One:FAQ/Nederlands

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Wat zijn de systeemvereisten voor het spelen van Erepublik?

Erepublik is online beschikbaar en er zijn geen downloads nodig, enkel een internetconnectie. De systeemvereisten zijn een 233 Mhz processor en de huidige versie van Internet Explorer, Safari of Mozilla Firefox met JavaScript geactiveerd.

Hoeveel accounts mag ik aanmaken?

Iedere persoon mag 1 Erepublik account aanmaken/beheren.

Uitzondering is een bedrijfsaccount

Wat moet ik doen als ik mij wachtwoord kwijt ben?

Op de inlogpagina staat de link "Forgot password". Klik op deze link en je wordt doorverwezen naar een pagina waar je je emailadres in moet vullen. Verdere informatie wordt dan per email gestuurd.

Kan ik mijn gebruikersnaam (username / citizen name) veranderen?

Zodra je een gebruiksernaam hebt gekozen, kun je deze niet meer veranderen. Dit is gedaan om misleiding van andere gebruikers te voorkomen. Als je een valide reden hebt om je gebruikersnaam toch te veranderen, neem dan contact op. Vergeet niet te vermelden waarom je gebruiksernaam veranderd zou moeten worden.

Hoe kan ik mijn eigen plaatje in mijn profiel zetten?

Om toegang te krijgen tot je profiel moet je ingelogd zijn. Ga naar je profiel en klik op 'Edit profile'. Daar kun je je plaatje uploaden.

Hoeveel kost Erepublik?

Het is volledig gratis om een account aan te maken en te spelen. Er is wel de optie extra's aan te schaffen met echt geld, zoals het goud dat in het spel zelf wordt gebruikt als valuta.

Wat is goud en waarvoor heb ik het nodig?

Erepublik goud is nodig voor::

 • een krant starten (kosten: 2 goud)
 • een partij oprichten (kosten: 40 goud)
 • een bedrijf oprichten (kosten: 20 goud)
 • een exportvergunning voor je bedrijf kopen (kosten: 20 goud)
 • de kwaliteit van je bedrijf verhogen (kosten: minimaal 20 goud)
 • een organisatie oprichten (kosten: 5 goud)
 • je gezondheid verhogen (kosten: 2 goud)
 • een oorlog of opstand starten (kosten: minimaal 150 goud)
 • lokale valuta van de geldmarkt bemachtigen (kosten: afhankelijk van de wisselkoers)

Hoe krijg ik een baan?

De eerste stap is het bezoeken van Personele Middelen. Hier kun je door de baanaanbiedingen zoeken van bedrijven in jouw land. Let goed op de minimaal vereiste skill en het aangeboden loon. Je zit de eerste 72 uur vast aan je baan.

Kan ik in meer dan 1 bedrijf werken?

Nee, je kunt maar in 1 bedrijf tegelijk werken.

Hoe eet mijn burger?

Een keer per dag wordt automatisch een eenheid van het beste voedsel in je inventaris geconsumeerd. Voedsel kan worden gekocht op de marktplaats.

Wat is mijn gezondheid en waar is het goed voor?

Gezondheid geeft aan hoe gezond en blij je burger is. Het helpt je aan een hogere productiviteit en je doet ook meer schade in een gevecht. Als je gezondheid op nul terecht komt, dan sterft je burger.

Wat zijn ervaringspunten en hoe verdien ik ze?

Ervaringspunten geven het kennisniveau van een burger in Erepublik aan. Je krijgt bijvoorbeeld een punt elke keer als je eet, werkt of traint. Daarnaast wanneer je:

 • voor het eerst een avatar upload
 • voor de eerste keer wordt aangenomen
 • vecht in een veldslag
 • stemt tijdens de partijverkiezingen, congressverkiezingen of presidentsverkiezingen
 • een bedrijf opricht
 • een bedrijf upgrade
 • een congreslid wordt
 • een partij opricht
 • de partijverkiezingen wint
 • president wordt

Hoe kan ik opties in Erepublik vrijspelen

Elke keer als je een niveau stijgt in Erepublik, gebaseerd op je ervaringspunten, speel je een optie vrij.

Hoe verbeter ik mijn vaardigheden?

Constructie, grondstoffen en vervaardiging vaardigheden groeien naar gelang het aantal dagen dat je in die industrie hebt gewerkt, iedere keer dat je werkt zal het met een bepaalde waarde stijgen. Je kracht stijgt iedere keer dat je traint.

Hoe word ik soldaat?

Om mee te doen met de militaire zaken binnen Erepublik moet je een soldaat worden. Iedereen kan soldaat worden, los van welke andere baan je ook hebt.

What is je rank?

