News/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Presa reprezită una din căile principale de comunicare, promovare a ideilor, informare a cetățenilor și chiar distribuirea de propagandă. Cetățenii și organizațiile pot creea și publica articole într-un ziar propriu. Totuși, autorii trebuie să respecte anumite reguli, care vizează în special spam-ul, și pe care le puteți găsi aici.

Citind presa în mod regulat vei fi pus la curent cu situația națională dar și internațională. Cea mai bună calea prin care autorii pot deveni cunoscuți este prin compunerea și publicarea unor articole de calitate, comentarea altor articole, și evitarea trolling-ului, spam-ului, jignirilor, etc...

Sfat - Citește zilnic Revista Presei. Acesta este ziarul oficial al Ministerului Media și se ocupă cu prezentarea tutoror articolelor care merită menținute. Este locul unde ai acces ușor la articole de calitate.

Citirea Presei

Homepage news.png

În Homepage, la secțiunea Știrile zilei, poți vedea un meniu cu diferite categorii de articole. Acestea sunt:

  • Toate categoriile
  • Primii pași în eRepublik
  • Ordine de luptă
  • Analiză militară
  • Dezbateri și analiză politică
  • Analiză financiară
  • Socializare și divertisment
  • Abonamente media

Click pe una din categorii pentru a vedea top5 articole din subictul care te interesează.

Homepage news see all button (Română).png

Click pe alte știri pentru a merge pe o pagină specială de citire a presei, cu mult mai multe opțiuni de căutare și categorii.

În partea de sus a paginii vei avea panoul de control.

News-selectors (Română).png

Poți folosi selectoarele din acesta pentru a categorisi articolele într-un mod tot mai amănunțit, până găsești exact ceea ce te interesează.

Primul selector te lasă să alegi următoarele categorii principale:

Cele mai votate
Cele mai noi
Evenimente recente
Internațional
Abonamente

Al doilea selector te lasă să alegi țara de publicare

Restul butoanelor sunt pentru a alege categoria sau subiectul articolului (Cele care sunt și pe Homepage)

De asemenea aici poți vedea la care ziare ești abonat și modificarea listei de abonamente.

News-selectors-subscription (Română).png

Categoriile

Există sașe categorii sau subiecte de articole diferite în eRepublik. Când autorul scrie un articol el sau ea este obligat de mecanica jocului să aleagă una din aceste categorii, una care se potrivește cel mai bine conținutului.

Icon-media-First steps in erepublik.png Primii pași în eRepublik

Toată lumea a fost un cetățean tânăr odată. Aceasta este secțiunea unde oricine este liber să publice articole sau ghiduri destinate "piticilor". Această categorie este mai specială, deoarece articolele acestea vor fi vizibile o săptămână întreagă (dar nu și în top5), spre deosebire de celelalte categorii care sunt vizibile doar două zile.

Icon-media-Battle orders.png Ordine de lupta

După cum sugerează și numele, această categorie este folosită pentru ordinele de luptă. Acestea pot fi oficiale/guvernamentale și sunt publicate în Ziarul Ministerului Apărării Naționale, dar și private/non-guvernamentale.

Sfat - Verifică această categorie cât mai des. Lupta organizată și la ordin este crucială în acest joc și poate face diferența dintre victorie și înfrângere!

Icon-media-Warfare analysis.png Analiză de război

Uneori războaiele sunt complicate și greu de înțeles. Această categorie este locul potrivit pentru cei care vor să citească sau să scrie despre evoluția situației războaielor, consecințele sau rezultatele luptelor, sau chiar statistici de luptă ale unităților militare. Sfat - Verifică această categorie cât mai des. Lupta organizată și la ordin este crucială în acest joc și poate face diferența dintre victorie și înfrângere!

Icon-media-Political debates and analysis.png Dezbateri și analiză politică

Politica este o parte foarte importantă în eRepublik. Dacă vrei să te faci auzit, o variantă ar fi publicarea unor articole prin care să îți exprimi ideile și țelurile politice. Dacă vrei să candidezi pentru o anumită funcție politică importantă, este absolut necesar să publici un articol de informare și prezentare. Această categorie este destinată special pentru articolele de acest gen, campanii electorale, dar și analiză a situației politice sau statistici.

Icon-media-Financial business.png Analiză financiară

Te interesează situația financiară a țării? Nu ști de ce rata de schimb e așa mică, de ce salariul nu îți acoperă nevoie sau cum se folosesc banii țării obținuți din taxele plătite de tine? Acesta este locul în care vei găsi răspunsuri. Această categorie cuprinde tot felul de articole legate de economie: analize, statistici, dezbateri, propuneri, etc... Nu ști niciodată, poate găsești și câteva trucuri folositoare.

Icon-media-Social interactions and entertainment.png Socializare și divertisment

Dacă subiectul articolului este legat de comunitate, fun, relaxare, sau pur și simplu nu se încadrează în nici una din celelalte categorii, atunci aici îi este locul. Poți găsi orice: de la competiții până la întâlniri în viața reală.

Icon-media-Newspaper subscriptions.png Abonamente Media

Pagina principală: Subscriptions

Aceasta categorie o poti modifica cum doresti. Aici iti apar in ordine, ultimele articole publicate, si la care sunteti abonat. Poti vedea maxim 20 articole ale ziarelor la care esti abonat.

Alte metode de listare a stirilor

Pe langa categoriile descrise mai sus, mai sunt cateva in acest modul al stirilor.

Topul International al Stirilor

eRepublik link: https://www.erepublik.com/en/news/international

Aceasta sectiune contine in total maxim 50 de articole - cate unul din fiecare tara. Pentru a ajunge pe aceasta lista, articolul tau trebuie sa fie cel mai votat din tara ta. Deasemenea articolele din categoria "Ordine de lupta" si "Primii pasi in eRepublik" nu vor aparea in acest top.

Pont: Aceasta pagina poate fi accesata si tastand combinatia SHIFT+T.

Top Stiri Nationale

eRepublik link: https://www.erepublik.com/en/news/rated/all

Topul stirilor nationale iti arata o lista cu cele mai votate articole din tara ta. Articolele din fiecare categorie vor fi vizibile aici. Poti verifica aceasta categorie daca nu stii ce sa citesti.


Modulul Media

Ziar Scrie un articol Articol Director de presa Abonamente