratskim i liberalnim načelima kao i u prethodnoj stranci. HLS raste iz dana u dan, no velike stranke ne žele rast konkurencije pa stranka biva TO-ana te gubi svoj trag. Tada N I K A N ostaje bez stranke, ali ne i bez prijatelja i poznanika. Mocoman14 ga poziva u Hrvatska građanska stranka (HGS) da sudjeluje u kreiranju stranke. Odmah se prihvatio posla i ubrzo nakon toga postaje član vijeća i glavni tajnik stranke.

HGS nakon toga postaje satelitska stranka Hrvatska Cista Stranka Prava (HČSP) koja je kroz svoju povijest stalno mijenjala imena zbog učestalih TO-a (zbog svoje političke orijentacije). U tom periodu mijenjaju se politička stajališta te ubrzo prelazi u HČSP gdje je postavljen za člana vijeća stranke. Zaslužan je za rad u mladeži stranke, ali i za stranačku koaliciju sa Hrvatskom demokratskom strankom (HDS-om). Isto tako radi na identitetu stranke, a postaje i službeni stranački kandidat za kongres u regiji Lika i Gorski Kotar. Još je bio član u kratkom vremenu i Ekipa za bolju eHrvatsku, Savez eKomunista Hrvatske te Hrvatska Ujedinjena Stranka. Zbog svog političkog iskustva u više je mandata obnašao dužnost hrvatskog ambasadora u Švicarskoj, a kasnije zbog upražnjenja mjesta u slovenskoj ambasadi i kao ambasador u Sloveniji. Najveći politički uspjeh u Hrvatskoj je zasigurno kratki mandat glasnogovornika hrvatskog Ministarstva ekonomije.

Početak-ŠVICARSKA

Zbog stalnih promjena političkih stranaka u Hrvatskoj i nemogučnosti da se izrazi svoj stav i mišljenje N I K A N odlazi u Švicarsku gdje je dugo bio ambasador Hrvatske. Tamo mu državljanstvo daje Lynari zajedno sa JNArno. Ova dvojica imaju veliku ulogu u nastavku njegovog e-života jer ga upućuju u Swiss Liberal Party u kojoj doživljava najbolje dane. Da ne bi sve bilo lijepo pobrinuli su se Shaolini koji su ruski PTO-i u Švicarskoj. Tada se N I K A N priključuje švicarskom otporu za samostalnost te po potrebama otpora mijenja stranke (kratkotrajno je bio i član: Swiss Freedom Party). Dva puta službeni kandidat švicarskog otpora za kongres (prvi put u Svizzera italiana, a drugi put u Graubunden). Zbog svojih zasluga i truda oko oslobađanja i osamostaljivanja Švicarske dobiva čast služenja švicarskoj vladi kao doministar obrane sa lukamancro koji je bio ministar. Još je bio i švicarski ambasador u Australiji u jednom mandatu.

Početak-AUSTRIJA

Željan novih iskušenja N I K A N odlazi u Austriju te se odmah uključuje u Allianz Starkes Osterreich, stranku PrinceOfAustria (osnivača), u kojoj se najviše istakao. U Austriji nailazi na isti slučaj kao i u Švicarskoj = borba za samostalnost te se odmah uključuje u borbu. Po potrebi je još član Sozialistische Partei gdje je u jednom mandatu bio i predsjednik stranke (2 puta u utrci za predsjednika stranke, jedna pobjeda/poraz), ali i 2 puta kandidat za kongres u Salzburg - pobjeda i Vorarlberg - poraz, zatim član Osterreich independence party (jednom u utrci za predsjednika stranke, jedan poraz), ali i Democratic party Austria koja ga kandidira za predsjednika Austrije (prva utrka za predsjednika Austrije, jedan poraz). Još je bio tri puta kandidat svoje Allianz Starkes Osterreich stranke za kongres (prvi put u Upper Austria, drugi i treći put u Salzburg - jedna pobjeda), ali i kandidat za predsjednika stranke (jedan poraz).

Najveći uspjeh je pobjeda na 31. austrijskim predsjedničkim izborima (druga utrka za predsjednika Austrije, jedna pobjeda) sa koalicijom od 3 stranke: Sozialistische Partei, Allianz Starkes Osterreich i Democratic party Austria. Pobjeda se ubrzo pretvorila u najveću mrlju u političkoj karijeri jer N I K A N ubrzo biva svrgnut zbog nikada dokazanih optužbi za krađu austrijskih nacionalnih banaka. Riječ je o političkoj namještaljci od strane austrijske oporbe koja je tijesno izgubila izbore, ali i bivšoj vlasti koja je sve poduprla želeći zadržati političku moć. U jednom mandatu je bio i ambasador u Australiji.

Početak-SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Dolaskom u SAD N I K A N se uključuje u Libertarian Party gdje ubrzo postaje i predsjednikom stranke iz prve i jedine kandidature, još je bio pet puta kandidat za kongres (Louth, Oregon, Connecticut, Alaska te Iowa - sve porazi). U kratkoj američkoj avanturi N I K A N je jednom bio i zamjenik Ministra obrane te zamjenik Ministra vanjskih poslova. Poslije se pridružio stranci United States Workers Party.

Gospodarstvo / ekonomija

N I K A N je osnivač First Bank Group koja se sastoji od C R O - C O, C R O C O te Prva hrvatska stedionica = organizacija koja se temeljila na štednji hrvatskih građana i davanjem kredita uz povremeno izdavanje obveznica i plaćanje kamata. C R O - C O i C R O C O nemaju novine za razliku od Prva hrvatska stedionica koja ima službeno glasilo The Voice of eBusiness.

Detaljan prikaz First Bank Group poslovanja može se vidjeti ovdje: http://tinyurl.com/fbg-erx

Vojna aktivnost

N I K A N nije previše bio vojno aktivan. U kratkom periodu bio je jedan od članova u Vatrenim gušterima pri Hrvatskoj vojsci, a kasnije i član u HCSP-ovoj stranačkoj paravojsci = hrvatski >>Domobrani<<). U Švicarskoj je član otpora za samostalnost, a u Austriji se priključio nacionalnoj vojsci. U SAD-u je član >>PowerRangers<< pri američkoj vojsci, a kasnije i US Airborne "Sky Dragons" (All the way!) - 82nd (US) Airborne Division All-American - 3rd Platoon The Legion.

Poslije je postao dio Hrvatske Vojske.

Novinarska aktinost

N I K A N je kao novinar bio jako aktivan, vlasnik je Dnevnik.hr, novina koje se bave područjima eRepublika, znači novostima i događanjima u njemu te političkim rezultatima i anketama. Isto tako mogu se pronaći i ekonomski pokazatelji, a posebno se ističu svojim dizajnom. Novine su se objavljivala u raznim državama, a brojila su 464 vjerna čitatelja.

Nažalost, svi članci u novinama su obrisani prije N I K A N-ove smrti.

Postignuća i ciljevi

N I K A N - ova postignuća:

Icon achievement Freedom Fighter on.gif
Freedom Fighter (x2)
Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x56)
Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x3)
Icon achievement Country President on.gif
Country President (x1)
Icon achievement Media Mogul on.gif
Media Mogul (x1)
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x5)
Icon achievement Sky Hero off.gif
Sky Hero (x0)
Icon achievement Campaign Hero on.gif
Campaign Hero (x2)
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x1)
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x383)
Icon achievement Society Builder off.gif
Society Builder (x0)
Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x5)
Icon achievement Top Fighter off.gif
Top Fighter (x0)
Icon achievement Top Aviator off.gif
Top Aviator (x0)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x13)
Icon achievement Prestige Hunter off.gif
Prestige Hunter (x0)
Icon achievement Party President on.gif
Party President* (x2)
Icon achievement EDEN on.gif
EDEN soldier* (x3)
Hrvatska, Švicarska, SAD


Izjave za e-povijest

Čast se ne može oduzeti, ona se može samo izgubiti stoga budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!!!


N I K A N, 2009.

Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!!!


N I K A N, 2009.

Ako govoriš, neka tvoje riječi budu vrijednije od tvoje šutnje!!!


N I K A N, 2010.