Game moderators/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Projekt moderatora igre započeo je s glavnim ciljem osiguravanja dosljednosti u eRepubliku provodeći eRepublik pravila te eRepublik uvjete korištenja. Tim moderatora igre također je komunikacijski most između eRepublik igrača te odjela koji upravlja igrom koji upućuju odjel na najvažnije događaje u Novom svijetu u realnom vremenu. Kao što prave igru prijatnu igračima, moderatori igre pružaju podršku administratorima u različitim slučajevima. Informacije kako se prijaviti za poziciju moderatora igre nalaze se na stranici eRepublik regrutira moderatore igre.

Povijest

Prvi moderatori

Korijeni programa moderatora sežu u lipanj 2009. Prvi eRepublik moderatori regrutirani su tijekom jeseni 2009. godine. Prvi moderatori igre za tu su poziciju bili pozvani od strane eRepublik tima. Većina njih bili su poznati eRepublik građani kao što su bivši predsjednici država i poznati članovi različitih zajednica.

GF dan

Glavni članak: GF Day

Erepublik tim moderatora postao je učinkovitiji kada mu se pridružilo još građana. 30. lipnja 2010., odnosno na 953. dan Novog svijeta preko građanina SAD-a Necrosisa procurile su informacije o detaljima njegovog moderatorskog računa na SAD forumima. Lozinka koja je procurila prouzrokovala je mnogo stvari kao što su promjene imena novina, seljenje novina na drugi račun, davanje medalja igračima te zabranjivanje igranja igračima. Ljudi kojima je zabranjeno igranje uključivali su neke od vrlo poznatih igrača eRepublika.

GF dan bio je velik udarac za program moderatora eRepublika. Pristup administratorskim alatima bio je oduzet svim moderatorima iz zajednice zbog tog nemilog događaja. Nakon svih ovim događaja bilo je potrebno razmisliti o svemu i napraviti veliku reorganizaciju.

Povratak programa moderatora

Program moderatora polako se oporavljao nakon GF dana. Nekoliko mjeseci kasnije pronađeno je rješenje: moderatori iz zajednice. Moderatori iz zajednice podijeljeni su u tri skupine. Moderatori prve razine imali su najviše ograničeni pristup administratorskom alatu, dok su moderatori treće razine imali najveći pristup istom alatu. Sustav je postavljen na način kako se ne bi ponovio GF dan. Kada bi osoba postala moderator dobila bi pristup prvoj razini. Nakon duge službe kao moderator igre osoba bi se promaknula na iduću razinu. Ovaj sustav se još uvijek koristi za trenutne moderatore.