One:Productivity formula/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.Формули

Формули за штета · Формули за продуктивност · Макроекономски формули

Продуктивност

За суровини

W = 1/4 * A * B * C * D * E * F

За градежништво и преработка

W = 1/2 * A * B * C * D * E * F

Каде што,

W = Вкупен број на поени за продуктивност.
A = Множител на вештина
B = Множител на вработените
C = Множител на здравјето
D = Регионален бонус множител
E = "Trivia" множител
F = Квалитет на компанијата множител


Множител на вештината

Ако S = 0
A = 0.1
инаку
A = S

Каде што,

A = Множител на вештината
S = Моменталната вештина на играчот во тој сектор


Пример:

Работник со вештина 3.0 ќе има 3.0 множител на вештината

Множител на вработени

Ако Ne ≦ Nr  :  B = 1 + (Ne/Nr)
Ако Ne > Nr  :  B = 3 - (Ne/Nr)
Ако B  < 1   :  B = 1

Каде што,

B = Множител на вработени
Ne = Број на вработени во компанијата
Nr = Оптимален број на вработени за таа индустрија/сектор


Пример:

Оптимален број на вработени за преработувачка компанија е 10. Знаејќи го ова можеме да ја направиме следнава табела која содржи различен множител на вработени за таа индустрија.
Бр. на вработени Множител
1 1.1
2 1.2
3 1.3
4 1.4
5 1.5
6 1.6
7 1.7
8 1.8
9 1.9
10 2.0
11 1.9
12 1.8
13 1.7
14 1.6
15 1.5
16 1.4
17 1.3
18 1.2
19 1.1
20 1
21 1
22 1
23 1
500 1

Множител на здравјето

C = 1 + 2 * W / 100

Каде што,

C = Множител на здравјето
W = Ниво на здравје на играчот


Пример:

Играчот има 60 поени здравје, значи неговиот множител на здравје е 2.2.


Регионален бонус множител

За суровини

D = регионална продуктивност за таа индустрија


Каде што,

D = Регионален множител

Нема продуктивност = 0.01
Средна продуктивност на регионот = 1.00
Висока продуктивност на регионот = 2.00


За градежништво и преработувачки сектор

D = 1


"Trivia" множител

E = 1.50


Со оглед на тоа што нема повеќе "тривиа" во играта, 50% бонус е додаден на продуктивноста. Прочитај го Инсајдер артиклот за повеќе информации.

Квалитет на компанијата множител

За секторот производство

F = (11-Z) / 10

За градежништво и преработувачка индустрија

F = 1 / Z

Каде што,

F = Компанијата множител
Z = Квалитет на компанијата


Пример:

Компанија за производство на суровини со квалитет 5 ќе има 0.60 множител. Тоа ќе ја намали вкупната продуктивност на играчот.
Фирма за градежништво или од преработувачкиот сектор со квалитет 5 ќе има 0.20 множител. Тоа ќе ја намали вкупната продуктивност на играчот повеќе отколку во компанија за производство на суровини.

Прочитај

Пресметувачи на продуктивностV1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница