Government/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.pngPolitică

Sistemul de votare · Alegerile din cadrul partidelor · Alegerile pentru Congres · Alegerile prezidentiale · Listele cu preşedinţii · Administrația țării


Un "guvern" este sistemul prin care un stat sau o comunitate este guvernat. În Commonwealth englez, un guvern se referă mai degrabă la executivul special în controlul unui stat la un moment dat, cunoscut în engleza americană ca administrație. În engleza americană, guvernul se referă la sistemul mai mare prin care este organizat orice stat. În plus, guvernul este ocazional folosit în limba engleză ca un sinonim al guvernării.

În cazul unei definiții asociative ample, guvernul constă, în mod normal, din legiuitori, administratori și arbitri. Guvernul este mijlocul prin care se aplică politica de stat, precum și mecanismul de determinare a politicii statului. O formă de guvernare sau formă de guvernare de stat se referă la setul de sisteme și instituții politice care alcătuiesc organizarea unui guvern specific.

În eRepublik când se menționează guvernul, se referă de obicei la cabinetul condus de președintele țării (de obicei ales) și echipa lui de miniștrii.