V1: Često postavljana pitanja

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Ova stranica je sačuvana kao uspomena na V1 verziju eRepublika.
Informacije u ovom članku su zastarjele i NE bi se trebale koristiti kao točne. Za točne informacije potražite isti članak u glavnom dijelu wikipedije.

Korisnički račun

Što je tehnički potrebno za igranje eRepublika?

Erepublik je dostupan online i nije potrebno skidanje. Da bi igrao eRepublik trebaš imati internet konekciju. Minimalni uvijeti su: 233 MHz procesor, trenutna verzija Internet Explorera, Safari ili Mozilla Firefoxa i JavaScript uključena.

Koliko korisničkih računa je dopušteno otvoriti?

Jedan korisnik smije napraviti/koristiti SAMO jedan eRepublik račun.

Što bih trebao učiniti ako zaboravim svoju šifru?

Na log-in stranici, naći ćeš opciju koji se zove "Forgot password". Klikni na nju i biti ćeš preusmjeren na stranicu, prati daljnje upute i na kraju ćeš informacije što trebaš učiniti dobiti na svoj mail sandučić.

Mogu li promjeniti svoje korisničko ime (ime građanina)?

Jednom kada izabereš svoje korisničko ime, odnosno ime eRepublik građanina, nemaš opciju da ga promijeniš poslije. To je u nastojanju da se ne zbuni ostale građanine. Ako imaš opravdan razlog zašto bi trebao promjeniti korisničko ime, slobodno nas kontaktiraj. Nemoj zaboraviti napisati svoje razloge zašto bi tvoje korisničko ime trebalo biti promijenjeno. Ako mi odučimo da su tvoji argumenti dovoljno dobri, promijenit ćemo tvoje korisničko ime.

Kako mogu postaviti avatar na moj profil?

Kako bi imao pristup svom profilu, moraš biti prijavljen na eRepublik. Zatim idi na svoj profil i klikni na 'Edit profile'. Tu ćeš moći izabrati svoj avatar i postaviti ga na erepublik.

Koliko eRepublik košta?

Registracija i igranje eRepublika je potpuno besplatno. Ali, možeš kupiti zlato svakih 7 dana ako želiš.

Kako mogu pozvati prijatelje da mi se pridruže?

Kada dostigneš nivo znanja 4, dobiti ćeš neograničen broj pozivnica za eRepublik. Tipka "Invite friends" se može pronaći u izborniku Community. Moći ćeš pozvati prijatelje nakon što uneseš njihovu e-mail adresu, a možeš im poslati eRepublik pozivnicu i ako koristiš liste prijatelja s Yahoo!, Gmail, MSN ili AOL sandučića. Nakon što se građanin registrira na eRepublik i dosegne nivo znanja 6, građanin koji ga je pozvao dobiti će 5 jedinica zlata.

Igranje

Nakon što se registriram na eRepublik, što trebam učiniti?

Tu će ti najviše pomoći events na početnoj stranici nakon prijave i Plato. Na ta dva mjesta će ti se uvijek javljati "prijedlozi" koji može biti tvoj idući korak.

Što je zlatoIcon-gold.gif i zašto ga trebam?

Bez obzira na terminologiju korištenja, eRepublik zlato predstavlja ograničena licenca prava i nije otkupivo za nikakve prave sume novaca.

eRepublik zlato je potrebno za:

Kako naći posao?

Prvi korak je posjećivanje "One:Job market" stranice (nalazi se na izborniku market). Ovdje se mogu pogledati svi ponuđeni poslovi koje nude tvrtke iz zemlje u kojoj se nalazite i možete uzeti bilo koju želite. Samo je potrebno paziti na razinu vještine jer svaka pounda sadrži najmanje potrebnu razinu vještine potrebne da bi mogli dobiti posao.

Mogu li raditi u više tvrtki istovremeno?

Ne, to nije moguće. Samo direktor tvrtki može otvoriti po jednu tvrtku u svakom sektoru eRepublik industrije.

