Nederland

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
Nederland
Flag of Nederland   Nederland Coat of Arms

Inhoud

Congres

Pagina Nederlands congres

Regering

Pagina Regeringsgeschiedenis

Premier

Pagina Oud premiers

Defensie

Pagina Militaire geschiedenis

Historisch overzicht

Olddutchflag.jpg In den beginne (pre-union)

Olddutchflag.jpg

vanaf Beta versie

November 2007 - Oktober 2008

Nederland had eind 2007 een langzame start, maar dat veranderde nadat de eerste partij werd opgericht (Dutch Erepublik Political Party), er werd een bedrijf gemaakt de Dutch National Bank en een trainingsfaciliteit. Veel nieuwe inwoners werden naar binnen gehaald door berichten op fora zoals: Tweakers en Fok. Hierdoor ontstonden twee partijen (Gathering of Tweakers en FOK! Party). Door de sterke groei heeft Nederland voor even op nummer 1 gestaan in eRepublik. De eerste MPP was met Italië in April 2008, in Augustus 2008 sloot Nederland zich aan bij PEACE.

sinds V1

Oktober 2008 - Maart 2009

Iron & Wine was regelmatig aan de macht, opboksend tegen de linkse partijen SPV, LN, LSD. De linkse partij LSD nam het uit eindelijk over, hun lijsttrekker Cocoamok heeft de langste aan een gesloten termijn tot op de dag van vandaag (4 termijnen). In December 2008 fuseerde GDGR en CDP om verder te gaan als Liberaal ChristenDemocraten. Uiteindelijk werd de extreem rechtse partij Neerlands Hoop opgenomen in de regering.

Flag-United Netherlands.jpg Verenigde periode (Verenigd Nederland)

April 2009 - Februari 2010

kijk ook op: Geschiedenis van de Verenigde Nederlanden
Eenheidsvlag

Formatie

Nederland werd onofficieel Verenigde Nederlanden toen het samensmolt met België in April 2009. Tijdens de congres verkiezingen op 25 Maart 2009, won een meerderheid van Spaanse inwoners genaamd "Las tropas imperiales" de zetels België. Hiermee probeerde zij een politieke overname te forceren. Op 5 April 2009 besloot de Belgische Vicepremier CreveRoeland gebieden af te staan aan Nederland. Hierdoor werd er een eenheid gevormd dit voorkwam dat de Spaanse president verkozen werd.

Tijdens het verbond

De samensmelting, kreeg enorm veel steun, en was een succes. Zonder al te veel problemen werden beide landen samengevoegd onder één vlag. Er waren ook Belgen die vluchtte naar het Verenigd Koninkrijk. De separatisten partijen hadden geen of weinig invloed op staatsaangelegenheden, ze zaten niet in de top 5 van politieke partijen en waren erg klein. De Frans sprekende kant, die erg klein was (zelfs in de Belgische periode) steunde de samensmelting. Veel Frans sprekende inwoners uit België kwamen naar Nederland nadat de Fransen een kleine babyboom geïnitieerd hadden. De Belgische partij die de samensmelting steunde werd de grootste partij, hun CP kandidaat ThomasRed werd de langst zittende ononderbroken premier in de geschiedenis van de (Verenigde) Nederlanden. (5 volledige termijnen, 2 halve termijnen)

Einde van het verbond

Op 22 oktober 2009 brak er een verzetsoorlog uit in Vlaanderen. De operatie werd uitgevoerd door de Roemeense groep The Group en het Amerikaanse Seal Team 6. Ondanks kleinschalige onderhandelingen kon de verzetsoorlog niet gestopt worden. Enkele dagen hierna werd er een verzet opgericht in Brussel; PEACE kon de regio niet verdedigen. Op 15 December 2009 (Day 737) werd Vlaanderen aangevallen en veroverd door de UK. Een dag later viel ook Brussel in de handen van de Britten, waardoor alle Belgische regio`s uit handen van The Group werden gehouden. Nederland wachtte geduldig op hun bondgenoot om de regio`s over te dragen, helaas is dit nooit gebeurd. De Belgen claimden uiteindelijk hun onafhankelijkheid, maar zijn nooit officieel uit het verbond gestapt. Begin 2010 werd het verbond onofficieel verbroken, België bleef onafhankelijk en Nederland ging er van uit dat het verbond verleden tijd was. Nederland bleef nog 6 maanden nadat België uit het verbond stapte, doorgaan onder de naam Verenigd Nederland. Om aan te geven dat Nederland nog steeds een eenheid vormde en openstond voor immigranten. Het enige wat nog rest van Verenigde Nederlanden is het feit dat ze nog samenkomen in zelfde chatkanaal (#eNL op rizon.net)

Flag-Netherlands.jpg Nieuwe tijden (post-verbond)

Maart 2010 - heden

Nederlandse vlag

Medio 2010 staken een aantal nationalistische neigingen de kop op en de staats naam werd veranderd in Nederland. De Nederlandse taal werd voor een korte periode ingesteld als officiële taal, in de hoop een babyboom te initiëren. Ondanks het feit dat dit sterk werd afgeraden door de internationaal georiënteerde inwoners. Het plan werkte averechts en behoorlijk wat internationaal georiënteerde inwoners (onder meer de laatste Belgen) vertrokken naar het buitenland. Engels werd al snel weer ingesteld als officiële taal tezamen met Nederlands. Na een jaar lang debatteren en experimenteren schakelde Nederland over van een Partij-coalitie gebaseerde regering naar een semi-CP regering. Aan het eind van 2010 leden de meeste partijen onder PTO's van een feministische Kroatische organisatie. Icon-Poland.png Polen en Icon-Serbia.png Servië vielen Nederland binnen in het begin van 2011 en veegde het meerdere keren van de kaart. Als reactie hierop verhuisden alle partijen en er werd 1 grote partij gecreëerd (Verenigd Nederland), om toekomstige PTO's tegen te gaan. In Januari 2011 veroverde de Nederlanders 2 regio's terug uit handen van de Polen. Helaas was deze zege niet voor lange duur en veroverde Polen de regio`s binnen korte tijd terug. Eind Mei 2011 brak Nederland los uit de greep van Polen. Maar nadat Polen een vredesverdrag tekende met Icon-France.png Frankrijk veegde het Nederland voor de vijfde keer van de kaart. Tevens dreigde ze de Nederlanders niet meer terug op de kaart te laten verschijnen. Premier Daniel Parker tekende een tijdelijk verdrag met Polen om ons land weer terug op de kaart te zetten.

Tijdslijn

2008

Maart 2008

 • De GoT regering creëert een sponsorprogramma om bedrijven en inwoners meer koopkracht te geven. Dit om de overproductie in verschillende sectoren te compenseren.
 • De nieuwe partij Iron and Wine wordt geformeerd.

April 2008

 • De I&W regering start een Q1 wapenfabriek om werkeloze inwoners te trainen tegen een minimum loon, ze verdienen net genoeg om hun voedsel te betalen.
 • Op 18 April gaat de MPP met Italië van kracht, dit word snel opgevolgd door MPP's met Spanje en Portugal. Nederland word officieel onderdeel van het Mediteraanse bondgenootschap.

Mei

 • Door een onbekende bug verliest I&W al hun stemmen op één na, dit verpest de Nederlandse verkiezingen voor de maand Mei.
 • Nederland steunt de oorlog tegen Zwitserland door paratoopers naar Frankrijk te sturen.

Juni 2008

 • De verkiezingen worden door I&W gewonnen waardoor ze weer aan het roer van Nederland staan.
 • Het nationale ziekenhuis bedrijf word opgewaardeerd naar Q3 en een trainingscentrum wordt opgezet om meer ziekenhuis medewerkers te creëren.

Juli 2008

Augustus 2008

toegetreden tot PEACE 26 augustus 2008
 • De verkiezingen worden wederom gewonnen door I&W, terwijl Onrche de regering over wil nemen door gebruik te maken van meerdere accounts tijdens de partij verkiezingen.
 • Een nieuwe grondwet gaat van kracht.
 • Omdat het Mediteraanse bondgenootschap uit elkaar valt besluit de Nederlandse regering samen te werken met PEACE Global Community om de onafhankelijkheid van Nederland te beschermen.
  • Het eerste wapenfeit als lid van deze alliantie is het sturen van troepen naar Hongarije dat werd binnen gevallen door Roemenië.

September 2008

 • 12: De nieuwe partij Neerlands Hoop wordt opgericht op de overblijfselen van de Fascistische Partij[1]


Oktober 2008

 • De nieuwe partij Dutch Three Star wordt opgericht.
 • Nadat het land 4 maanden is geregeerd door I&W verliezen ze de verkiezingen en neemt de SPV het over. Cocoamok wordt premier, de langst zittende premier heden ten dagen.

November 2008

December 2008

2009

Januari 2009

 • Een nieuwe wet wordt ingevoerd, hierdoor kunnen elite soldaten hun congreszetel op het forum behouden als ze hun zetel ingame verlaten voor de verdediging van ons land.

Februari 2009

Netherland lid van ESA
 • Nederland sluit zich aan bij ESA, helaas is dit verbond nooit helemaal van de grond gekomen.
 • Een nieuwe Grondwet wordt geïntroduceerd door Jazar
 • De voedsel crisis vind plaats, binnen een dag worden alle voedsel voorraden op de markt opgekocht. Waardoor het voor de inwoners moeilijk wordt om aan eten te komen, deze gebeurtenis initieerde het latere belastingvoorstel.

Maart 2009

 • Neerlands Hoop neemt voor het eerst plaats in de Nederlandse regering.
 • I&W herwint de meerderheid in het congres met 178 zetels.
 • Een Q5 Ziekenhuis wordt in de noordelijke regio geplaatst.
 • Grondwet wordt aangenomen.
 • Partij leider RepsaJ van Neerlands Hoop vertrekt naar België en Hardcore-Gabber wordt Partij President.

April 2009

Nederland sluit een verbond met België genaamd Verenigde Nederlanden
 • Nederland en België sluiten een verbond genaamd Verenigde Nederlanden
 • Er wordt een quorum ingesteld op het forum-congres, vanaf nu moet er een minimaal aantal stemmen uitgebracht worden.

Mei 2009

Juni 2009

Juli 2009

Augustus 2009

September 2009

Oktober 2009

 • Vlaanderen wordt veroverd door het Roemeense 'the Group' en het American Seal team 6 door middel van een verzetsoorlog.
 • De functie van Nederlands Vicevoorzitter van Congres wordt geïntroduceerd in de Congres regels door Flando.

November 2009

December 2009

 • Engelse troepen veroveren België, om de aanwezigheid van EDEN tegen te gaan, dit is het begin van de Belgische onafhankelijkheid.
Netherland was lid van PHOENIX sinds 6 December 2009 tot het werd ontbonden in Februari 2011

2010

Januari 2010

Februari 2010

Maart 2010

 • Doordat België het verbond verlaat ontstaat er een enorm conflict omtrent het geld.

De Belgen zijn van mening dat ze 600 gold moeten krijgen van de Nederlandse regering. De Nederlanders zijn van mening dat de Belgen zich verrekend hebben en bieden 50 goud. [4]

April 2010

 • Het geheime veiligheidsagentschap UNLIN wordt hernoemd naar het meer publieke Veiligheidsraad voor Immigranten.

Mei 2010

Juni 2010

 • Tweede maand van de 3 maanden durende test periode van het presidentiële regeringssysteem.
 • Een embargo 'tegen' Italië wordt aangenomen, omdat Italië vijandelijke landen geholpen heeft.

Juli 2010

 • Laatste maand van de 3 maanden durende test periode van het presidentiële regeringssysteem.
  • Het congres verlengd het presidentiële regeringssysteem niet en gaat terug naar een partij-coalitie gebaseerd systeem.

