Manage congress candidates/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Кога ќе влезете на листата за кандидати за конгрес ќе се отвори листа од 40 партиски членови предложени за конгресно место. За граѓаните не е достапно никакво менување на листата.


CongressCanidates.JPG

На оваа страна, копчето 'Замени (Replace)' е достапно само за партиските претседатели со цел да управуаат со листата на кандидати за конгрес.


По кликнување на ова копче ќе се појави паѓачка листа која ги вклучува сите членови на партијата кандидирани распоредени по азбучен ред со најмалку искуство од ниво 12 (минимум 100 искуствени поени). Нивото на искуство е покажано до секој член. Пребарувањето во паѓачката листа е исто така достапно со цел да им помогне на партиските претседатели во полесно наоѓање на партиските членовите.


Ако член избран од паѓачката листа е веќе кандидат за конгресмен неговото место ќе биде заменете со претходно селектираниот член.


Ако член изберен од паѓачката листата не е кандидат за конгресмен тогаш тој ќе биде вклучен во кандидатите на местото на претходно селектираниот член со што претходно селектираниот член ќе биде елиминиран од листата.


Копчето 'Зачувај промени (Save changes)' е достапно со цел да се зачуваат промените направени од претседателот на партијата во врска со конгресната листа на кандидати.Back.gif Back to Party president page