Tregtu monetar

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Në eRepublik,çdo qytetar mund të ndërroj monedhën e tij shtetërore me Gold ose Gold me monedhën e tij nacionale.Qytetarët me nivel 15 dhe më lartë kanë mundësi të ndërrojnë Gold për monedhë.Ata mund të përfundojnë këtë aksion duke u futur në Market tab dhe në menynë kryesore të klikojnë butonin Monetary market.

Shënim: Mund të merrni një maksimum prej 10 Gold mbrenda ditës nëpërmjet tregut të parave ose donacioneve.

Në pjesën e lartë mund të shohësh monedhën të cilën po e blen dhe monedhën të cilën po e jep për ta ndërruar.


Monetarymarket123.png
  • Klikoni butonin Icon - Monetary market gold currency swap.png për të ndërruar monedhat.

Faqha tregon ofertat e ndërrimit në mes të Gold dhe monedhës kombëtare të shtetit të cilit e ke shtetësinë.Lista do të shfaq ofertën me ratën më të ulët të ndërrimit së pari.

Si të blesh

  • Shkruani numrin e shumës që doni të bleni (vlera do të mbaj një numër prej 2 decimalesh;
  • Kliko butonin buy

Duke klikuar Buy shfaqet ky tekst: Blej (shumën) (monedhën e selektuar për të blerë) për (shuma2) (monedha e përzgjedhur për të shitur (amount) (selected currency for buying) for (amount2) (selected currency for selling)? OK/Cancel.

Nëse klikoni OK do të shfaqet ky mesazh: Ti ke blerë (shuma e selektuar për blerje) për (shuma2) (monedha e selektuar për të shitur) dhe paratë do të transferohen nëpërmjet 2 llogarive.Shitësi fiton një lajmërim pasi të kryhet transakcioni.Duke klikuar Cancel e mbyllni kornizën me tekst.

  • Nëse shuma e blerjes është më e madhe se shuma që keni në llogarinë tuaj atëherë do të ju shfaqet ky mesazh: Ju nuk keni para të mjaftueshme në këtë llogari të shitjes.Ju lutem zgjidhni një llogari shitje tjetër.

Shto një ofertë

E shfaq një list me oferta të reja që janë në të njëjtën fushë (përveq norma e këmbimit) si të gjitha ofertat por më shumë që mund të editohet (2 shifrorë) dhe fushën e ratës së ndërrimit (3 shifrorë).Gjithashtu,ka një buton të emëruar Update në vend të butonit Blej.

  • Nëse vlera e shitjes është më e madhe sesa vlera në llogarinë tënde,do të shfaqet mesazhi: Ju nuk keni shumë të mjaftueshme në këtë llogari shitëse.Ju lutem zgjidhni një llogari tjetër.
  • Nëse vlera është më e vogël se shuma në llogari,do të shfaqet mesazhi si më poshtë:

Oferta është ruajtur me sukses!Do të shfaqet në treg mbrenda minutit!

Duke postuar një ofertë do të të heq përkohësisht shumën në llogari të cilën e ke futur në treg,derisa të ja bësh update ose ta heqësh.

Mund të bësh update ose heqësh ofertën kur të duash në butonin Ofertat e mija.

Lajmërim Special: Oferta e japur në treg do të hiqet pas 5 ditëve dhe do të marrësh një lajmërim me këtë tekst: "Oferta e juaj në tregun e parave që konsiston prej [shuma e paraqitur] [monedha] në ratën e ndërrimit prej 1 [shuma1] = [oferta për shuma2] ka dalur afati dhe paratë të janë kthyer në llogari.Vizito tregun e parave për të japur një ofertë të re.".

Spekulimet

Spekulimet në tregun e parave është një metod për të rritur përfitimet përtej asaj që mund të arrihet gjatë një dite pune.Është shumë e rrezikshme dhe nuk duhet të mirret parasysh pa pasur njohuri të mira sesi funksionon tregu.