Mali i Zi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
СрпскиIcon-Serbia.png


Mali i Zi
Flag of Mali i Zi   Mali i Zi Coat of Arms
General
General rank 53
Himni Oj svijetla majska zoro
'('O agim i shëndritshëm maji)
Motoja Za pravo, čast i slobodu Crne Gore
(Për drejtësi, nder dhe liri të Malit të Zi)
Rajoni kryesor Central Montenegro
Gjeografia
Gjuha Malazeze
Serbe
Angleze
Popullsia 269
Politika
Presidenti drfreeman
Nga partia Narodna Stranka
Ekonomia
Valuta MEP
Paga minimale 8 MEP
Ushtria
Rajone 4
Komunikacioni
IRC #ecrnagora, #ecv

Map of eRepublik

Mali i Zi (Malaziase: Crna Gora) është një shtet që gjendet në Europën juglindore. Kufizohet me Sërbinë, Bosnje dhe Hercegovinën, Kroacinë, Shqipërinë dhe Italinë. Kryeqytet ka Podgoricën që gjendet në rajon e Malit të Zi Qendor.

Gjeografia

Mali i Zi ka 3 rajone origjinale:

  • Bregdetin Malazias
  • Malin e Zi Qendror
  • Malet Veriore Malaziase

Politika

Presidentja aktuale e Malit të Zi është Nina Scekic.

Top 5 partitë në Mal të Zi janë:

  • Jedinstvena Crna Gora
  • Narodna Stranka
  • Slobodna eCrna Gora
  • Familija
  • Crnogorska Partija Obnove

Ushtria

Në Mal të Zi egzistojnë nëntë Njësi Ushtarake:

Icon-pact.gif Paktet për mbrojtje të dyfishtë