Mutual protection pact/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Katso myös täsmennyssivua

Sotilasliitto, entiseltä nimeltään "Mutual Protection Pact (MPP)" on puolustussopimus kahden maan välillä. Jos sopimuksen toinen osapuoli joutuu hyökkäyksen kohteeksi, toinen maa osallistuu sotaan automaattisesti liittolaisena. Liittolaismaan kansalaiset voivat taistella käynnissä olevissa taisteluissa kotimaastaan käsin. Tällainen järjestely on edullinen, sillä näin liittolaisten voi luottaa tulevan avuksi jos maahan hyökätään. Toisaalta, tällä tavoin joudut väkisin sotaan hyökkääjää vastaan, vaikka tämä olisikin oma liittolaisesi.

Lyhyesti, jos valtio hyökkää liittolaisesi alkuperäiselle alueelle, voit liiton aktivoituessa osallistua kaikkiin sen sodan taisteluihin, käytiin ne joko alkuperäiselä tai valtaamalla hankitulla alueella liittolaisesi tukena.

Kuinka sotilasliitto solmitaan?

Mutual protection pacts.png

päävalikko –> Yhteisö –> My country –> Hallintosivu

Huom: Liiton solmiminen maksaa molemmilta osapuolilta Icon-gold.gif 100 Kultaa. Liitto umpeutuu 30 päivässä.

Minkä tahansa maan presidentti voi ehdottaa liittoa minkä tahansa maan kanssa. Kun liittoa ehdotetaan, molempien maiden rahastosta häviää 100g. Osapuolten kongressit äänestävät liitosta. Jos molempien maiden kongressi hyväksyy liiton, se astuu voimaan heti hyväksyvän äänestyksen päätyttyä, ja kestää 30 päivää. Jos edes toinen osapuoli hylkää liittoehdotuksen, kullat palautetaan maiden rahastoihin.

Liittoja voi ehdottaa ja niistä äänestää missä vaiheessa tahansa ennen niiden umpeutumista.

30 päivän jälkeen liitot purkautuvat automaattisesti. Ennen umpeutumista, presidentit voivat ehdottaa uutta liittoa saman maan kanssa, ja tullessaan hyväksytyksi liiton purkautumispäivä siirtyy 30 päivää eteenpäin.

Liittojen laukeaminen

Missä tahansa sodassa molemmat - maa johon hyökätään ja maa joka on hyökkäyksen kohteena voivat saada apua liittolaisilta sotilasliittojen välityksellä.

Liitot perustuvat erityisiin "hyökkääjän" ja "puolustajan" määritelmiin.

  • Hyökkääjä - valtio joka on aloittanut sotilaalliset toimenpiteet toisen valtion aluetta kohtaan. Ei välttämättä se joka julisti sodan.
  • Puolustaja - hyökkäyksen kohteena olevan alueen senhetkinen omistaja.

Asioita joita liitoista tulisi muistaa:

  • Sodissa liitot eivät ole aktiivisia ennen kuin ne laukaistaan.
  • Liitot laukeavat kun maa puolustaa alkuperäistä aluettaan, toisin sanoin aluetta, jolla ei voi aloittaa vastarintasotaa.
  • Lauettuaan liitot ovat aktiivisia niin kauan, kunnes liitto loppuu. Jos liitto uusitaan ennen liiton loppumista, pysyy liitto aktiivisena. Liiton kautta auenneet sodat voidaan lopettaa ehdottamalla rauhaa, mutta ne aukeavat uudestaan jos liitto laukeaa.
  • Aktiiviset liitot toimivat kaikkia tulevia hyökkäyksiä vastaan millä tahansa maan alueella (alueen tulee olla maan alkuperäinen vain liiton laukaisemiseen).
Esimerkki: Suomella ja Norjalla on liitto keskenään. Venäjä hyökkää Norjan alkuperäisalueelle. Suomesta tulee näin Norjan liittolainen sodassa Venäjää vastaan. Suomen kansalaiset voivat taistella kotoaan Venäjää vastaan puolustaen Norjaa. Jos Venäjä solmii rauhan Suomen kanssa, Suomen puolustusliitto Norja - Venäjä sodassa loppuu. Mutta Venäjän hyökätessä uudelleen Norjaan, aktivoituu Suomen liitto Norjan ja Venäjän välisessä sodassa uudelleen.
Samassa tilanteessa tapahtuu myös ketjureaktio. Venäjän hyökätessä Norjan alkuperäisalueelle, Suomen ja Venäjän välille aukeaa sota, koska Suomella ja Venäjällä on yhteistä rajaa.

"Kaverin kaveri"-konflikti

Vaikka liitoille on annettu umpeutumispäivämäärät, ne peruuntuvat automaattisesti jos valtio hyökkää valtioon jonka kanssa se jakaa liittolaisen. (kaverin kaveri-konflikti - friend of a friend cancellation)

Esimerkki: Jos Ruotsilla ja Norjalla on molemmilla liitto Suomen kanssa, ja Ruotsi hyökkää Norjaan, liitto Ruotsin ja Suomen välillä päättyy automaattisesti.

Ketjureaktio

Ylempien “hyökkääjän” ja “puolustajan” perusteella, jos valtiolla on rajaa liittolaisensa hyökkääjän kanssa, hyökkääjän ja rajavaltion välille aukeaa sota.

Katso myös

Muita linkkejä


Back.gif Takaisin Country administration -sivulle

Back.gif Takaisin Military -sivulle


Lait jotka voidaan ehdottaa

Presidentti: Tervetuloviesti · MPP/Liitto · Sodanjulistus · Airstrike · Rauhansopimus · Kauppasaarto · Resource concession
Kansanedustajat: Lahjoitus · Minimipalkka · Presidentin erottaminen · Rahanpaino · Verot · Anonut kansalaisuutta
Presidentti/Kansanedustajat: Luontainen vihollinen
Dictator: Kaikki edellä mainitut lait lukuun ottamatta Tervetuloviesti ja Presidentin erottaminen