Augustus 2010

 • Een voorstel om België aan te vallen wordt weg gestemd door het congres.

september 2010

Verenigde Nederlanden is weer gewoon Nederland

Oktober 2010

 • Nederlandse Medailles worden geïntroduceerd [6]
 • Grondwet wordt aangepast
  • De functie van Prime Minister wordt opgeheven.
   • Country President wordt staatsleider, gebonden aan het congres
    • Een senaat wordt aangesteld

November 2010

 • 17: Democratisch Nederland wordt opgericht
 • Nederland heeft nieuwe grondstoffen, in plaats van 4x graan, is er nu 1x olie, 2x vee, 1x vis
 • De onafhankelijke partij wordt opgeheven nadat de partij (onbedoeld) gePTO`d werd [7]
 • Verenigd Koninkrijk valt Nederland aan
  • PHOENIX vraagt of Nederland zich weg wil laten vagen door de Engelse om alle huidige oorlogen te stoppen [8]. Hierdoor zou het Nederlands grondgebied dienen als een soort buffer tussen Engeland en Polen. Laatst genoemde had namelijk net Laag Saksen en Bremen veroverd [9]. Doordat Nederland van de kaart werd geveegd bestonden er geen politieke partijen meer. Door een verzoek bij de Administrators werden de grootste partijen weer opgericht.

December 2010

 • De meeste partijen (LSD, GLD, IP, DemNL) leden onder PTO aanvallen van een Kroatisch feministische organisatie.

2011

Januari 2011

Netherland 30 Januari 2011 (roze is Polen)
 • 9: Polen verklaard Nederland "Natural enemy"
 • 10-14: Polen valt Oost Nederland aan, ondanks dat we in 15 gevechten ons mannetje stonden tegen deze reus, moesten we uiteindelijk het onderspit delven. Er wordt gespeculeerd dat we door toedoen van onze voormalig bondgenoot Hongarije (laatst uit PHOENIX gestapt) hebben verloren. Nadat het oosten viel werd de rest van het land snel van de kaart geveegd. [10]
 • 17: Nederland veroverde Oost Nederland terug door een Verzetsoorlog (Polen ging hiermee akkoord)
 • 18: Nederland veroverde Noord Nederland terug door een Verzetsoorlog (Polen ging hiermee akkoord)
  • Het positieve van het wegvagen is dat alle partijen naar Polen verhuisden, hierdoor kregen we de kans om voor een korte tijd één partij te creëren. Dit werd gedaan om toekomstige PTO`s tegen te gaan. De nieuwe partij heette Verenigd Nederland (Verenigd Nederland, niet te vergissen met Verenigde Nederlanden)
 • 25: 28ste Nederlands Congres wordt verkozen.

Februari 2011

antiko vergat de verkozen landelijke president op tijd te plaatsen
 • 4:De landelijke president werd via het forum verkozen (omdat er maar 1 partij was Verenigd Nederland). Garmr won op aandringen van Briepe [11]. Maar de partij en hun president Antiko vergaten op tijd in-game te stemmen [12], hierdoor werd hij weer onofficieel landelijk President. Garmr is 'acting' president en geeft zijn instructies door aan Antiko.
 • Er wordt met de Polen gecommuniceerd over de voorwaarden waaronder Nederland hun regio's verhuren aan Polen.
 • Servië plant het huren van East of England van de Britten.
  • In eerste instantie zijn ze van plan door België te trekken, maar zodra dat openbaar gemaakt wordt veroveren de Fransen (onder invloed van USA en PANAM) de Belgische regio's.
  • Terwijl Polen nog steeds delen van Nederland bezet, trekt Servië door het land om East of England te bereiken. Nadat ze ons natural enemy verklaarde werden we van de kaart geveegd.
   • Servië ns zijn zo vriendelijk om voor de RW`s te betalen, tevens geven ze ons 40 gold ter compensatie van de enige politieke partij.
 • 25: 29ste congres wordt verkozen.

Maart 2011

 • de nieuwe Poolse CP besluit dat ze geen huur meer willen betalen voor de Nederlandse regio's en veroveren oost Nederland voor het vee.
  • Polen verklaart Nederland als Natural Enemy en veegt ons voor de tweede keer van de kaart.
   • Polen betaalt ons 40 gold om het verlies van onze enige politieke partij te compenseren.
 • 12: Nederland herovert Zuid Nederland door middel van een verzetsoorlog (zoals afgesproken met Polen) [13]
 • 25: Er wordt een zinloze verzetsoorlog in oost Nederland opgestart door Jamesw om de regio uit handen van Polen te houden.[14]
 • 25: Het 30ste Nederlandse congres wordt verkozen.

''April 2011

'Mei 2011

20 Mei - 14 Juni (Roze is Polen)

Juni 2011

Juli 2011