One:Raw materials/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Суровините се продукти кои се користат за производство на други производи. Следниве продукти се суровини:

Вештина

Icon skill land.gif Со работење во идустријата за суровини добивате вештина за обработка на суровини така наречена Land skill.


Суровини и региони

Суровините се наоѓаат во специфицчни региони низ целиот свет. Ако се создаде компанија за суровини во регион со ниска илки средна присутност на тој ресурс за кој е отворена компанијата тогаш компанијата ќе има мала продуктивност.

Работниците не мора да бидат во регионот во кој се наоѓа компанијата но мора да се да се граѓани на државата во која се наоѓа компанијата.

Светска мапа на суровини

Суровини во играта

На индустријата за производство на некој продукт потребно е посебна суровина:

Регионите кои се богати со некоја суровини ја зголемуваат продуктивноста на компанијата.
Ако продуктивноста на вработениот е поголема од потребениот износот на суровини тогаш производство ќе биде ограничено со износот на суровини кои се достапни.


Продуктивни поени

За да создадете 1 продукт потребни се продуктивни единици :

  * Храна - 1 единица
  * Билети - 10 единица
  * Подароци - 2 единици
  * Оружја - 5 единици
  * Куќа - 200 единици
  * Болница - 2000 единици
  * Одбранбен систем - 2000 единици
  * Суровини - 1 единици

Употреба на суровините

Со цел да создадете една единица од некој продукт, на компанијата ќе и требаат:

  * за производство на 1 единица на продукт со квалитет Q1 - 1 единици на суровини
  * за производство на 1 единица на продукт со квалитет Q2 - 2 единици на суровини
  * за производство на 1 единица на продукт со квалитет Q3 - 3 единици на суровини
  * за производство на 1 единица на продукт со квалитет Q4 - 4 единици на суровини
  * за производство на 1 единица на продукт со квалитет Q5 - 5 единици на суровини

Квалитети на суровините

Квалитет на суровините:

  * Q1 суровина = обезбедува 1 единица суровина
  * Q2 суровина = обезбедува 2 единица суровини
  * Q3 суровина = обезбедува 3 единица суровини
  * Q4 суровина = обезбедува 4 единица суровини
  * Q5 суровина = обезбедува 5 единица суровини

Препорачлив број на вработени

Препорачлив број на вработени во секоја индустрија:

  * Храна - 10 вработени
  * Билети - 10 вработени
  * Подароци - 10 вработени
  * Оружје - 10 вработени
  * Куќа - 20 вработени
  * Болница - 20 вработени
  * Одбранбен систем - 20 вработени
  * Суровини - 10 вработени

Совети за купување и донирање

 • Само компании и организации можат да купуваат суровини.
 • Компаниите можат да купуваат само суровини што ги користат.
 • Откако ќе биде префрлена суровината во производствена или градежна компанија таа не може повеќе да се отстрани или да се пренесе.
 • Организациите може да ги купиваат сите типови на суровини било каде во светот и да ги донираат во било која компанија.
 • Суровините може да се донираат само од организации во компании.
 • Депонираните суровини во компанија за суровини не може да се донираат.
 • За да ги користите залихите кои се направени во компанијата за суровини морате да ги ставите залихите на продажба. Потоа можете да ги користите компанијата или организацијата ваша за да ги купите суровините од пазарот.
 • Компаниите можат да купуваат суровини само во државата во која се наоѓа компанијата.


Суровини

Жито · Дијаманти · Железо · Нафта · ДрвоV1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница