Garabeda/Български

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.pngDead citizen.png
Dead citizen

Garabeda

41 Message  · Wiki

Citizen576982.jpg
Общество
Националност Flag-Bulgaria.jpg eRepublikan
Дата на раждане 24 Юни 2008 - Ден 217
Резиденция Varna
Пол Male
Вестник Народо дело
Политика
President за Bulgaria
6 Ноември, 2008 – 5 Април, 2009
Предшестван от Krembo
Приет от bimba
President за Bulgaria
6 Декемеври, 2009 – 5 Януари, 2010
Предшестван от cTaHucJIaB
Приет от Squall Leonheart
President за Bulgaria
6 Април, 2010 – 5 Май, 2010
Предшестван от cTaHucJIaB
Приет от Melliores
Mayor за Varna
Party president за Ataka
Congress member за Bulgaria
President за Bulgaria
6 Април, 2014 – 5 Май, 2014
Предшестван от Ko3aTa
Приет от Dead Girls Cant Say No
Войска
Ранк Icon rank World Class Force**.png World Class Force**
Aircraft rank Squadron leader 3.png Squadron Leader***

Garabeda е един от многото граждани на Bulgaria, в същото време едно от най-популярните имена.

Икономика

След влизането на версия 2 (началото на Юли 2010 година) Гарабеда избира за своя професия Ръководител проекти. По негови думи той се е колебаел между събирач и Ръководител проекти, но е избрал второто, тъй като смята, че би бил по-полезен вътре в страната, докато събирачите обикновено са емигранти в чужди държави с богати на ресурси региони, каквито в България няма (поне до средата на 2010 година).

Политика

Гарабеда е един от най-известните политици в България, а и извън страната. Политическата му кариера включва зашеметяващите осем мандата като президент на страната (повече от който и да е друг играч в еСвета към средата на 2010 година). Освен това той е участник в пет различни парламента, дългогодишен член на Българската Демократическа Партия (в кратки периоди е бил неин лидер).
Гарабеда е бил два път кмет на Варна (в ранните времена на бета версията на играта, когато все още е съществувала таква длъжност), което е малко известен факт. Също така е бил председател на партия Атака, но без особени успехи.

Война

Гарабеда служи в армията на страната от както е започнал да тренира за войник. В средата на 2009 година след приключване на петте последователни президентски мандата влиза в състава на елитния български отряд "Балкан Платун", но се оттегля от активна военна дейност в края на 2009 година, когато отново става президент на страната. След последния си мандат през Април 2010 година, започва от най-ниското стъпало в армията - войник в редовен отряд на Българската армия - 630-ти въздушен отряд "Стършелите". За много кратко време успява да стане отряден командир, след като прекият му началник - Миро Добрев, става дивизионен командир на 6-та дивизия. В това положение го заварва версия 2 на играта.
Във версия 2 на играта Гарабеда е поставен пред дилема: дали да избере да бъде танкист или пилот каквито са по-голяма част от бойните му другари. Гарабеда все пак избира танка, която е най-ефективната бойна единица в бета тестовете на версия 2.
Преди участието му в 630-ти отряд, Гарабеда не е много активен във военното дело, тъй като е посветен изцяло на политиката, но след Април 2010 година успява да съчетае сравнително успешно и двете "професии".

Медии

Народно дело е един от популярните вестници излизащи в е-България. След Медия Могул Кампания успява да достигне котата от 1000 абоната, която гарантира медал "Медиен магнат". Броят на статиите във вестника на Гарабеда го правят може би най-издаваният вестник в е-България: средно по 2 статии на седмица и общо близо 400 статии за малко повече от 2 години.

Други

Както повечето известни личности в България и Гарабеда е доста противоречива личност, харесван от едни и недолюбван от други. Гарабеда може да бъде запомнен основно с двете си атаки срещу Румъния - през Декември 2009 година, съвместно с тогавашния унгарски президент Feherlofia Koppany (a.k.a. Feherlo) и втора атака, т.нар. атака от 3-ти май 2010 година, когато малко преди края на осмия си мандат, Гарабеда самоволно напада за втори път Северна Добруджа. Актът е осъден, както от международните съюзници на България, така и от опозицията вътре в страната. Критиките са насочени основно към това, че действието обрича България на второ заличаване от картата, както и към похарчване на по-голямата част от златния резерв на страната, който по това време е оценяван на около 5 хиляди злато. В същото време има и доволни от атаката, тъй като това донася оживление в страната в иначе скучните месеци след първата Българо-Румънска война. Като цяло общественото мнение е раздвоено, което е причина Гарабеда да се оттегли временно от политиката и да даде път на по-младите играчи в еБългария.
Една от другите заслуги на Гарабеда е разделението на армията на т.нар. пехотни, въздушни, танкови и артилерийски отряди, няколко месеца преди навлизането на версия 2 в играта. Разделението е сравнително успешно, като се има предвид оскъдната информация. В края на Юни 2010 и началото на Юли 2010, точно преди началото на версия 2 играчите са поставени пред дилема каква военна насоченост да изберат. Тези от тях, които се колебаят какви да станат обикновено избират специализацията на бойните си другари, иначе казано специализация, която Гарабеда им е "отредил" доста по-рано. По неофициални данни разпределението на войниците в България към началото на версия 2 е около 32% пехотинци, 29% танкисти, 28% пилоти и 11% артилеристи.