Suomi-Viro Sota

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png


Suomi-Viro Sota
Map of Suomi-Viro Sota
Date 01 helmikuuta 2010 - –
27 maaliskuuta 2010
Location Viro
Territorial Changes Ei vaihdoksia
Fights 21,529
Belligerents
Flag-Finland.jpg Finland Flag-Estonia.jpg Estonia
Flag-UK.jpg UK
Flag-Malaysia.jpg Malaysia
Commanders and Leaders
Flag-Finland.jpgStogis Flag-Estonia.jpgEstonianSuomi-Viro Sota alkoi 1. helmikuuta 2010 Suomen julistettua sodan Virolle.

Taustaa

Suomi - Viro -suhteet eivät ole olleet hirveän hyvät johtuen siitä, että Viro päästi Latvian hyökkäämään Suomeen kahteen kertaan PEACEN Kroatiaan kohdistuneiden hyökkäysten aikana. Suomalaiset katsovat, että ensimmäinen kerta johtui vahvempien maiden painostuksesta, mutta toinen kerta oli järjestäytynyttä vihamielisyyttä Suomea kohtaan.[1] Suomi sai mahdollisuuden kostaa Virolle, kun Viro ei uusinut Liittoa Unkarin kanssa.

Pohja-Eestin taistelu

Pohja-Eestin jälkipeli

Pohja-Eestin taistelu oli valtava. Yli 2.5 miljoonaan pistettä vauriota tehtiin yhteensä taistelun aikana Suomen, Viron ja heidän liittolaistensa toimesta. Molemmat, Viro[2] ja Suomi[3], antoivat aseita kansalaisille taistelussa taistelemiseen.

Hyökkääjistä Suomi teki 920 000 pistettä vauriota, Kroatia 160 000 pistettä ja Ruotsi 60 000 pistettä. Viro teki eniten vauriota puolustajien puolelta, vähän yli 421 000 pistettä, Venäjä 408 000 pistettä ja Latvia 150 000 pistettä vauriota. (Lähde: "Battle 8950: Finland vs Estonia in region Pohja-Eesti")

Johtopäätökset

Pohja-Eestin taistelu oli todellinen piristysruiske Viron ja Suomen yhteisölle. Satoja suomalaisia ja virolaisia taistelijoita oli valmiina iskemään viimeisillä minuuteilla, ottaen huomioon faktan, että taistelu loppui vähän puolenyön jälkeen. Taistelun aikana Viro sai melkein 400 uutta pelaajaa. Moni virolainen ja suomalainen muutti takaisin kotimaahansa taistelemaan sen puolesta.

Suomi ei luultavasti hyökkää Viroon uudelleen johtuen Viron ja Unkarin sodanjulistuksen jälkeen solmimasta liitosta. Virolaiset eivät luultavasti halua aktivoida Suomen liittoja EDEN maiden kanssa. Joten sodassa ei välttämättä tule olemaan taisteluita pitkään aikaan.