Ndihmë:Përmbajtja

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
한글Icon-South Korea.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Green check.jpg

This page represents an official eRepublik Wiki help page.
This is an administrative page. Please notify Admin when editing this page.


Erepublik-logo.jpg

See Also


Contents
Mirësevini të gjithë editorët e Wiki eRepublik! Kjo faqe është dizajnuar për të dhuruar disa informata themelore rreth wiki-s dhe për të shërbyer si një qendër për mjetet që do t'ju duhen në wiki.

Themeloret

eRepublik Wiki është krijuar dhe administrohet nga përdoruesit për përdoruesit. Qytetarët si ti bëjnë cdo gjë për wiki-n, përveq krijimit të wiki llogarive. Si të gjitha enciklopeditë, wiki bazohet në informata neutrale dhe faktike.

 • Ne jemi mjaftë të relaksuar si komunitet, por kemi një grup të standardeve, shabllone, dhe guida të cilat duhet të përcillen. Faqet që nuk përputhen me këto do të fshihen.
 • Askush nuk zotëron faqet. Cdokush mund të bëjë ndryshime në një faqe, duke përfshirë faqet qytetarëve. Kemi të drejtë, sidoqoftë, pyet krijuesit e faqeve për të kompletuar faqet.
 • Vandalizimi në wiki ka pasoja të rënda dhe mund të çojë drejt ndalimin të llogarisë suaj wiki e madje të shpie në Humbje pikësh. Ke kujdes kur rikthen ndryshimet, sepse të gjithë përdoruesit që involvohen në luftra ndryshimesh do të bllokohen.
 • Të eksperimentosh është shumë mirë!... por ne ju kërkojmë juve të përdorni një Sandbox. Ky është një vend në hapësirën e emrit të përdoruesit, larg nga trafiku normal i wiki-it. Krijoje sandbox-in tuaj, duke krijuar një faqe në Special:Mypage/Sandbox. Kur përfundohet me sandbox, ju lutem fshini gjithë përmbajtjen nga faqja.
 • Gjuha Angleze është gjuha kryesore e wiki-s - siç është gjuha kryesore e eRepublik. Sidoçftë ne lejojmë faqet e përkthyera, ka udhëzime të ndryshme për faqet pa-Gjuhë Angleze, shiko Ndihmë:Përkthimi i Faqeve për më shumë info.
 • Ne kemi një komunitet për të ndihmuar! Leje një porosi ne Shirit ose në një prej faqeve të Mbi Editor's për biseda të përdoruesve.

Faqet e Përdoruesve vs Faqet e Qytetarëve

Faqet e Përdoruesve krijohen automatikisht kur krijohet llogaria e përdoruesit. Kjo faqe është një vend ku shkruhet rreth jetës tënde të vërtet dhe për projektet tuaja në Wiki. Nonjëherë mund të dëshirosh të kesh një link për te faqja jote. Editorët e tjerë mund të kontaktojnë përmes faqes së bisedave të përdoruesit.

 • Mund të hyni në faqen tuaj të përdoruesit këtu: Special:Mypage, dhe qaseni në faqen e bisedave të përdoruesit këtu: Special:Mytalk.
 • Mos përdor një shabllon të qytetarit në faqen e tuaj të përdoruesit.
 • Mos be ridrejtim nga faqja e përdoruesit tek faqja e qytetarit (kjo bën vështirësi për njerëzit që të lënë mesazhe për ju).

Faqet e Qytetarëve janë të krijuara nga përdoruesit për të përshkruar "eRepublik veten e tyre." Te kjo faqe të drejton linku brenda lojës. Qytetarët mund te radhisin arritjet e tyre dhe të njohin të tjerët se çfarë ata kanë bërë në lojë. Krijimi i kësaj faqe ndaras faqja e përdoruesit do të thotë se autorët tjerë do ta kenë më të lehtë lidhjen me faqen tënde dhe nuk do ë jetë e nevojshme të shtypin "User" para emrit tënd. Për ndihmë ne krijimin e faqes suaj të qytetarit, provo Tutoriali i Faqes së Qytetarit.

Shiko dallimet këtu:

Guida për fillim

Guida Përmbledhje
Editimi Cdo gjë që nevojitet të dish rreth krijimit të një faqeje ne Wiki eRepublik.
Stil Guida Standardet e wiki-s.
Tutoriali i Faqes së Qytetarit Një tutorial që të ndihmon në shkrimin e faqes suaj të qytetarit.
Këshilla Disa këshilla nga përdoruesit me eksperiencë.
Shabllone të zakonshme Shambllonet më të zakonshme në një vend!
Përkthimi i Faqeve Wiki ka udhëzime të veçanta se si të krijohen faqe që nuk janë në Gjuhën Angleze.
Politikat Një link për te politikat e wiki-s.

Pra....

 • Kontrolo faqet më lart (dhe ato lart djathtas ekranit).
 • Mësohu me mënyrën se si punon wiki duke shikuar ë faqet e tjera
 • Fillo punën ne faqen tënde të qytetarit!

Ndërrimi i Fjalëkalimit

Nëse, për ndonjë arsye, dëshiron të ndryshosh fjalëkalimin (ose nëse disi e ke harruar):

 • shko këtu: Special:Userlogin
 • shtyp emrin tuaj të "Qytetarit"
 • zgjedhe "E-mail password".

Një fjalëkalimi i gjeneruar automatikisht do të dërgohet në mënyrë që ju të mund të hyni sërish në Wiki eRepublik.. Pastaj, mund të modifikosh passwordin duke i'u qasur Preferencat e mia ku ju do të plotësoni fjalëkalimin e ri. Do të dërgohet një porosi njoftuese.