Norvegjia

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
РусскийIcon-Russia.png
Norvegjia
Flag of Norvegjia   Norvegjia Coat of Arms
General
General rank 64
Himni Ja, vi elsker dette landet
("Po, ne e duam këtë vend")
Motoja Alt for Norge[1]
("All for Norway")
Rajoni kryesor Sorlandet
Gjeografia
Gjuha Norvegjisht(Bokmål), Norvegjist(Nynorsk), Anglisht
Popullsia 105
Politika
Presidenti integer syntax
Nga partia Norwegian Green Party
Ekonomia
Valuta Flag-Norway.jpg Norwegian Krone (NOK)
Paga minimale Flag-Norway.jpg 1.00 NOK
Paga mesatare Flag-Norway.jpg 170.05 NOK
Ushtria
Rajone 4
Komunikacioni
IRC irc://irc.quakenet.org/eNorge

Map of eRepublik

Përditësuar nga 11 May 2017

Norvegjia (pronounced nɔrweɪ); norvegjeze: Norge (Bokmål), Noreg (Nynorsk) ose Norga (North Sami), zyrtarisht Mbretëria e Norvegjisë, shtrihet në pjesën veri-perëndimore të Evropës dhe është një nga dy vendeve që formojnë gadishullin skandinav. Rajoni kryeqyteti i saj është Svalbard dhe Jan Mayen. Rajonet origjinale Norvegjia kanë kufij me Icon-Finland.png Finlanden, Icon-Russia.png Rusin, Icon-Sweden.png Suedin, dhe Icon-Netherlands.png Holanden, dhe Icon-UK.png Britanin e Madhe

Historia

Artikulli Kryesor: History of Norway

Norvegjia ka qenë ndër vendet e para në fillim të eRepublik. Në fillim, popullsia e Norvegjisë ishte i dytë më i madh dhe një nga ato më të shpejtë në rritje. Kjo ndryshoi të gjithë si norvegjezët më i humbur interesin në eRepublik kur v1 u lirua. Norvegjia ka kaluar nëpër shumë luftëra, kryesisht me Suedinë, Finlandën dhe Rusisë. Në një fazë në historinë e Norvegjisë, ajo kishte marrë edhe Finlandën dhe Rusinë. Edhe pse që nga viti 2008, vendi ka qenë në vend harruar dhe aktualisht ka vetëm rreth 450 qytetarë.Vendi ka kaluar nëpër shumë sipermarrje-politike dhe ushtarake, por shumica e popullsisë mbetet amtare norvegjeze.

Azhurimi i fundit: 8 prill, 2012

Icon allcountries.gif Gjeografia

The original territory of Norway is composed of several regions: Svalbard & Jan MayenNord-NorgeOstlandetSorlandet (occupied by Icon-Brazil.png), Trondelag (occupied by Icon-Poland.png), and Vestlandet.

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Svalbard & Jan Mayen Icon-capital.gif Icon-Norway.png Icon - Sand.png Sand (resource)
Nord-Norge Icon-Norway.png Icon - Fish.png Fish
Ostlandet Icon-Norway.png Icon - Cattle.png Cattle
Vestlandet Icon-Norway.png Icon - Oil.png Oil


Ekonomia

Një shumë e të ardhurave të Norvegjisë është shpenzuar në ushqim për të rinj norvegjezët lojtarëve dhe armë për anëtarët e Forsvarets Spesialkommando

Azhurimi i fundit: 8 prill, 2012

Trading-embargo.gif Embargot Tregtare

Ky vend nuk ka asnjë embargot tregtare në këtë moment.

Icon wage.gif Rroga më e ulët

Paga minimale në Norvegji është 1 NOK.

Azhurimi i fundit: 8 prill, 2012

Tatimet

Kjo tabelë tregon Taksat të vendosur aktualisht në Norvegji.

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 1% 1% 1%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 1% 1% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 1%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 1% 1% 1%
Icon - House Q3.png House 1% 1% 1%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1% 1% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1% 1% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 1% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 1% 1% -

Azhurimi i fundit: 11 Mai, 2017

Burimet Natyrore

Norvegjia ka vetëm 3 burime nga rajonet e tyre origjinale, Peshk, Bagëti dhe Naftë.


     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Not available
Icon - Deer.png Deer Not available
Icon - Fish.png Fish Nord-Norge, Svalbard & Jan Mayen
Icon - Cattle.png Cattle Ostlandet, Sorlandet
Icon - Fruits.png Fruits Not available
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter Not available
Icon - Oil.png Oil Trondelag, Vestlandet
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Politika

Icon position country president.gif Presidentet

Artikulli kryesor: Kryetarët e Norvegjisë

Storting, Osllo
Qëndrimi zyrtar i Presidentit / Mbret i Norvegjisë

Presidenti i tanishem

Avatari Termi Presidenti Patia
Unknown Person.jpg April 2012 Che Kukaken Teknokratene

Azhurimi i fundit: Maj 9, 2012

Icon position party president.gif Partitë

Partite aktive

Logo Emri i Partis Inicialet Orientimi Presidenti i Partis Antar Kongresi
(5/2013)
% e Kongresit
Party-Teknokratene.jpg Teknokratene TeK/PTO Qendror majtas, Liberal Vileskont 29 0 0.00%
Party-Partiet.jpg The Party TP Qendror, Liberal Back from Valhalla 27 0 0.00%
Party-Nye Norge.jpg Nye Norge NN Qendror djathtas, Liberl fredrikz 16 0 0.00%
Party-Norwegian Communist League.jpg Norwegian Communist League NCL Majtas Ekstrem, Anarkist Kristoph Woldskji 16 0 0.00%
Party-Bondepartiet.jpg Bondepartiet BP Qendror djathtas, Liberal Sirdar 14 0 0.00%
Party-Norske Kommunistiske Parti.jpg Norske Kommunistiske Parti NKP Majtas Ekstrem, Liberal vif12vf 6 0 0.00%


Icon - Congress.jpg Infrastruktura qeveria

Kongresi - Shkurt 2012

Key:

National Liberation Party

Teknokratene

Anti-Espionage Electoral Alliance

VOLIM PARTIZAN

connecting people
Note: One or more parties received no seats in this elections.


Zyra Qeveritare

Shkurt 2012

Position Citizen Party Logo
Presidenti Stakerauo Anti-Espionage Electoral Alliance(A.E.E.A.) Default party logo.gif
Nen Presidenti Tommy Skaue National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Ministria e Mbrojtjes taulen National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Ministria e Puneve te Jashtme Endymionis Default party logo.gif
Zedhenes Ministri i Puneve te Jashtme Per Jostein National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Ministria e Financave Herra Karkkimies Partia Wolnych Ludzi Party-Partia Wolnych Ludzi.jpg
Zedhenes Ministri i Financave Jorn Stian Lonsetteig National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Ministria e Imigracionit Caboose Lopez National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Ministria e Wikit KristofferAG Teknokratene Party-Teknokratene.jpg
Ministria e Entertainment Freke Teknokratene Party-Teknokratene.jpg
Zedhenes Ministri i Entertainment Moretn Asphaug National Liberation Party Party-National Liberation Party.jpg
Zedhenes Ministri i Entertainment Sthanley Heykel Anti-Espionage Electoral Alliance(A.E.E.A.) Default party logo.gif

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Artikulli kryesor: Forsvarets Spesialkommando

Icon political accept default.png Aleancat

Norvegjia ështe antare e Asgard.

Azhurimi i fundit: Maj 8, 2013


Icon-war.png Lufterat Aktive

  • Ska

Azhurimi i Fundit: April 8, 2012

Icon peace.png Konfliktet e kaluara

Artikulli Kryesor:Lufterat e Norvegjis


Icon-pact.gif MPP-të

Norvegjia ka Paktet ndërsjella mbrojtjes me vendet e mëposhtme:


Referencat


External Links

  1. Norvegjia në eRepublik
  2. Forumi i Norvegjis