Kako moj državljanin jede?

Jednom dnevno se hrana koja ima najveći nivo kvalitete konzumira automatski. Hrana se može kupiti na tržnici. Zapamtite, kako bi mogli preživjeti u eRepubliku trebali biste imati hranu u svom inventaru jer će to utjecati na vaše zdravlje tj. povećavati ga.

Što je zdravlje (Wellness) i za što je dobro?

Wellness (zdravlje) predstavlja razinu zdravlja i sreću tvoga lika. Pomaže ti dostići veću produktivnost na poslu i također povećava štetu koju tvoj državljanin radi u ratu. Ako ti razina zdravlja padne na 0, tvoj državljanin će umrijeti.

Što su experience points (bodovi iskustva) i kako ih zarađujem?

Bodovi iskustva (EP) predstavlja nivo znanja koji lik dostiže. Jedan bod iskustva se dobije svaki put kad jedeš, treniraš ili radiš tako da redovni igrač može dobiti 3 boda iskustva na dan uz malo truda. Dodatno, EP se dobivaju ako:

 • uploadaš svoj avatar
 • budeš zaposlen prvi put
 • se boriš u ratu
 • glasaš u stranačkim, parlamentarnim ili predsjedničkim izborima
 • osnuješ tvrtku
 • nadogradiš svoju tvrtku
 • postaneš član kongresa
 • osnuješ političku stranku
 • pobjediš na stranačkim izborima
 • postaneš predsjednik države

Kako mogu otljučati dodatne mogućnosti u eRepubliku?

Svaki put kad dobiješ nivo iskustva (na temelju zarađenih EP), nova mogućnost ti postane dostupna.

Kako da povećam razinu svojih vještina?

Vještine construction (izgradnja), raw materials (sirovine) i manufacturing (manufaktura) rastu u skladu s brojem dana koliko si radio u tom sektoru. Svaki put kad radiš tvoja vještina se poveća za određenu vrijednost. A svaki put kada odtreniraš povećati će ti se tvoja snaga.

Kako da postanem vojnik?

Da sudjeluješ u vojnoj aktivnosti eRepublika, trebaš biti vojnik. Svi građani imaju pravo biti vojnici bez obzira jesu li zaposlenici, direktori, kongresnici ili predsjednici.

Moja plaća je manja od cijene hrane, umrijet ću od gladi!!! Što da učinim?

 • ne brini, tvoja vještina će skočiti i ne bi trebao imati problema da nađeš bolje plaćen posao prije nego umreš od gladi
 • pronađi posao u tvrtci manje kvalitete i to će umanjiti razinu zdravlja koji gubiš kad radiš
 • neki preporučaju da malo pauziraš s treniranjem dok ti primarna vještina ne skoči
 • dosta država ima svoje programe za dizanje zdravlja, pogotovo za pomoć novim građanima. Pitaj nekog starijeg igrača iz te države za pomoć, sigurno će te uputiti na pravu adresu!

Kako da zaradim više novca?

Kako biste zaradili i više od svoje dnevne plaće, možete se pridružiti vojsci, kupiti ili osnovati tvrtku, ili pak možete špekulirati na monetarnom tržištu.

Kako dodati prijatelje u eRepubliku?

Kada gledate profil nekog drugog građanina imate tipku "Add as friend". Nakon što ju kliknete šalje se obavijest tom građaninu i ako prihvati vaš zahtjev za prijateljstvom, on/ona je automatski dodan/a na vašu listu prijatelja. Možete vidjeti 'shouts' (povike, tj. što su rekli) vaših prijatelja na početnoj stranici koja vam omogućuje lakšu komunikaciju s njima.

Kako mogu pokloniti proizvode ili novac nekome?

Na svakom profilu građanina imaš 'Donate' tipku. Nakon što ju klikneš, doći ćeš na donacijsku stranicu gdje možeš poslati svoje produkte (korištenjem drag & drop sistema) ili novac drugim državljanima.

Što je ranking?

