Folkhemsdemokraterna

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search

Folkhemsdemokraterna

Party-Folkhemsdemokraterna.png
General Information
Country Flag-Sweden.jpg Sweden
Abbreviation FHD
Forum [1]
Colors Red and Green
Founded December 1, 2009
Political
President Acreteq
Members 16
Congress Occupancy 3/40 seats, 8%
Orientation Center-Left
Ideology Libertarian

Folkhemsdemokraterna is a political party in Sweden. Folkhemsdemokraterna (English aprox. "The People's Home Democrats") was founded as a brake away party from the far-left party Folket in Sweden. Folkhemsdemokraterna stands for a more moderate left-wing politics and are for instance more nationalistic than Folket. One interesting fact is that the party was initially financed by people from right-wing parties who wanted to split Folket into two different parties, a plan that worked out well.

The Party had a recruiting site that was open for anyone that founds FHD interesting. The site had all the main information and the most seen members in the party and a little information about them. After a few years the party has became a bit less active but in 2015 and 2016 they managed to win the presidential elections 7 times.

FHD Concept

The name "Folkhemsdemokraterna" comes from a Swedish concept called "Folkhemmet" literally translated into "People's Home" which is a concept developed by the early social-democratic movement in real-life Sweden.

From Wikipedia: Folkhemmet (English: the people's home) is a political concept that played an important role in the history of the Swedish Social Democratic Party and the Swedish welfare state. It is also sometimes used to refer to the long period between 1932-76 when the Social democrats were in power and the concept was put into practice. Sometimes referred to as "the Swedish Middle Way", folkhemmet was viewed as midway between Capitalism and Communism.
Per-Albin Hansson introduced the concept in 1928, saying that Sweden should become more like a "good home," this being marked by equality and mutual understanding. Hansson advocated that the traditional class society should then be replaced by "the people's home" (folkhemmet).

Folkhemsdemokraterna has adapted this concept to mean building of the Swedish state as a good home for all.


FHD Party Mission

edit

Babelfish.jpg This page requires translation!

You can help by translating this page to English. Please review Help:Translating Pages for the appropriate guidelines.

Politics

Frofilfrågorna:

Pragmatisk Vänsterpolitik

Folkhemsdemokraterna är ett vänsterparti. Det betyder att vi vill hitta väga för att jämna ut klyftorna i det eSvenska samhället. Anledningen till detta är inte för att vi förväxlar eRepublik med verkliga livet, utan därför att vi tror att det är bäst för eSverige och för allas spelupplevelse. Alla måste känna sig delaktiga i spelet om vi ska fortsätta vara en stor nation, och då har vi inte råd att ha en massa viljelösa löneslavar och några få rika moguler. Vi vill därför arbeta pragmatiskt genom samförståndspolitik med målet att utöka demokratin så mycket det går samtidigt som vi lägger ett större ansvar på staten att hjälpa nya spelare bli involverade och välmående i det eSvenska samhället.

Ett Stark Försvar

Folkhemsdemokraterna vill skydda det svenska folkhemmet. Vi vill ha en stark militär som är redo att försvara hemlandet såväl som agera i internationella konflikter. Vi är givetvis inte för imperialistiska krig, men vi är heller inte kategoriskt emot anfallskrig. Vi stödjer nödvändiga och effektiva krig mot fascistiska förtryckarstater. Med nödvändiga och effektiva menar vi krg som kan förmå stater som annars förtrycker mindre försvarslösa nationer och i girighetens namn berövar dem deras regioner. Folkhemsdemokraterna menar också att det kan vara på sin plats att med militära medel säkra regioner i andra länder om de är i fara för PTOs - om landets legitima ledning så önskar.

Blandade Ägarmodeller

Folkhemsdemokraternas största mål är att öka aktiviteten hos det svenska folket. Detta är anledningen till att vi vill arbeta för att fler kooperativ ska kunna startas och drivas - speciellt av nya spelare. Vi vill ta fram en modell som innebär att nya spelare kan få uppstartningsbidrag till att starta just kooperativ. Det kräver en del arbete att ta fram en modell som fungerar, men vårt mål är att hitta en balans mellan privatägda företag (som kan bli ett sätt för nya spelare att engagera sig ordentligt fort) Privatägda företag (för de som hellre tar sina chanser på egen hand) och Statliga företag (som ser till att militären är väl utrustad och att det alltid finns jobb att få i eSverige)

Party-Folkhemsdemokraterna v2.jpg

I bilden ser man Adam Maxe, Per-Fredrik, Defenestration, Red Hank, Bastiljen och även några andra medlemmar som föredrar att vara anonyma. Bilden är tagen under Folkhemsdemokraternas unga dagar.


Vanliga frågor

Är ni mot företagare? Nej, vi är inte emot företagere. Varför man kan tro det är för vi har klagat på företagare med arbetare som jobbar under dåliga förhållanden. Vi gillar företagare, framför allt de som ger sina arbetare rättvisa löner. All heder åt dem som har insett att när man ger sina arbetare högre löner, bidrar man mer till eSveriges framfart, än om man får lite extra i kassan själv. Vad vi också stödjer, är kooperativ-verksamheten som vi tror kan gynna eSvenskarna otroligt mycket.

