Hrvatska demokratska stranka

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Hrvatska demokratska stranka

Nepoznata stranka

Osnovni podaci
Država Flag-Croatia.jpg Croatia
Kratica HDS
Forum Forum
Boja crvena, bijela
Politički podaci
Predsjednik Observer from the Shadow
Dopredsjednik NoviTigar91
Secretary General Tom Tomasic
Councillor Argrob
Spokesman Observer from the Shadow
Broj članova 58
Kongres 6/40 mjesta, 15%
Orijentacija Center
Ideologija Libertarian

O Hrvatskoj Demokratskoj Stranci

Hrvatska Demokratska Stranka je jedna od najsnažnijih stranaka u Icon-Croatia.png Hrvatskoj. Osnovao ju je Roby Petric u prosincu 2008. godine. HDS je stranka lijevog centra, kasnije čistog centra. Vojna jedinica HDS-a je StormRiders.

Više o samoj stranci se može saznati čitanjem njenih najvažnijijih dokumenta, a to su:

Povijest HDSa

Osnivanje stranke i prvi uspjesi

Stranku je osnovao Roby Petric u prosincu 2008. On je tada bio jedan od Hrvata sa najviše iskustva te je svojim radom postavio temelje ove stranke. Kandidirao se i za predsjednika države, a HDS je time postigla svoj prvi uspjeh. Iako je ovo prvi službeni uspjeh, stranka je na prethodnim izborima osvojila većinu u saboru, kolairavši sa Hrvatskom Ujedinjenom Strankom kako bi se lakše spriječio mogući takeover.

Kako odlučiti koja je stranka najbolja? Neke stranke odlučile su se na promidžbene kampanje, HDS se opredijelio za rad. Stav Robya Petrica, a kasnije i cijele stranke, je da iako je HDS najjača stranka, potrebna nam je i snažna konkurencija kako bi bili još jači.

Rast stranke

Petricev drugi stranački mandat se bližio kraju, te je on najavio kratkotrajni odlazak iz političkog života. Narod, a tako i vrh stranke je ostao šokiran jer su znali da je potreban novi jednako kvalitetan predsjednik, kako države, tako i stranke. Tada Petric predlaže splita1700 za novog HDS-ovog kandidata na predsjedničkim izborima. Iako se radilo o kvalitetnom kandidatu, split1700 je tada bio relativno nepoznat široj javnosti. Prije toga je radio kao ministar Rada i kao ministar Vanjskih Poslova, te ga je Petric naučio svemu ostalome. Svojim predsjedničkim programom, koji je obuhvatio sva područja djelovanja u eRepubliku, uvjerio je građane kako je on prava osoba za nastavak rada Roby Petrica.

Nakon predsjedničkih izbora split1700 dobija povjerenje i unutar stranke, te radi neke pozitivne promjene. Nadopunjen je statut stranke, reorganiziran je stranački forum, te su podijeljene funkcije unutar stranke. Naglasio je kako je važno da svi rade kao cjelina, a ne pojedinačno. Split1700 je trenutni Predsjednik stranke.

HDS je vladajuća stranka u eHrvatskoj tri mandata za redom. Iako je Vlada uvijek bila višestranačka, bez obziro tko bio Predsjdnik države, većinu funkcija vršili su HDSovi kadrovi. HDS i njegovo vodstvo nedvojbeno su zaslužni za period rasta i razvoja koji još uvijek traje u eHrvatskoj.

Povratak Robya Petrica

Nakon odlaska u stranku Hrvatski Liberalni Demokrati, jer je smatrao da je u Hrvatskoj potrebna kvalitetnija oporba, Petric se vraća u HDS jer je najavljena opasnost od takeovera. Time se počinju postavljati nova pitanja o istinitosti tih tvrdnji, no građani su rekli svoje ponovnim odabirom Roby na predsjedničkim izborima. Kao što je već i najavio split1700 je napustio politički život te je na njegovo mjesto jednoglasnom odlukom preuzeo rocker-ma.

Rezultati izbora

Icon achievement Congress Member on.gif Izbori za sabor

Main article: Congress of Croatia

HDS je jedna od rijetkih stranki koja je u svakom sazivu sabora imala svoje kandidate.

Icon achievement Country President on.gif Predsjednici eHrvatske iz redova HDSa

HDS je također dao i većinu Predsjednika eHrvatske. Ovo je njihov kompletan popis:


Icon position party president.gif Predsjednici stranke

Neki linkovi