Ranking se koristi da se prikaže pozicija u odnosu na zarađeni broj bodova iskustva. Najbolji građani mogu se vidjeti preko opcije Ranking koja se nalazi na izborniku Info.

Kako se odseliti u drugi grad ili državu i koje su posljedice?

Na stranici vašeg profila ima link "Change residence" (promjeni boravište), koja omogućuje odabiranje države i pokrajine u koju se želite preseliti. Ovu opciju možete koristiti jedino ako imate Putne karte u vašem inventaru. Jedno preseljenje zahtjeva jednu kartu (koja se može kupiti na tržnici). Selidba također ima utjecaj na vašu razinu zdravlja, ovisno o kvaliteti karte.

Što su to "shouts" u eRepubliku?

Shouts (Povici) je način komuniciranja. Možeš vidjeti 'shoutbox" na početnoj stranici sa 3 različita tipa taba: 'friends', 'officals' i 'everyone'. Budi u vezi sa svojim prijateljima i obavijesti ih o aktualnim zbivanjima u eRepubliku u kojima si uključen. Kao na primjer "napravio sam novu kompaniju" ili "novi sam član Hrvatske partije u Španjolskoj"

Kako mogu ratovati u eRepubliku?

Možeš vidjeti da li je tvoja država uključena u neki rat (oslobodilački rat također) gledanjem ratnih lista vidljivih na početnoj stranici. Nakon što odlučiš gdje češ ratovati, samo klikneš 'Fight' na toj stranici. Tijekom bitke češ izgubiti 10 jedinica zdravlja. Jačina tvog napada ce također ovisiti o kvaliteti oružja, te tvojim činom i razini zdravlja. Također se možeš boriti u ratovima izvan svoje države, ali ako nije uključen savez s tom državom moraš se preseliti u tu državu.

Kako mogu brzo naučiti osnove igre?

Možeš otići na naše forume, točnije na Help forum. Te naravno možeš pitati za pomoč na Hrvatskom nacionalnom forumu.

Politika

Kako postati kongresnik?

Predsjednik stranke predloži listu od 40 članova da sudjeluju u izborima za kongres koji se održavaju svakog 25. u mjesecu. Samo kandidati top 5 stranaka, s obzirom na broj članova, ulaze u utrku za kongresničko mjesto. Također da sudjelujete u ovim izborima trebate imati nivo znanja 12.

Kako postati predsjednik države?

Samo predsjednici top 5 stranaka, s obzirom na broj članova, mogu biti nominirani za predsjedničke izbore. Također je moguće nominirati sebe za predsjednika ako ste predsjednik top 5 stranaka. Trebate imati nivo znanja 14 da sudjelujete u ovim izborima.

Tvrke, organizacije, novine

Zašto bih trebao kupiti licencu za izvoz?

Ako želiš izvoziti svoje proizvode u druge države, trebat ćeš kupiti licencu za izvoz za svaku državu posebno, u koju želiš izvoziti. Cijena je 20 jedinica zlata. Kada prvi put napraviš tvrtku, dobit ćeš licencu za državu u kojoj je tvrtka napravljena.

Što su organizacije?

Organizacija je bazirana na profilu građanina, samo su neka prava maknuta. Organizacija ne može trenirati, ratovati, biti politički uključena, biti član neke stranke, posjedovati stranku, glasati, te ne može raditi. Organizacije služe za upravljanje tvrtki, tadođer za otvaranje ambasada, ministarstva, banaka i slično.

Kako mogu napraviti novine?

Da bi mogao napraviti novine, moraš imati najmanje nivo iskustva 8. U izborniku 'My places', imaš 'Newspaper' opciju. Ako nisi vlasnik novina možeš lagano biti ako platiš 2 jedinice zlata. Novine u eRepubliku su snažna komunikacija između građanina, također se smatraju glavnim izvorom propaganda i oglasa na eRepubliku.


V1 Menu

Vodič za početnike · Moja mjesta · Tržišta · Info · Pravila · Povijest · Zajednica