В1: Често постављена питања

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Ова страница је сачувана као успомена на В1 верзију ерепублика.
Информације у овом чланку су застареле и НЕ треба да се користе као исправне за садашњу верзију игре.

Contents

Кориснички рачун

Шта је неопходно за играње eRepublik-a ?

eRepublik је доступан онлајн и није потребно скидање. Да би играо eRepublik мораш имати интернет конекцију. Минимални услови су: 233 MHz процесор, тренутна верзија Internet Explorer-a, Safari или Mozilla Firefoxa као и укључен JavaScript.

Колико корисничких налога је дозвољено отворити ?

Један корисник сме направити и користити само један eRepublik рачун.

Шта да радим ако заборавим своју шифру ?

На страници за логовање, наћићеш опцију која се зове "Forgot password" (Заборавио шифру). Кликни на линк и бићеш преусмерен на страницу, прати даља упутства и на крају ћеш све потребне информације са даљим упутствима добити на своју мејл адресу.

Могу ли променити своје корисничко име (име грађанина) ?

Једном када изабереш своје корисничко име, односно име eRepublik грађанина, више га не можеш променити. То је у настојању да се не збуњују остали грађани. Уколико имаш адекватан разлог за промену корисничког имена, контактирај администраторе. Немој заборавити да напишеш своје разлоге за промену свог корисничког имена. Ако администратори закључе да су твоји аргументи задовољавајући, твоје корисничко име ће бити промењено.

Како да поставим аватар за свој профил ?

Да би имао приступ свом профилу, мораш бити пријављен на eRepublik. Затим иди на свој профил и кликни на Edit profile (Ажурирај профил). Ту ћеш моћи изабрати свој аватар са свог рачунара и поставити га на eRepublik.

Колико eRepublik кошта ?

Регистрација и играње eRepublik-а је потпуно бесплатно. Али, уколико то желиш, можеш купити злато сваких седам дана.

Како могу позвати пријатеље да ми се придруже ?

Када достигнеш ниво знања 4, добићеш неограничен број позивница за eRepublik. Дугме "Invite friends" (Позови пријатеље) можеш наћи у менију One:Community. Пријатеље можеш позвати тако што унесеш њихове мејл адресе, а позивнице можеш послати и коришћењем адресара са Yahoo!, Gmail, MSN или AOL рачуна. Након што се грађанин региструје на eRepublik и достигне ниво знања 6, грађанин који га је позвао добија као награду 5 злата.

Играње

Шта да радим након што сам се регистровао на eRepublik ?

Највише помоћи ћеш добити у одељку events нa почетној страници након пријаве и од Платона. На та два места ће ти се увек јављати "prijedlozi" твојих следећих корака.

Шта је злато Icon-gold.gif и шта ће ми ?

Без обзира на терминологију коришћења, eRepublik злато представља ограничена лиценца права и није откупиво за никакве праве суме новца.

eRepublik злато ти је потребно за:

- покретање новина (цена: 2 Icon-gold.gif)

- стварање странке (цена: 40 Icon-gold.gif)

- куповину лиценце за извоз за своју компанију (цена: 20 Icon-gold.gif)

- повећање квалитета компаније (цена: минимум 20 Icon-gold.gif)

- стварање организације (цена: 5 Icon-gold.gif)

- повећање здравља за 10 јединица (цена: 2 Icon-gold.gif)

- започињање службеног рата или ослободилачког рата (цена: минимум 150 Icon-gold.gif)

- размену у мењачници (цена: зависи од цена валута на тржишту)

Како наћи посао ?

Први корак је обилазак "Тржиште рада" странице (налази се на менију маркет). Овде можеш видети све понуђене послове које нуде компаније из државе у којој се налазиш и можеш узети коју год желиш. Само је потребно да пазиш на ниво вештине јер свака пословна понуда садржи потребни ниво вештине за добијање посла.

Могу ли радити у више компанија одједном ?

Не, то није могуће. Само директор компаније може отворити по једну компанију у сваком од сектора eRepublik индустрије.

Како се мој грађанин храни ?

Једном дневно се аутоматски конзумира храна највећег квалитета у инвентару. Храна се може купити на пијаци. Запамти, да би преживео у eRepublik-у мораш имати хране у свом инвентару јер она утиче на повећање твог здравља.

Шта је здравље (Wellness) и за шта је оно добро ?

Здравље представља ниво здравља и среће твог грађанина. Помаже ти да достигнеш већу продуктивност на послу а такође и повећава штету коју твој грађанин прави пу рату. Ако ти ниво здравља падне на 0, твој грађанин умире.

Шта су искуствени поени и како их зарађујем ?

Искуствени поени (EP) представљају ниво знања који грађанин достиже. Један искуствени поен добијеш сваки пут када једеш, тренираш или радиш тако да као редован играч можеш добити 3 искуствена поена дневно уз врло мало труда. Додатно, EP добијаш ако:

- поставиш свој први аватар

- запослиш се први пут

- се бориш у рату

- гласаш на било каквим изборима

- оснујеш компанију

- повећаш квалитет своје компаније

- постанеш члан Конгреса

- оснујеш политичку странку

- победиш на страначким изборима

- постанеш председник државе

Како могу откњучати додатне могућности у eRepublik-у ?

Сваки пут када повећаш ниво знања (на баз зарађених искуствених поена), постане ти доступна нова могућност.

Како да повећам ниво својих вештина ?

Вештине construction (изградња), raw materials (сировине) и manufacturing (мануфактура) расту у складу са бројем дана колико си радио у том сектору. СВаки пут када радиш твоја вештина се повећа за одређену вредност. А сваки пут када тренираш повећаће ти се снага.

Како да постанем војник ?

Да би учествовао у војној активности eRepublik-a, мораш бити војник. СВи грађани имају право да буду војници без обзира јесу ли запослени, директори, чланови конгреса или председници.

Моја плата је мања од цене хране, умрећу од глади!!! Шта да радим ?

  • не брини, твоја вештина ће се повећати и не би требало да имаш проблема да нађеш боље плаћен посао пре него што умреш од глади
  • пронађи посао у компанији мањег квалитета и то ће ти смањити количину здравља које губиш сваки пут када радиш
  • неки препоручују да мало паузираш са тренингом док ти се вештина не повећа
  • доста држава има своје програме за подизање здравља, посебно за помоћ новим грађанима. Питај неког од искуснијих играча из те државе за помоћ, сигурно ће те упутити на праву адресу!

Како да зарадим више новца ?

Да зарадиш и више од своје дневне плате, можеш се придружити војсци, купити или створити компанију, или чак може радити и у мењачници.

Како да додам пријатеље у eRepublik-у ?

Када погледаш профил неког другог грађанина имаш дугме "Add as friend" (Додај за пријатеља) десно од његовог аватара. Након што си кликнуо на дугме, том грађанину ће бити послато обавештење и уколико прихвати твој захтев за пријатељством, он/она ће аутоматски бити додат/a на твоју листу пријатеља. Можеш видети 'shouts' (узвике) твојих пријатеља на почетној страници која ти омогућава лакшу комуникацију са њима.

Како могу да поклоним производ или новац некоме ?

На сваком профилу грађанина имаш дугме 'Донирај' . Након што кликнеш на њега, доћи ћеш на страницу за донирање где можеш послати своје производе (коришћењем drag & drop (превуци и пусти) система) или новац другим грађанима.

Шта је ranking (рангирање) ?

Рангирање се користи да се прикаже позиција у односу на зарађени број искуствених поена. Најбољи грађани се могу видети преко опције Ranking која се налази на менију Info.

Како да се преселим у другу државу или регију и које су последице ?

Настраници свог профила имаш линк "Change residence" (Промени пребивалиште), који ти омогућава избор државе и регије у коју желиш да се преселиш. Ову опцију можеш користити једино ако имаш Путне карте у свом инвентару. Једна селидба захтева једну карту (коју можеш купити на пијаци). Селидба такође има утицај и на твој ниво здравља, зависно од квалитета путне карте.

Шта су то "shouts" (узвици) у eRepublik-у ?

Shouts (Узвик) је начин комуницирања. Можеш видети "shoutbox" на почетној сттраници са 3 различита типа филтера: 'friends', 'officals' и 'everyone'. Буди у вези са својим пријатељима и обавести их о актуелним дешавањима у eRepublik-u у која си укључен. На пример, "Направио сам нову компанију" или "Члан сам новоосноване Странке Срба у Дијаспори"...

Како се борити у eRepublik-у ?

Можеш видети да ли је твоје држава укључена у неки рат (ослободилачки рат такође) гледањем ратних листа видљивих на почетној страници. Након што одлучиш где ћеш се борити, само кликнеш на 'Fight' (Бори се) дугме на тој страници. За сваку борбу губиш по 10 здравља. Јачина твог напада такође зависи и од квалитета оружја, твог чина и нивоа здравља. Можеш се борити и у ратовима изван своје државе, али уколико није укључен савез са том државом мораш се преселити у ту државу.

Како могу брзо научити основе игре ?

Можеш ићи на форуме, тачније на Форум за помоћ.

Политика

Како постати члан Конгреса ?

Председник странке предлаже листу од 40 чланова који ће учествовати у изборима а Конгрес који се одржавају сваког 25. у месецу. Само кандидати топ 5 странака, са обзиром на број чланова, улазе у трку за конгресничко место. Такође да би учествовао у овим изборима мораш имати ниво знања 12.

Како постати председник државе ?

Само председници топ 5 странака, са обзиром на број чланова, се могу кандидовати за председничке изборе. Такође је могуће кандидовати себе за председника ако си председник једне од топ 5 странака. Мораш имати ниво знања 14.

Компаније, организације, новине

Зашто да купим лиценцу за извоз ?

Ако желиш да извозиш своје производе у друге државе, мораш купити лиценцу за извоз за сваку државу посебно, у коју желиш да извозиш. Цена је 20 злата по лиценци. Када први пут направиш компанију, добијаш лиценцу за државу у којој ти се компанија налази.

Шта су то организације ?

Организација је базирана на профилу грађанина, само што су нека права укинута. Организација не може да тренира, ратује, ни да буде политички активна, не може гласати, нити радити. Организације служе за управљање компанијама, такође и за отварање амбасада, министарстава, банака и сличних институција.

Како да направим новине ?

Да би могао направити новине, мораш имати најмање ниво знања 8. У менију 'My places', имаш 'Newspaper' опцију. Ако ниси власник новина можеш то постати ако платиш 2 злата. Новине у eRepublik-у су снажна комуникација између грађана, а текође се сматрају и главним извором пропаганде иоглашавања на eRepublik-у.V1 Menu

Водич · Моја места · Тржиште · Информације · Правила · Историја · Заједница