Воен Чин

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.pngВоени Активности

Војник · Кампови за Тренирање · Војување · Воено Поле · Воен Чин · Воени Формули


Секој граѓанин има Воен Чин кој се одредува на база на искуството на военото поле. Воениот Чин ја покажува вкупната количина на штета што граѓанинот ја има нанесено во текот на целиот свој живот.

Кога граѓанинот ќе биде унапреден, истиот добива бесплатен Енергетски Десерт и покачување на неговиот удар.

Чинови

Број Ознака Чин Потребни поени
1 Icon rank Recruit.png Регрут 0
2 Icon rank Private.png Војник 15
3 Icon rank Private*.png Војник * 45
4 Icon rank Private**.png Војник ** 80
5 Icon rank Private***.png Војник *** 120
6 Icon rank Corporal.png Каплар 170
7 Icon rank Corporal*.png Каплар * 250
8 Icon rank Corporal**.png Каплар ** 350
9 Icon rank Corporal***.png Каплар *** 450
10 Icon rank Sergeant.png Водник 600
11 Icon rank Sergeant*.png Водник * 800
12 Icon rank Sergeant**.png Водник ** 1,000
13 Icon rank Sergeant***.png Водник *** 1,400
14 Icon rank Lieutenant.png Поручник 1,850
15 Icon rank Lieutenant*.png Поручник * 2,350
16 Icon rank Lieutenant**.png Поручник ** 3,000
17 Icon rank Lieutenant***.png Поручник *** 3,750
18 Icon rank Captain.png Капетан 5,000
19 Icon rank Captain*.png Капетан * 6,500
20 Icon rank Captain**.png Капетан ** 9,000
21 Icon rank Captain***.png Капетан *** 12,000
22 Icon rank Major.png Мајор 15,500
23 Icon rank Major*.png Мајор * 20,000
24 Icon rank Major**.png Мајор ** 25,000
25 Icon rank Major***.png Мајор *** 31,000
26 Icon rank Commander.png Командант 40,000
27 Icon rank Commander*.png Командант * 52,000
28 Icon rank Commander**.png Командант ** 67,000
29 Icon rank Commander***.png Командант *** 85,000
30 Icon rank Lt Colonel.png Потполковник 110,000
31 Icon rank Lt Colonel*.png Потполковник * 140,000
32 Icon rank Lt Colonel**.png Потполковник ** 180,000
33 Icon rank Lt Colonel***.png Потполковник *** 225,000
34 Icon rank Colonel.png Полковник 285,000
35 Icon rank Colonel*.png Полковник * 355,000
36 Icon rank Colonel**.png Полковник ** 435,000
37 Icon rank Colonel***.png Полковник *** 540,000
38 Icon rank General.png Генерал 660,000
39 Icon rank General*.png Генерал * 800,000
40 Icon rank General**.png Генерал ** 950,000
41 Icon rank General***.png Генерал *** 1,140,000
42 Icon rank Field Marshal.png Маршал 1,350,000
43 Icon rank Field Marshal*.png Маршал * 1,600,000
44 Icon rank Field Marshal**.png Маршал ** 1,875,000
45 Icon rank Field Marshal***.png Маршал *** 2,185,000
46 Icon rank Supreme Marshal.png Врховен Маршал 2,550,000
47 Icon rank Supreme Marshal*.png Врховен Маршал * 3,000,000
48 Icon rank Supreme Marshal**.png Врховен Маршал ** 3,500,000
49 Icon rank Supreme Marshal***.png Врховен Маршал *** 4,150,000
50 Icon rank National Force.png Национален херој 4,900,000
51 Icon rank National Force*.png Национален херој * 5,800,000
52 Icon rank National Force**.png Национален херој ** 7,000,000
53 Icon rank National Force***.png Национален херој *** 9,000,000
54 Icon rank World Class Force.png Легионер 11,500,000
55 Icon rank World Class Force*.png Легионер * 14,500,000
56 Icon rank World Class Force**.png Легионер ** 18,000,000
57 Icon rank World Class Force***.png Легионер *** 22,000,000
58 Icon rank Legendary Force.png Ветеран 26,500,000
59 Icon rank Legendary Force*.png Ветеран * 31,500,000
60 Icon rank Legendary Force**.png Ветеран ** 37,000,000
61 Icon rank Legendary Force***.png Ветеран *** 43,000,000
62 Icon rank God of War.png Бог на Војната 50,000,000
63 Icon rank God of War*.png Бог на Војната * 100,000,000
64 Icon rank God of War**.png Бог на Војната ** 200,000,000
65 Icon rank God of War***.png Бог на Војната *** 500,000,000
66 Icon rank Titan.png Titan 1,000,000,000
67 Icon rank Titan*.png Titan* 2,000,000,000
68 Icon rank Titan**.png Titan** 4,000,000,000
69 Icon rank Titan***.png Titan*** 10,000,000,000
70 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion I 20,000,000,000
71 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion II 30,000,000,000
72 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion III 40,000,000,000
73 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion IV 50,000,000,000
74 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion V 60,000,000,000
75 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion VI 70,000,000,000
76 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion VII 80,000,000,000
77 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion VIII 90,000,000,000
78 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion IX 100,000,000,000
79 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion X 110,000,000,000
80 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XI 120,000,000,000
81 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XII 130,000,000,000
82 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XIII 140,000,000,000
83 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XIV 150,000,000,000
84 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XV 160,000,000,000
85 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XVI 170,000,000,000
86 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XVII 180,000,000,000
87 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XVIII 190,000,000,000
88 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XIX 200,000,000,000
89 Icon rank Legends.png Legends of the New World: Battalion XX 210,000,000,000

Унапредување на Чинот

Воениот Чин на граѓанинот се унапредува со здобивање на чиновнички поени. Постојат два начина преку кои граѓанинот може да се здобие со чиновнички поени:

  1. Со поразување на непријатели на военото поле и
  2. Извршување на Мисии

Со војување и поразување на непријатели, граѓанинот нанесува штета која се додава на вкупната штета на битката и кампањата.

Забелешка: Бонусот од Природниот Непријател не влијае на количината на добиените чиновничките поени.

Бог на Војната

Бог на Војната

Првите тројца што го добија овој чин се:

  1. Romper Првиот Бог на Војната во историјата на eRepublik. Чинот го доби во Мај 2011. [1]
  2. ScymeX
  3. Argrob

Romper исто така стана првиот Бог на Војната*** на 12-ти Април 2012, во 17:30 EST.

Поврзано со

See also


Jobs
Official in-game Politics Congress member · Councillor · Governor · Minister of Defence* · Minister of Education* · Minister of Foreign Affairs* · Party member · Party president · President · Prime Minister · Secretary general (party) · Spokesman · Vice president (party)
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in article Minister
Military Commander · 2nd Commander · Captain · Soldier · Recruit · Military ranks · Aircraft ranks · Dictator
Economy / Media Employee · General manager · Press director
Historical: eRepublik Rising · eRepublik V1
User created jobs Politics Advisor · Ambassador · Chief of staff · Director · Director of Embassies · Founder · Justice · Minister* · Monarch · Parliamentary group leader · Politician · Recruitment director · Secretary general (alliance) · Secretary of Defense · Senator · Speaker · Vice president (country) ·
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in article Minister
Military Advisor · Chief of staff · Commanding officer · Executive officer · Officer · Staff officer · Supreme Commander
Economy / Media Advisor · Editor · Founder · Graphic designer · Journalist