Aleancat

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Një Pakti reciproke Mbrojtjes (MPP), i njohur më parë si një "aleancë", është një marrëveshje ofensive dhe mbrojtëse në mes të dy vendeve. Nëse një vend në një vend tjetër pakt sulmon jo pakt, ose është sulmuar nga një vend jo-paktit, vend tjetër pakt automatikisht bëhet një aleat në luftë. Nëse një vend është një aleat në luftë, qytetarët e saj mund të luftojë për aleatin e tyre nga vendlindja e tyre. Kjo marrëveshje është e favorshme për shkak se ju mund të mbështeteni në partnerët tuaj për të ardhur në mbrojtje tuaj, nëse ju jeni sulmuar. Nga ana tjetër, ju do të jetë e detyruar për të luftuar kundër çdo sulmues të vendeve të lidhura me këtë marrëveshje - edhe në qoftë se sulmuesi është një partner i vendit tuaj në një Aleancë.

Si reciproke Paktet mbrojtëse janë bërë

Mutual protection pacts.png

Të arritshme nga Menuja Kryesore –> Komuniteti –> Vendi im –> Administrim Vendi

Shënim: Nënshkrimi i një MPP do të kushtojë 10.000 monedha vendase nga të dy thesaret e vendit. Ajo përfundon në 30 ditë.

Paktet reciproke Mbrojtjes propozohet si ligje nga kryetari i çdo vendi të caktuar. Kur një Presidenti propozon një MPP në Kongres, 10.000 monedha vendi është larguar nga thesaret e secilit vend. Anëtarët e Kongresit duhet të votojnë për ose kundër ligjit në të dy vendet. Nëse pranohet nga të dy Kongreseve, ajo është e vlefshme duke filluar nga dita kur u shënuar si pranua për 30 ditë. Nëse nuk pranohet nga të paktën një nga dy Kongreseve, paratë do të kthehet në të dy thesaret e vendit. Votimi në të dy kongreset është e njëkohshme.

Shembull: Hungaria dëshiron të nënshkruajë një pakt të përbashkët të mbrojtjes me Serbinë. Në këtë rast 10,000 HUF është përdorur nga hungarez thesarin dhe 10.000 Dinar serbe nga thesari.

MPP-t mund të propozohet dhe të votohet për në çdo moment para se të skadojë.

Pas 30 ditësh MPP është i aktivizuar automatikisht. Para se të paaftë, presidenti mund të propozojë një tjetër pakt ndërsjellë mbrojtjes me të njëjtin vend, dhe nëse miratohet nga Kongresi, data në fund është zgjeruar nga një tjetër 30 ditë.

Miku i anullimit të Shoqëris

Edhe pse MPPs kanë dhënë herë skadimit, ata janë anuluar automatikisht nëse një vend sulmon një vend që ndan një MPP të përbashkët me (i njohur si mik i një mik anulimit)

Shembull: Nëse Suedia dhe Gjermania dy kanë një MPP me Poloninë, dhe Suedia sulmon Gjermani, MPP në mes të Suedisë dhe Polonisë është anuluar.

Kur aleancat janë kontrolluar për vendet e zakonshme?

MPP anulimi është i kontrolluar:

  • në fillim të luftës (ose nëpërmjet "i shpallin luftë" ose ligjin " Armik Natyror");
  • në fillim të çdo fushatë (ose nëpërmjet sulmit automatike ose kur presidenti klikon mbi butonin).

Ju mund të regjistroheni MPP-t çdo kohë që ju dëshironi - para ose gjatë një lufte dhe para ose gjatë një fushate. Anullimi i tyre nis në vetëm kur ndodh një ngjarje (ose Lufta NE deklaratë, Fillimi i fushatës, etj.)

Shkaktimi i Paktet ndërsjella për mbrojtjen

Në çdo luftë, si vend që është duke u sulmuar dhe vendi që e shpalli luftë mund të ketë aleatë nëpërmjet Paktet mbrojtjen reciproke.

  • MPP-t janë shkaktuar në të dy anët, kur një vend i sulmon ndonjë rajon të një vendi tjetër.
  • Shkaktuar një herë, ata janë si parazgjedhje aktive vetëm për aq kohë sa ka një MPP aktive midis vendeve apo lufta është e mbyllur.
  • MPP-t e shkaktuar do të mbështesë të gjitha veprimet e ardhshme sulmuese në çdo rajon.

Shiko edhe këtë

Linqe te rendesishme


Back.gif Ktheu tek faqja President/Shqip

Back.gif Ktheu tek faqja Country administration/Shqip

Back.gif Ktheu tek faqja Military/Shqip


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment