Ministria e Puneve te Jashtme

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Icon position minister of foreign affairs.png
Ministri i Punëve të Jashtme, shpesh shkurtuar si MPJ është një titull politik që ekziston zakonisht në Kabinetin e Presidentit apo Kryeministrit. Kjo ishte një user-krijuar pozicion derisa ai u prezantua nga administratorët. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ky pozicion është quajtur tradicionalisht Sekretari i Shtetit. Ky person është i emëruar nga presidenti i zgjedhur ose të Kongresit, si pjesë e një kabineti qeveritar. Ministri i Punëve të Jashtme është ngarkuar zakonisht me mbledhjen e informacionit mbi aktivitetet e huaja dhe formimin e marrëdhënieve me qeveritë e huaja. Ata punojnë edhe me vendet e tjera në formimin e aleancave, traktateve, MPPs dhe janë me ndikim në të dyja luftërat e fillimit dhe mbarimit. Pjesa më e madhe e Ministrit të punës Punët e Jashtme, është e ndjeshme, dhe si e tillë, jo gjithmonë menjëherë në dispozicion të popullatës së përgjithshme. Ministria është një përgjithësi diplomatike dhe nuk përfshin të flasim e luftërave shpesh, edhe pse diskutimi do të ndodhë.

Ministrat Shumë gjithashtu emëron një zëvendës ministër i Punëve të Jashtme, të quajtur nganjëherë edhe një UnderMinister i Punëve të Jashtme, këto më poshtë janë Fillestarët lartë dhe më poshtë që shtrihen praktikantët Junior. Në Amerikë, pozita e vMoFA ose vMoFA është zëvendësuar me zëvendëssekretarit të Shtetit, dhe në vend të fillestarëve apo Juniors, ka pozicione të ndryshme.


President
Prime
Minister
Top Brace.png
Minister of Defence Minister of Finance Minister of Foreign Affairs Minister of Education Other ministerial positions
Other ministerial positions:
Top Brace.png
Minister of Communication Minister of Community Minister of Culture Minister of Health Minister of Immigration Minister of Interior
Minister of Justice Minister of Labor Minister of Lulz Minister of Media Minister of Social Affairs Minister of Social Development
Minister of Trade Minister of Translation Minister of Welfare Minister of Wiki Budget director Director of Embassies


Jobs
Official in-game Politics Congress member · Councillor · Governor · Minister of Defence* · Minister of Education* · Minister of Foreign Affairs* · Party member · Party president · President · Prime Minister · Secretary general (party) · Spokesman · Vice president (party)
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in the article Minister
Military Commander · 2nd Commander · Captain · Soldier · Recruit · Military ranks · Aircraft ranks · Dictator
Economy / Media Employee · General manager · Press director
Historical: eRepublik Rising · eRepublik V1
User created jobs Politics Advisor · Ambassador · Chief of staff · Director · Director of Embassies · Founder · Justice · Minister* · Monarch · Parliamentary group leader · Politician · Recruitment director · Secretary general (alliance) · Secretary of Defense · Senator · Speaker · Vice president (country) ·
*There are different minister position, some are official, some not, but all are mentioned in the article Minister
Military Advisor · Chief of staff · Commanding officer · Executive officer · Officer · Staff officer · Supreme Commander
Economy / Media Advisor · Editor · Founder · Graphic designer · Journalist