Är ni mot eller för krig? Vi är inte emot krig. Vi är för krig mot våra ”nationsfiender” t.ex Tyskland. Vi stödjer självklart våra allierade via Eden och utanför Eden.

Försöker ni köpa medlemmar? Denna frågan är till följd av att vi ofta har haft gratis utdelningar av varor. Detta är inte ett sätt att köpa medlemmar, utan något vi står för. Vi vill hjälpa de som inte har råd att delta i de storslagna krigen. Det handlar om välvilja :)!

Ni anser att ni är ett ”spelanpassat parti”, hur menar ni? Det vi står för är största möjliga lycka till största antalet spelare. Detta innebär inte att alla ska ha samma. Utan att alla ska ha en möjlighet till samma, kanske inte efter första veckan i spelet, men efter en rimlig tid. Vi vill att alla ska någongång kunna testa på alla funktioner i spelet, utan att ha samlat tusentals sek på kontot. Många av våra punkter baseras på detta t.ex att vi är för krig då det aktiverar och samlar eSverige, kooperativ där nybörjare har chans att testa att vara företagare.

Hur vill ni hjälpa nybörjare? Vi vill ge dem ett bra startbidrag, så de känner sig välkomna. Vi vill se till att de integreras i spelet fort, låta dem intresseras av detta inte så, egentligen, roliga spel. Vi ger dem mat, samtidigt som vi instruerar dem att det inte är hållbart att strida varje dag. Vi måste lära nybörjarna samtidigt som vi måste ge dem chanser! Vi vill starta kooperativ där alla kan få vara med, nybörjarna får via dessa företag en enkel väg in i communityn.

Jag vill skapa en stormakt, tycker ni vi sak gå i krig med flera länder, som jag vill? Vi har inget emot att eSverige blir starkare, men på just detta ämnet har flera partier varit ute och snurrat lite. Vi kan inte bygga en stormakt med det vi har just nu, vi är alldeles för svaga. Man kan inte bygga hus utan en stadig grund. Denna grunden är nybörjarna. Först och främst måste vi prioritera nybörjarna, för att kunna bygga något stort. Detta har vi misslyckats med ett flertal gånger, vid olika babybooms.

Det går faktiskt att tjäna pengar som ny spelare, det har alla vi som spelar nu gjort! Men det kan alltid göras enklare för nya spelare. Det är en snedvriden bild att nybörjare ska behöva kämpa för att tjäna bara lite pengar. Det är vi som ska kämpa för att de ska stanna. Det är allmänt känt att över 80% av de nyförvärvda spelarna slutar inom en vecka. Jag tror ingen nybörjare blir särskilt glad att få höra att om du spelar i 4 månader, varje dag, så kommer du ha tjänat runt 30 guld!

History

Folkhemsdemokraterna skapades som en utbrytning ur Folket (idag MSAP) av "Red Hank", "Defenstration" och "Per-Fredrik". Partiet var från början ett parti med ändast sure Folket-medlemmar som var starkt emot Folkets nya stil i media, och deras allt mer instängda politik. Partiet börjer dock emelertid att få med sig väldigt många nya medlemmar från både Folket och den dåvarande giganten FBS (Flashback Sweden)

Partiet växte fort och snart så fick de in sina egna kandidater i Riksdagen och fick då en mer betydande roll innom politiken i eSverige, och eSveriges andra partier var snabba på att se detta och erbjöd snabbt FHD olika typer av sammarbete och olika platser i regeringar mot att FHD skulle stödja deras presidentkandidater, dock så ledde ofta dessa avtal till att FHD fick helt oviktiga platser i regringen eller inga alls.

Under en längre tid så hade FHD och Folket en väldigt kall relation mellan varrandra och vägrade att sammarbeta, oavsett om vad det var, de var som ärkerivaler. Folket ansåg sig vara det ända vänsternalternativet i eSverige och FHD likadant då de ansåg att Folket var Totalitära (Diktatoriska) och inte borde räknas som en del av vänstern. Men tiden gick och snart så bytte Folket namn tillbaka till MSAP (Militant Socialistiska Arbetarpartiet) som de hade hetat innan de blev reformerade till "Folket". Detta gjorde de gammla Folket-medlemmarna i FHD bara ännu mer säkra på att Folket/MSAP var ett ännu värre parti än förut.

Men så kom tiden under Per-Otto diktaturen, en idag otroligt stor del utav den eSvenska historien, en tid fylld av aktivitet, stordåd, förföljelse och svek. Per-Otto har bland många kallats en stor diktator och en stor landförädare. Under Per-Otto diktaturen så var hel den eSvenska vänstern förföljd av Regeringen och alla som de fick tag på torterades eller sköts direkt. Detta fick MSAP och FHD att börja samarbeta, många, även de som var skeptiska, såg detta som den ändå utvägen för att bevara den eSvenslka vänstern inom politiken. Det var då som "Arbetarröreslen" skapades, ett samarbete mellan FHD och MSAP, som kom att vara under många år.

Party Presidents

Date Term Began Party President Percentage according to .com
1 December 2009 Red Hank N/A%
15 December 2009 Defenestration 85,71%