Italia

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
FrançaisIcon-France.png
ItalianoIcon-Italy.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png


Italy
Flag of Italy   Coat of Arms of Italy

On the map


General
General rank 27
Anthem "Il Canto degli Italiani"
"Kenga e Italianeve"
Capital Calabria/Shqip
Demographics
Language Italisht/Anglisht
Population 3376
Politics
President [[Atlius ]]
Party [[Shogunato ]]
Economics
Currency Flag-Italy.jpg Italian Lira (ITL)
Minimum salary Flag-Italy.jpg 5.00 ITL
Military
Territories 3
Communication
IRC #erepublik-it

Map of Italy

Itali (italisht: Italia) është e vendosur në gadishullin italian në jug të Evropës, si dhe në dy ishujt më të mëdha në Detin Mesdhe, Sicili dhe Sardenja. Italia kufizohet nga Spanja, Franca, Zvicra, Austria, Sllovenia, Kroacia, Greqia, Shqipëria dhe Mali i Zi.

Icon-social-mic-home.gif Shoqeria

Komuniteti

Përhapur në mbi 20 rajone, komuniteti italian merr së bashku dhe të shoqërohen kryesisht nëpërmjet kanaleve chat dhe forume.

Icon - Forums.png Forumi Zyrtar: eItaly Forum

Icon - Chat.png Kanali (Chat): #erepublik-it

Një kanal shumë të dobishme për newbies është kanali #tutor, i cili lejon te rinjt për të marrë në kontakt MoE për të marrë këshilla nga ekspertët pjesë të vogël të qytetarëve eItalis.


Icon allcountries.gif Regjionnet

Italia ka njëzet rajonet origjinale. Pjesë e veriut-est territoreve janë të zëna nga Sllovenia, të tjerët nga Serbia. Italia përbëhet nga 20 rajonet origjinale.Territori origjinal i Italisë është i përbërë nga disa regjione: AbruzzoThe original territory of Italy is composed of several regions: Abruzzo (occupied by Icon-Philippines.png), Aosta ValleyApuliaBasilicata (occupied by Icon-Turkey.png), Calabria (occupied by Icon-Brazil.png), CampaniaEmilia-Romagna (occupied by Icon-United Arab Emirates.png), Friuli Venezia GiuliaLazioLiguria (occupied by Icon-Indonesia.png), Lombardy (occupied by Icon-United Kingdom.png), Marche (occupied by Icon-Nigeria.png), Molise (occupied by Icon-Ireland.png), PiedmontSardiniaSicilyTrentino-South Tyrol (occupied by Icon-Republic of China (Taiwan).png), TuscanyUmbria (occupied by Icon-Netherlands.png), and Veneto.

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource Map
Sicily Icon-capital.gif Icon-Italy.png Icon - Fish.png Fish Region-Sicily.png
Aosta Valley Icon-Italy.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Aosta Valley.png
Apulia Icon-Italy.png Icon - Fish.png Fish Region-Apulia.png
Campania Icon-Italy.png Icon - Fish.png Fish Region-Campania.png
Delaware Icon-USA.png Icon - Aluminum.png Aluminum Region-Delaware.png
Lazio Icon-Italy.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Lazio.png
Piedmont Icon-Italy.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Piedmont.png
Sardinia Icon-Italy.png Icon - Sand.png Sand (resource) Region-Sardinia.png
Tuscany Icon-Italy.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter Region-Tuscany.png
Veneto Icon-Italy.png Icon - Fruits.png Fruits Region-Veneto.png


Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Icon taxes.gif Taksat

Tabela e mëposhtme tregon strukturën e taksave të Italisë.

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 10% 20%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 10% 20%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 25% 15%
Icon - House Q3.png House
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material -
Icon - House Raw Materials.png House raw material -
*Updated: 7 October 2012

Icon skill land.gif Pasurit Natyrore

Italia kanë 4 burime nga rajonet e tyre origjinale, Peshk, Fruta, Naft dhe Nitrat Potasi.

     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Not available
Icon - Deer.png Deer Not available
Icon - Fish.png Fish Apulia, Basilicata, Kalabria, Kampania, Ligura, Sardinia, Sicilia
Icon - Cattle.png Cattle Not available
Icon - Fruits.png Fruits Aosta Valley, Emilia-Romagna, Venezia, Lazio, Lombardy, Piedmont, Trentino-South Tyrol, Umbria, Veneto
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter Tuskani
Icon - Oil.png Oil Abruzo, Murche, Molise
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Icon embargo.gif Embargo Tregtare

Italia ka embargot e mëposhtme tregtare

Ky shtet nuk ka embargo tregtare

Icon-politics-mic-home.gif Politikat

Icon position party president.gif Partit Politike

Më poshtë është një listë e partive kryesore politike italiane (në rend alfabetik).

Partit e Vdekura


Icon - Congress.jpg Kongresi i Tanishem

Zgjedhjet e 25 Shkurtit 2013

26%

23.50%

20%

18%

12.50%


Qeveria e Tanishme

Position Minister Party
President Atlius Shogunato
Deputy-CP PDCI98, Innocenti Partito Comunista Eitaliano, Rinascita eItaliana
Minister of Defence Cris.94, Gabriele Magro Liberta' eItaliana, Shogunato
Chief Army GabryFure La Giovane eItalia
Minister of Foreign Affairs Belo Horizontee, Reynas Aquila et Gladius, Rinascita eItaliana
Minister of Home Affairs Seuen, Riccardo Quarta Shogunato, Iniziativa - Every Single One
Minister of Economy Strabosky, Seuen Partito Comunista Eitaliano, Shogunato
Minister of Information Contenitore, Hinamarth Lux et Ratio, Rinascita eItaliana

Icon position country president.gif Presidentet

Lista e Presidenteve Italian:

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Italia ka një ushtri të organizuar shumë. Për informacione mbi ushtrinë Italisë dhe organizimit, shih ushtrinë italiane.

Italia ishte anëtar i Aleancës Mesdheut dhe pas një anëtar i Icon-PEACE.png PEACE deri më 11 nëntor 2009. Më 4 janar 2010, Itali themeluar me Francën dhe Ukrainës Entente.6 korrik 2010 Italia në mënyrë të njëanshme vendosën të lënë në aleancë. Më 7 tetor 2010 Italia u bashkua me Icon-EDEN.png EDEN.

Icon-pact.gif MPPs

This list below is the current MPPs with Italy:

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.


Shenim

  1. 1.0 1.1 1.2 Impeached.
  2. To avoid the Croatian TO.