Съюз

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Съюз, още формално известен като " Mutual Protection Pact/Пакт за взаимна защита (MPP)", е защитно споразумение между две държави. Ако една държава от пакта е нападната, другата автоматично ще стане й съюзник във войната. Ако една страна е съюзник във войната, нейните граждани могат да се бият за съюза си от региона, в който се намират.Това споразумение е изгодно, защото имате възможност да сметнете партнорите си във вашата защита, ако бъдете нападнати. От друга страна, вие ще бъдете принудени да се биете срещи всеки атакуващ на страните, сключили споразъмението - дори ако атакуващата страна е ваш партньор в друг съюз.

Накратко, когато една страна активира съюзите на друга страна чрез атакуване на оригинален регион на втората страна, тогава втората страна може да контраатакува първата (и в оригинален и неоригинален регион) заедно със съюзниците си.

Как се правят съюзи

Mutual protection pacts.png

достъпно чрез Главно меню –> Community –> My country –> Държавна администрация

Забележка: Подписването на съюз струва по 100 злато от трезорите на двете страни. той изтича след 30 дни.

Съюзи могат да бъдат предлагани като закони от президента на всяка страна. Когато президента предложи съзю на парламента, 100 злато ще бъдат премахнати от трезорите на двете страни. Членовете на парламента трябва да гласуват "за" или "против" закона и в двете страни. Ако той е приет и от двата парламента, той ще бъде валиден от деня, в който той е маркиран като приет за 30 дни.Ако той не бъде приет от поне единия от двата парламента, златото ще бъде върнато в трезорите на двете страни.

Съюзите могат да бъдат предлагани и гласувани по всяко време преди да изтекат.

След 30 дена съюзът се деактивира автоматично. Преди да бъде деактивиран, президента може да предложи друг съюз със същата страна и, ако е приет от конгресите, крайната дата да бъде удължена на 30 дни.

Прекъсване на съюз

Въпреки че съюзите имат срок, те автоматично се прекъсват ако една от страните атакува страна, която споделя общи съюзи с нея (известно като friend of a friend cancellation)

Пример: Ако и Швеция и Германия имат съюз с Полша и Швеция реши да нападне Германия, съюза между Швеция и Полша ще бъде анулиран.

Забележка: Активирани съюзи (виж по-надолу) не се прекъсват, ако страните се атакуват една друга.

Активирани съюзи

Във всяка война, и страната, която е нападната, и страната, която е обявила войната, могат да имат съюзници чрез съюзи.

Съюзите се базират на определенията "нападател" е "отбранител".

Нападател - страната, която е започнала военно настъпление срещи определен регион, не задължително тази, която е обявила войната.

Отбранител - настоящият притежател на нападнатия регион.

Неща, които трябва да се запомнят за съюзите:

Във войни, съюзите не са активни докато не бъдат задействани.
Съюзите се активират, когато една страна защитава оригинален регион, т.е. регион, където въстание не може да бъде вдигнато.
Веднъж задействани, те са активни само ако има валиден съюз между страните. Предложенията за мир прекратяват войната започната от съюзите, но тези войни ще започнат отново, ако съюзите се задействат.

Пример: Страна А има съюз със страна Б. Страна В атакува оригинален регион на страна А и страна Б ще стане съюзник на страна А във войната срещу страна В. Ако страна Б и страна В подпишат мирен договор, страна Б няма да може да бъде съюзник на страна А във войната. Все пак ако страна В атакува оригинален регион на страна А, страна Б ще стане отново съюзник на страна А. Това правил важи и за войни, започнати от верижни реакции (виж по-надолу).

Активирани съюзи ще подпомагат всички бъдещи действия във всеки регион.

Верижна реакция

Базирано на по горните дефиниции “нападател” и “отбранител”, ако страна граничи с нападател на свой съюзник, ще бъде открита война между нападателя и граничещата страна.

Виж още

Допълнителни линкове


Back.gif Обратно към Country administration страницата

Back.gif Обратно към Military страницата


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment