Impeachment/Shqip

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Icon impeachment.png Akuzimi Presidenti është një lloj i një ligji që mund të propozohen nga anëtarët e Kongresit, si mjetin e fundit, nëse ata duan të "zjarrit" Presidenti aktual vendi.Akuzimi Presidenti mund të propozohen në administrim Shteti. Kur propozimin e fajësimit kjo nuk është një ide e keqe për të vënë një lidhje në zonën e debatit në të cilën anëtarë të tjerë të Kongresit mund të gjeni arsye për të fajësimit. Nëse pranohet, qytetari që ishte president do të jetë jashtë zyrës dhe kandidati tjetër (me numrin e votave) ne zgjedhjet e fundit është shpallur presidenti i ri i vendit.

Shënim: Nëse kandidati i radhës nuk ka marrë shtetësinë e vendit ku ai ishte kandidon për presidencën, kandidati vijim do të merren parasysh.

Shënim: Ndryshe nga propozimet më të madhe, propozimet ndjekje penale.Shumica kërkojnë një shumicë super, ose 66% të votave për të kaluar.

Në raste të veçanta (kur të gjithë kandidatët nuk kanë të drejtë për të marrë presidencën e), vendi mund të mbetet edhe pa një president.

Shënim: Mes h 00:00 4 dhe 5 23:59 h propozon një "presidencial fajësimit" ligji nuk është e mundur më.

Nëse një president dëshiron të japë dorëheqjen e tij apo të saj, ai duhet të kërkojë Kongresit për të fajësuar.

Pasi një Akuzimi është propozuar në Kongres, një tjetër propozim Akuzimi nuk do të jetë e mundur për një periudhë prej 7 ditësh.

Vetëm personi i cili zgjidhet president do të merr medalien ta Icon achievement Country President on.gif President i vendit.Me fjalë të tjera, pas votimit fajësimit kaluar, kandidati të kujdeset zgjedhur vendin presidentit nuk do të marrë medalien President i Vendit Icon achievement Country President on.gif

Shembull

66% e votave të Kongresit janë të nevojshme për të kaluar një fajësimin.

Vendi X ka 20 kongresmenë. 66% e 20 është 13.2.

Pyetje:

  • A kemi nevojë për 13 ose 14 për të kaluar një prapësim?
  • Nëse një kongresmen jep dorëheqjen, bën që të ndryshojë gjithsej? dmth 19 kongresmenë mbetur, 66% është 12,54?
  • Nëse totale është ndryshuar në 19, dhe 66% është 12.54, është 12 ose 13 e nevojshme për të kalojë një paditje?

Përgjigje:

Ju duhet 66% + 1 nga numri i përgjithshëm i votave (shembull: nëse njerëzit votojnë, 4 dhe 3 janë në favor, fajësimit votohet pranuar si).

FAQ

Çfarë ndodh në qoftë se ka qenë vetëm dy kandidatë për president në një vend.Personi i parë zgjidhet president dhe pastaj fajësuan.Dytë merr vendin e saj. Pastaj presidenti i dytë është fajësuan. Kush do të jetë president i vendit, atëherë?

Askush.Vendi nuk do të ketë një president.

Mund të votojë një President Vendi në një nga votimi i mosbesimit?

Po.Presidenti mund të votoni në këtë projekt-ligj, njëjtë si ndonjë faturë tjetër Kongresit.Menyja i Rising

Krye Faqja · Marketi · Komuniteti · Rregullat · Historia


Back.gif Ktheu tek faqja Country administration