Почетна страна

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Почетна страна (Homepage) е првата страна која што ќе ја видите откако ќе се најавите на еРепублик. Можете да се вратите на оваа страна во било кое време со кликање на куќата која се наоѓа најлево на главното мени.

Заглавје

Header.png

На врвот на секоја страна во еРепублик се наоѓа:

 • Часовникот на серверот - Дата и час на играта (GMT-8)
 • Пребарување - Можете да пребарувате само граѓани или организации

Менито е застапено на речиси сите еРепублик страни. Тоа има 5 главни категории. Првото копче ќе ве однесе на почетната страна а второто ќе ве однесеше до вашиот имот. Копчето за војни ќе ве однесе во листата на војни. Наредните две копчиња нема да ве однесат никаде но со лебдење на копчињата ќе ви се отвори подмени кое ве носи до многу други страни кои ќе ви бидат неопходни во вашиот еРепублик живот. Копчето за купување злаато и додатоци директно ве носи до страната за "Купување злато". Можете да купувате и здравствени пакети или да собирате бонус злато кое можете да го заработите од вашите пријатели.

Преглед на профил

На левата страна на секоја страна Вие можете да направите преглед на вашиот профил. Можете да ги видите следниве информации:

Homepage sidebar.png
Вашиот аватар, име и линк до профил.
Закачете ваш аватар(слика) што е можно побргу!
Искуствено ниво - Тоа е синиот мерач под аватарот. Допирајќи го мерачот со стрелката од вашиот глушец можете да видите подетални информации за вашето ниво.
Знаме - знамето на државата во која се наоѓате во моментот (со кликање ве носи на профилот на државата)
Овде ви ги покажува вашите мисии кои можете да ги извршите.
Со кликање на некоја мисија ви покажува што треба да направите и што е наградата доколку ја исполните. Ако сте ја исполниле мисијата кликнете на мисијата за да биде успешно комплетирањето на мисијата и таа ќе исчезне а Вие ќе ја добиете наградата.
Оваа бројка ви покажува колку е вашето Energy.
Копчето "јади храна (eat food)" ќе биде видливо доколку имате храна во вашиот инвентар. Доколку немате вие ќе видите копче на кое ќе пишува "Купи храна (buy food)". Ако сте на 100 здравје или доколку веќе сте конзумирале 300 здравствени поени и имате храна во вашиот инвентар, тогаш копчето "јади храна (eat food)" ќе биде обоено сиво. Повеќе Информации.
Количината на злато и национална валута која ја поседувате.
Сандаче - бројот веднаш до пликото го покажува бројот на неотворени пораки
Известувања - бројот веднаш до ѕвоното ви покажува колку нови известувања и нотификации имате
Копче за да се одјавите од еРепублик


Дневни задачи

Ова ви ги покажува вашите главни дневни задачи вклучувајчи ги и линковите до тие задачи.

Тоа ве носи да работите и да тренирате и кога ќе ги извршите сите дневните задачи Вие ќе добиете дневна награда.

Daily tasks.jpg

Воени Кампањи

Homepage military section.png

Секцијата за Воени кампањи Ви ги дава сите битки кои моментално се водат како и претходните поминати битки од таа војна.

Кампањата на денот е покажана прва. Кампањата на денот ја мести државниот претседател. Ова ќе се појави во црвено на врвот. Потоа тука се и сите битки каде што Вашата земја е или напаѓач или е бранител. На крајот се наоѓаат битките на вашите сојузници во кои можете да војувате од Вашата држава.

Со кликање на Повеќе воени кампањи (More military campaigns) ќе ве однесе на страна на која ќе ја видите секоја битка во која можете да се борите од Вашата држава. Првата битка на листа ќе ве носи во битката која што најкасно почнала.

Ако Вашата држава победила во битката тогаш воените херои ќе бидат истакнати на вашата почетна страна.


Гласање

Election day.JPG

Доколку се одржуваат избори за претседател на држава или конгресни избори, тогаш сино копче на кое ќе пишува "Гласај сега (Vote now)" ќе се појави на врвот на вашата почетна страна доколку сеуште не сте гласале. Со кликање на копчетот "Гласај сега (Vote now)" Вие ќе отворите нова страна на која ќе можете да гласате за некој од кандидатите. Дополнително, ако сте член на некоја партија тогаш копчетот за гласање ќе ви се појави кога ќе бидат партиските избори за претседател на партијата.

Вести

Homepage news.png

Оваа секција ви дава информации за вестите во еРепублик. Постојат 8 категории и линк до весниците на кои си се претплатил.

 • All categories
 • Први чекори во еРепублик
 • Воени наредби
 • Воена анализа
 • Почитички дебати и анализи
 • Финансиско работење
 • Социјални интеракции и забава
 • Претплатени весници

Кликнете на некоја од категориите за да видите статии од соодветната категорија.

Граѓански канали

Citizen feeds.png

Граѓанските канали(citizen feeds) се пораки (познати како извици (shouts)) кои можете да ги пишувате за да ги видат вашите пријатели. Вашите пријатели може да одговорат на овие извици со коментирање на нив или со нивно гласање. Можете да пуштате нови извици секои 10 минути. Вашите извици се ограничени на 180 карактери и не можете да користите било каков код во пораката (HTML, BBCode, JavaScript). Линковите автоматски ќе бидат анализирани. Коментарите може да бидат со максимум 480 карактери. Коментарите може да бидат гласани. Бројот на гласови може да се види до извикот/коментарот. Со кликање на бројот на гласови, Вие ќе ги видите имињата на сите оние граѓани што го гласале коментарот/извикот.

Штом ќе го гласате извикот или некој некоја коментар или пак напиштете коментар на извикот тогаш Вие ќе се сметате за претплатен на тој извик. Тоа значи дека ќе добивате Известувања секогаш кога ќе има нов глас или нов коментар на извикот.

На почетната страна Вие можете да ги видите последните 10 извици на вашите пријатели. За да видите повеќе Вие треба да кликнете на копчето најдоле под извиците на кое пишува постари мислења (older posts). Вие можете да ги видите максимум 100-те последни извици на Вашите пријатели. Коментарите се прикажуваат во групи од по 5 коментари. Доколку извикот има повеќе од 5 коментари, тогаш вие ќе треба да кликнете на копчето претходни коментари (previous comments) за да ги видите наредните 5 коментари.

Ако Вие немате пријатели тогаш не ќе можете да видите извици. Во овој случај вие ќе видите опција за наоѓање нови пријатели или ќе видите препорачани пријатели. Со опцијата за наоѓање пријатели вие можете да внесете емаил контакти и ќе бидете известени дали некој од тие игра еРепублик. Опцијата за препорачани пријатели ќе ви даде листа на конгресмени во вашиот регион. Секогаш е добро да имате моќни пријатели!

 • Забелешка: Оваа можност не е достапна за организациите.
 • Забелешка 2: Вашите извици се видливи само за вашите први 2000 пријатели (во листата на пријатели). Значи, доколку имате повеќе од 2000 пријатели некои од нив нема да го видат вашете извик.


Подножје

На дното на секоја страна постај следниве линкови:

Footer.jpg