One:Fight/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Воени Активности

Сила · Кампови за Тренинг · Воен Чин · Воено Поле · Војување · Формула за Штета


Здравје и термини поврзани со него

Здравје · Храна · Куќа · Болница · Подарок · Прва Помош · Тренирање · Работење · Генерален Директор · Војување · Билет · Смрт · Revive

Како да се вклучиш во борба?

Можете да се приклучите во борба преку било која битка во која е вклучена вашата земја: My places >> Training grounds >> Wars list >> Battlefield.


Ќе имате можност да се приклучите во "борбата" (приклучи се на напаѓачите или бранителите) единствено ако:

  • сте граѓанин на земјата која го поседува регионот, граѓанин на земја која е сојузник со земјата која го држи тој регион, или ако сте граѓанин на земјата која го напаѓа регионот;
  • вашата сила е повеќе од 0;
  • вашето здравје е повеќе или еднакво на 40;
  • вие, како напаѓач, немате региони во вашата земја кој се нападнати од други земји;
  • имате минимум 10 Experience Points.


Ако сите пет услови се исполнети, ќе може да ја започнете борбата.

Што се случува кога ќе се приклучите во борбата?

Ќе изгубите 10 здравствени поени (wellness points) од една борба.

Ќе добиете 2 искуствени поени (Еxperience Points).

Ќе го изгубите оружјето со највисок квалитет кое го поседувате (ако имате оружје).

Штетата која ќе ја нанесете зависи од: вашата сила, вашето здравје, војничкиот чин и оружјето.

Како функционира борењето?

Секој регион има “ѕид”. Секој пат кога ќе направите штета, таа штета ќе се додаде или одземе од “ѕидот” на регионот (зависи од тоа дали сте напаѓач или бранител). Начинот на кој исходот од битката се пресметува е опишан тука.

За што служи болницата?

Откако ќе се борите прв пат во денот, ќе ви се појави копчето "Hospital" (болница) кое ќе ве одведе до страната на регионот. Користењето болница ви го зголемува вашето здравје за 10 * Q, каде Q е квалитетот на болницата (Q1 hospital = 10 wellness, Q2 hospital = 20 wellness ... Q5 hospital = 50 wellness). Веднаш до Hospital (болницата), треба да се наоѓа копчето "Heal". Можете да пристапите до болницата само ако ги исполнувате следниве услови:

  1. Ако сте се бореле тој ден.
  2. Ако тој ден не сте биле во болница.
  3. Имате под 100 здраствени поени (wellness).
  4. Ако регионот има болница.


V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница