Armiku natyrorë

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Icon naturalenemy.gif

Armiku natyror është një ligj që mund të përdoret për të përcaktuar armikun më të urryer të vendit tuaj. Çdo vend mund të ketë vetëm një armik natyror zgjedhur në një kohë të dhënë. Kongresi dhe Presidenti mund të propozojë atë.

The proposal screen for Natural Enemy as seen by congressmen/president.
Current Natural Enemy as seen on the Military tab of Country's page, along with the timestamp of when it was set (meaning voted and NE bonuses became active).

Vendosja armik natyror

Një vend mund të deklarojë një tjetër si armikun e tij natyrore në qoftë se ata ndajnë një kufi të përbashkët. Armiku natyrore mund të zgjidhet duke propozuar dhe votuar një ligj. Ky ligj është ligji i parë që mund të propozohet edhe nga Presidenti i vendit dhe kongresmenë. Ata mund të zgjedhin mes një listë të vendeve fqinje.

Efektet

Kur propozimi është pranuar:

  • një luftë e lirë do të jetë e hapur mes vendeve
  • qytetarët e vendit deklaron të marrë një bonus prej 10% kur të luftuar kundër armikut Natyrore
    • Shënim: Kjo vlen vetëm për ndikimin e bërë në "murit". Rank pikë nuk janë prekur nga armiku natyror.

Ju nuk mund të nënshkruajë një traktat paqeje me armikun tuaj Natyrore: të dyja vendet duhet së pari të unset armik natyror para se ata mund të nënshkruajnë një traktat paqeje. Pasi armik natyror është vendosur, ajo nuk mund të ndryshohet për 7 ditë. Pas 7 ditë kanë kaluar, armik natyror i tanishëm mund të ndryshohet në një vend tjetër ose unset. Nëse ju unset armikun Natyrore, qytetarët e vendit tuaj nuk merrni bonus 10% dëme kundër armikut unset Natyrore. Ju mund të vendosni një të drejtë të re Natyrore Enemy pas anulluar ligjin e mëparshëm.

Votimi

Ligji është votuar nga Kongresi dhe presidenti si të gjitha ligjet normale. Megjithatë propozimet natyrore armikut kërkojnë një shumicë super, ose 66% të votave për të kaluar.

FAQ

Është armik natyror të ndërsjellë? Nëse një vend deklaron B vend, si armik natyror, do të thotë që B Vendi gjithashtu ka një vend të armikut si Natyrore?

Jo, armik natyror nuk është reciprok, nëse të dy vendet e përfshira nuk e deklarojnë veten armiq natyrorë. Pra, kjo mund të ndodhë që një vend ka b vendit, si armik natyror dhe B C vendi ka vend si Enemy Natyrore. Në këtë rast, të gjithë qytetarët me shtetësi një vend do të ketë ndikim 10% Bonus Luftës në luftën kundër B vendit, ndërsa qytetarët me vendin e shtetësisë B do të ketë asnjë bonus në luftë njëjtë. Qytetarët me vendin e shtetësisë B do të ketë 10% bonus ndikim Luftës në luftën kundër Vendi C.

Vendi im mund të zgjidhet si armik natyror nga më shumë se një vend në të njëjtën kohë?

Po, një vend mund të jetë zgjedhur si armik natyror nga më shumë se një vend në të njëjtën kohë.

A do të jem në gjendje për të unset armiku im Natyrore?

Po, kur propozuar një ligj Natyrore armikut, një opsion është për të anulluar aktuale armikun tuaj Natyrore. Por kjo mund të bëhet vetëm pas 7 ditë kur ju fillimisht të përcaktojë ju Enemy Natyrore. Nëse armiku natyror është unset mes vendit A dhe B vendi, lufta midis tyre mbetet aktiv.

Do bonus Natyrore armik të zbatohen gjithashtu ndaj aleatëve?

Jo, bonus Natyrore armiku nuk është aplikuar për aleatët në asnjë mënyrë.

Çfarë ndodh nëse nuk është tashmë një luftë kundër B vendin, dhe ka dy ligje në të njëjtën kohë, një paqe deklaruar në B vend dhe një tjetër vend, si propozues B Enemy Natyrore?

Nëse paqja është votuar para armikut Natyrore, lufta do të mbyllet në fillim, dhe pastaj u rihap për të lira, si rezultat i deklarimit Enemy Natyrore. Në qoftë se armiku natyror është duke u pranuar para paqes, paqja do të refuzohen automatikisht.

Çfarë ndodh nëse Armiku Natyrore nuk ndan një kufi me ne?

Armiku natyrore do të unset automatikisht.

Nëse një vend ka shpallur një armik natyror, nuk do të thotë se qytetarët e vendit A do të merrni një bonus prej 10% në të gjitha luftërat kundër armikut natyrore?

Jo, vetëm luftërat midis vendit A dhe armik natyror do të sigurojë qytetarëve të vendit një bonus një 10%. Për shembull, në qoftë se një vend lufta qytetarët kundër armikut të tyre natyrore në një luftë nisur nga vendi C, asnjë bonus do të jepen atyre. Ata nuk do të jepet një bonus në çdo Rezistencë.


Back.gif Ktheu tek faqja Country administration