Je rank geeft je positie binnen Erepublik aan op basis van je behaalde ervaringspunten.

Hoe kan ik naar een andere regio of land verhuizen en wat zijn de gevolgen?

Op je profielpagina staat de knop "Change Residence". Hier kun je aangeven naar welke andere regio en/of land je wil verhuizen. Je kan dit alleen doen als je verhuis tickets hebt in je inventaris. Het verhuizen zal je wellness beïnvloeden, afhankelijk van de kwaliteit van je ticket.

Hoe word ik congresslid?

De partijpresident stelt een lijst van 40 leden samen om mee te doen in de verkiezingen voor het congres op de 25ste van elke maant. Alleen kandidaten van de vijf grootste partijen mogen meedoen in de verkiezingen. Daarnaast moet je niveau 12.

Hoe word ik president van een land?

Alleen de partijpresidenten van de vijf grootste partijen kunnen zichzelf verkiesbaar stellen of genomineerd worden. Je moet wel level 14.

Wat moet ik doen na registratie op Erepublik

Hierbij zal de 'To Do' list helpen. Daarnaast is het handig het IRC kanaal en/of forum van je land op te zoeken. In eNederland is dit #eNederland op irc.rizon.net, het forum bevindt zich op www.enetherlands.nl.

Hoe voeg ik vrienden toe op Erepublik?

Als je het profiel van een andere burger bekijkt staat er een knop genaamd "Add as friend". Als je hierop klikt wordt naar de andere speler een alarm gestuurd met de vraag of hij/zij het vriendschapsverzoek wil accepteren. Indien dit gebeurd worden beide spelers automatisch aan elkaars vriendenlijst toegevoegd. Op je startpagina kun je nu de Schreeuwen van je vrienden zien om makkelijker contact te houden.

Hoe kan ik mijn vrienden uitnodigen Erepublik te spelen?

Na het bereiken van niveau 4 krijg je een ongelimiteerd aantal uitnodigingen voor Erepublik. Uitnodigingen verstuur je via de "Invite Friends" knop in het menu van de tab "Community". Je kunt je vrienden uitnodigen door het verschaffen van hun emailadres, of door je lijst van Yahoo!, Gmail, MSN of AOL te bladeren. Als deze personen in Erepublik niveau 6 bereiken, ontvangt de persoon die dezespeler heeft uitgenodigd 5 goud.

Hoe doneer ik producten of geld aan andere spelers?

In het profiel van een andere speler staat de knop "Donate". Door hier op te klikken kom jij bij het donatie paneel, waar je door middel van drag&drop producten of Erepublik valuta kunt doneren.

Waarom zou ik een importlicentie kopen?

Je hebt een exportlicentie nodig om producten op een buitenlandse marktplaats aan te bieden. Voor elk land heb je een aparte licentie nodig. De kosten bedragen 20 goud. Je ontvangt automatisch een licentie voor het land waar je het bedrijf opricht.

Wat zijn organisaties?

Een organisatie is gebaseerd op een standaard account, maar met beperkingen. Zo kan een organisatie niet trainen, vechten, werken, lid van een partij zijn, stemmen of een partij bezitten. Ze worden in beginsel gebruikt voor het beheren van bedrijven, maar ook voor ambassades, ministeries, banken etcetera.

Hoe start ik een krant?

Om een krant te starten moet een burger minstens op niveau 8 zijn qua ervaring. In het menu, onder de "My places" tab, staat de knop "Newspaper". Als je nog geen krant bezit kost het 2 goud om er een op te richten. Kranten zijn in Erepublik handig voor communicatie, maar ook voor propaganda en advertenties.

Wat zijn schreeuwen in Erepublik

Schreeuwen worden in Erepublik gebruikt voor het communiceren met de community. Je ziet op je startpagina een schreeuwbox met drie verschillende tabs: "friends", "officials" en "everyone". Gebruik ze voor het houden van contact met vrienden en het vertellen van de laatste nieuwtjes.

Hoe kan ik vechten in Erepublik?

Je kan zien of je land in oorlog is (of een opstand bevecht) door te kijken op de "war list", vindbaar via een knop op je startpagina. Na het beslissen in welke veldslag je wilt vechten klik je op de "Fight" knop. Je schade wordt door meerdere factoren beinvloed, zoals je wapen, rank en gezondheid.

Hoe leer ik snel het spel kennen?

Veel informatie kan gevonden worden op Erepublik Official Wiki. Je kan ook kijken op de fora, vragen stellen aan andere spelers of een vraag sturen via het contact formulier.


Back.gif Terug naar pagina One:Tutorial (short version)


V1 Menu

Tutorial · Mijn plaatsen · Markt· Info · Regels · Geschiedenis · Gemeenschap