Moderatorji

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Icon game moderator 3.png Moderatorski program je bil ustanovljen z namenom, da se v igri zagotovi nadzor nad vsebino z uveljavitvijo eRepublik pravil in Pogojev uporabe. Ekipa moderatorjev igre prav tako služi kot most sporazumevanja med državljani eRepublika in Skupnostnim oddelkom, katerega obveščajo o najpomembnejših dogodkih v Novem Svetu. Poleg tega, da igralcem omogočajo prijetne izkušnje z igro, moderatorji v različnih primerih tudi predstavljajo administratorje. Podatke o tem, kako se prijaviti za moderatorja, najdete na strani za novačenje moderatorjev.

Zgodovina

Prvi moderatorji

Korenine moderatorskega programa segajo nazaj v junij 2009. Takrat jeseni so bili s strani eRepublik ekipe vpoklicani prvi moderatorji[1]. Večinoma so to bili dobro znani eRepublik državljani, na primer bivši predsedniki ali pomembni člani različnih skupnosti.

Dan GF

Main article: GF Day

Ekipa moderatorjev je s pridružitvami novih članov pridobivala na učinkovitosti. Ampak ni šlo brez škandalov. 30. junija 2010, 953. dne Novega Sveta, je Necrosis objavil podatke svojega moderatorskega računa na spletnem eZDA forumu. Posledično so vdrli v njegov račun in temu so sledile spremembe imen številnih časopisov, selitev le-teh na druge uporabniške račune, podeljevanje medalj uporabnikom in onemogočanja računov. Med tistimi, katerim račune so onemogočili, so bili tedanji in bivši predsedniki, pomembni preizkuševalci iz beta faze, znani medijski mogotci in celo državljan številka 2: Admin[2].

Dan GF je predstavljal velik udarec celotnemu moderatorskemu programu. Posledično je bil vsakem skupnostnem moderatorju onemogočen dostop do nadzorniških orodij. Za tem je moderatorski program prestajal težke čase: potrebnega je bilo veliko premišljanja in preurejanja.

Povratek moderatorskega programa

Moderatorski program je po dnevu GF okreval počasi. Nekaj mesecev za tem so našli rešitev v obliki Skupnostnih moderatorjev. Ti so bili razdeljeni na tri skupine: moderatorji prve stopnje so imeli najbolj omejen dostop do nadzornih pripomočkov, moderatorji tretje stopnje pa so imeli manj omejitev. Ta sistem so iznašli z namenom, da bi preprečili ponovitev dneva GF. Ko nekdo postane moderator, se mu dodeli dostop prve stopnje. Po daljšem opravljanju te funkcije, napreduje na naslednjo stopnjo. Ta sistem je še vedno veljaven za trenutne Skupnostne moderatorje.