One:Profile/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Можете да влезете во вашиот профил со кликање на вашиот граѓанско име од постојаниот преглед на вашиот профил на левата страна. На вашата профилна страна вие ќе ги најдете сите информации за вашиот граѓанин во еРепублик кои се поделени во неколку категории.

Врв

Profile 1.jpg

Во оваа секвија ќе најдете основни податоци за вашиот граѓанин. Вие можете да ги видите вашите последни извици и да пребарувате ни извиците преку копчињата следно(next) / претходно(previous). Можности:

Забелешка: Членовите на Амбасадорската програма ќе ја имаа иконата на амбасадор после нивното име и линкот до вики енциклопедијата.


Сметки

Profile2.jpg

Валутните сметки на вашиот граѓанин се прикажани тука. Стандардно се покажуваат сметките на Злато и државната валута на државата во која престојувате. Секогаш кога ќе се преселите во друга држава во вашите сметки се додава нова сметка со валутата на државата во која прв пат стапнувате. Вие можете да ги гледате другите валутни сметки со кликање на Show All Accounts(Покажи ги сите сметки). Кликајќи на All donations ќе ви се отвори листата на донатори и ваши донирања.

Инвентар

Wiki Inventory .JPG

Стандардно вие добивате 20 празни места во вашиот инвентар за предметите што ќе ги купите од пазарот. Копчето 'X' кое се појавува кога лебдите со курсорот врз предметите во инвентарот претставува можност да се откажете од тој предмет со тоа му помагате на граѓанинот да добие слободен простор за нови предмети.

Вашата куќа е исто така прикажана во вашиот инвентар!!!

Инвентарот може да се прошири до 50 места со купување на пакетот за “Дополнителен простор(Extra storage)”.

Кликајќи на item donations(донирани предмети) вие ќе отидете во листата на донирани предмети.


Информации за граѓанинот

Career.jpg

Информациите за граѓанинот се структурирани во јазичињата: Кариера(Career), Bio и Пријатели(Friends).

Кариера(Career)

Тука можете да ги најдете сите ваши достигнувања и целиот пат на вашата кариера. Вашиот граѓанин може да биде вклучен во различни аспекти на еРепублик како што се економија, политика, војска и медиуми. Преглед на вашата граѓанска активност може да се најде под секој оддел:

 • Економски преглед - Компанија(компаниски аватар(слика) и име), позиција во компанијата(директор / вработен) или невработен.
 • Политички преглед - Административна позиција(ако сте државен претседател / член на конгресот/ партиски претседател) и името и аватарот на партијата во која членувате.
 • Воен преглед - Ранг (зависи од бројот на херојски медали), вкупен број на вашите борби и број на супер борби.
 • Медиумси преглед - Име и аватар на вашиот весник (ако поседувате).
Bio

Profile V1.jpg

Тука се вашите биографски информации:

 • Здравје
 • Ниво на Искуствени поени и динамичка лента што го покажува бројот на потребни поените за да стигнете до следното ниво
 • Пат на кариерата овозможува да ги проверите отклучените можности
 • Економските вештина за секој домен (градежништво, производство, обработка на суровини) и нивото на сила
 • Денот на роденден на граѓанинот во еРепублик

Забелешка: Вашите економски вештини ќе се зголемуваат секогаш кога вие ќе работите(work) и вашата сила секогаш ќе се зголемува кога вие ќе тренирате(train).Пријатели(Friends)

Friends.jpg

Сите ваши пријатели во еРепублик се прикажани во ова јазиче.

 • Зелената точка покажува дека вашиот пријател е вклучен(online).
 • Отстрането го пријателот со кликање на X.
 • Пратете порака на пријател со кликање на пликото.

Соби за разговор(Чет соби)

Profile chat rooms.jpg

На крајот од секоја страна се наоѓа листа од собите на граѓанинот.
Други можности

Што гледаат другите корисници

Кога ќе посетите профил на друг граѓанин вие нема да ги видите сите информации што можете да ги видите за себе. Вие ќе имате дополнителни можности.

 • Report Abuse(Пријави злоупотреба) - Овој линк кој се наоѓа на врвот на десната страна ве води во Контактна страна
 • Send Message(Прати порака) - прати приватна порака до друг граѓанин
 • Add as friend/Remove friend(Додади/отстрани пријател) - Додади (или отстрани) граѓанин до вашата пријателска листа
 • Offer a gift(Понуди подарок) – со цел да се подобри здравјето на вашиот пријател, вие можете да му понудите подарок. Здравјето ќе се зголеми за онолку колку што е квалитетот на подарокот. Оваа можност е недостапна ако корисникот веќе има здравје 100 или претходно тој ден примил 10 здравствени поени.
 • Donate(Донирај) - ви овозможува да донирате пари и предмети на други граѓани или организации

Банирани или починати играчи исто така ќе бидат означени на нивните профили дека се мртви или зошто добиле забрана(бан).


Back.gif Back to One:My places page

Back.gif Back to One:Tutorial page
V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница