Kopnene bitke

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Ratovanje

Osnove: Vodič za ratovanjeRatObjavi ratPrirodni neprijateljZračni napadBojno poljeBitkaRatni prioritetiOdlučnostCarstvoObrambeni štit
Tipovi ratova i liste: Zračna bitkaKopnena bitkaHladna; Potpuna ili Epska bitkaRat otporaCivilni ratRat oslobođenjaStranica "ratovi" u igriPopis vojnih sukoba

Nakon nadogradnje vojnog modula, od dana 1665, svaki građanin pripada jednoj diviziji. Postoje četiri (4) kopnene divizije, gdje svaka divizija vodi svoju bitku.

Divizija Tip Nivo iskustva Potrebni bodovi iskustva
I Nacionalna Garda 1 - 34 0
II Vojnici 35 - 49 10,000
III Specijalne Jedinice 50 - 69 125,000
IV Tenkovi 70+ 225,000
Division badge.png

Naprimjer, ako građanin sa nivoom iskustva 36 uđe u borbu, on će se boriti samo u bitkama druge Divizije.

Građanin može provjeriti kojoj diviziji priprada na svojem profilu, a prilikom prelaska u novu diviziju biti će obavješten upozorenjem.

Stara podjela

Prije dana 2282 divizije su bile podijeljene na:

Na primjer
Ako bi građanin sa nivoom iskustva 26 ušao na bojište, on bi se borio samo u drugoj diviziji.

Osvajanje bitke

Poruka koja se prikaze nakon sto divizija dobije mini bitku

Država koja prva osvoji 1800 dominacijskih poena u 120 minuta, osvaja divizijsku bitku. Svaka divizija, mora da ostvari dominaciju da bi se borba završila. Takođe, osvajajući divizijsku bitku, dobijaju se poeni koji su važni za dobivanje kampanje:

Divizija Poeni kampanje
I - Nacionalna garda 1
II - Vojnici 2
III - Specijalne jedinice 3
IV - Tenkovi 5

Runda se završava kada se sve četiri divizijske bitke završe. Ako neka od divizija dostigne 1800 dominacijskih poena prije isteka 90 minuta, a ostale bitke još traju, ona će čekati slijedeću rundu da krene. Samim time sve divizije u novu bitku ulaze u isto vrijeme.

Dobijanje kampanje

Novi izgled ratnog pregleda

Svaka dobijena divizijska bitka dodaje poene ukupnim poenima za kampanju.


Primjer: Nakon što je prva runda borbi završena, Država A pobjeđuje sa I divizijom (1 poen) i III divizijom (3 poena), Država B pobjeđuje sa II divizijom (2 poena) i IV divizijom (5 poena). Time je ishod kampanje: Država A ima 4 poena i Država B ima 7 poena!
Nakon druge runde borbi, Država A pobjeđuje sa III divizijom (3 poena) i IV divizijom (5 poena), Država B pobjeđuje sa I divizijom (1 poen) i II divizijom (2 poena). Time je ishod kampanje: Država A = 4 + 8 = 12 poena i Država B = 7 + 3 = 10 poena.

Osvajanje kampanje zahtijeva da jedna od država sakupi najmanje 83 poena. Kampanja može da traje maksimalno do 15 rundi. 83 je najveći iznos poena koje država može da osvoji u svih 15 borbi, u sve četiri divizije.

Junak bitke i kampanje

Na kraju svake bitke, Junak bitke (BH - Battle hero) dostignuće je dodjeljenjo građanima koji načine najviše štete na obje strane u sve četiri divizijske bitke. Zlato će biti rapoređeno po idućem principu:

Divizija Zlato za Junaka bitke
I - Nacionalna Garda 2 Icon-gold.gif
II - Vojnici 3 Icon-gold.gif
III - Specijalne Jedinice 4 Icon-gold.gif
IV - Tenkovi 5 Icon-gold.gif

Postoji samo jedno Junak kampanje (CH - Campaign hero) dostignuće za obje strane. Dodjeljena je građanu koji načini najviše štete u čitavoj kampanji, neovisno u kojoj se diviziji nalazi.

Napomena:Interesantno je da se možete boriti na obje strane i osvojiti dva BH dostignuća u jednoj bitki, a samim time možda i CH dostignuće zavisno koliko štete nanesete.

Borite se da pobijedite neprijatelja

Gumb za borbu je takođe nadograđeno. Više nećete morati kliktati više puta da bi ubili neprijatelja. Jedan klik će napraviti dovoljno udaraca da bi ste ubili neprijatelja. Potrošnja energije će da zavisi od broja udaraca potrebnnih da se ubije neprijatelj (isti princip kao prije), a samim time nanesena šteta, rank bodovi, i iskustveni poeni će biti dodani u skladu sa brojem udaraca.

Primjer: Kliknete gumb za borbu da ubijete neprijatelja, za kojeg vam je prije trebalo 3 klika da ga ubijete. Ako sa jednim udarcem nanosite 200 štete u borbi sa Q2 oružijem, sada sa jednim klikom ubijate neprijatelja odmah i nanosite 600 štete i iskoristite 30 jedinica enerije, također dobijate i 3 iskustvena boda i 60 rank poena.

Ako imate manje energije nego što je potrebno da ubijete neprijatelja, napravit će se toliko udaraca koliko je dovoljno da se spustite na 0 energije. Energija neće biti automatski oporavljeno konzumiranjem hrane (kao što je slučaj sa radom) ili energetskim pločicama. Nakon što obnovite energiju, biti će dopušteno da ubijete istog neprijatelja sa onoliko udaraca koliko vam je još potrebno.


Back.gif Vrati se na stranicu Bitka

Pojmovi vezani uz vojnika

Osnovni pojmovi: Vojni rankZrakoplovni činSnagaŠtetaUtjecajOružjePojačivačBojišteGround battleAircraft battle
Dostignuća: Battle heroCampaign heroFreedom fighterMercenarySky heroSuper soldierTop aviatorTop fighterTrue patriot
Vojna jedinica: ZapovjednikDozapovjednikKapetanPukovnijaDnevna zapovijedCombat orders
Radnje: TreningBorbaDeployGerila borba
Tips and tricks: Military tutorialVojne formule
Visuals: Vehicle depotTank skinsAerial skins