Министър на Външните Работи

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Министърът на Външните Работи, често наричан накратно МВнР или МоФА (от английското Minister of Foreign Affairs - MoFA), е позиция създадена от играчите, която присъства предимно в Президентският кабинет.

Министърът на Външните Работи бива назначен от избрания Президент на всяка страна. Той обикновено бива натоварен със задачата да събира информация за чуждестранните дейности и да следи геополитическата ситуация, както и с формирането на взаимоотношенията с чуждите правителства. Също така, Външният министър работи заедно с представители на други страни във връзка с формирането на нови Съюзи, договори, МПП-та (от английски MPP - Mutual Protection Pact/Пакт за взаимна защита) и се ползва с влияние при стартирането или прекратяването на войни. Министърът по принцип е дипломат и не говори често за войни, но въпреки това понякога се налага да говори и по тази тема.

Много Министри на Външните Работи си назначават помощници за всичката тази трудоемка работа. Те се наричат Заместник-министри на Външните Работи и предимно се занимават с посланиците на дадената държава, или така нареченият Дипломатически Корпус. Освен това, не е изключено да се назначават кадри, наречени Стажанти, които да се обучават и да вървят по стъпките на по-опитните от тях.


Back.gif Обратно към Minister страницата