One:Region/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Државите во еРепублик се поделени на региони. Вие можете да видите кои региони ги поседува државата во било кој момент со влегување во страната на Заедницата на таа држава.

Регионите имаа карактеристични суровини и може да поседуваат корисни објекти како што е Одбранбен системи и Болници. Исто така, регионите играат голема улога во одредување на бројот на конгресмени во државниот Конгрес.


Детали на регион

Region details V1.jpg

Кога ќе кликнете на "Details(Детали)" веднаш до името на регионот тогаш ќе ви се отвори страната со детали за регионот со следниве информации:

  • Име на регионот
  • Линк на регионот до вики енциклопедија на еРепублик
  • Повратен линк - Ве враќа назад во државната заедница
  • Оддел за население - го покажува бројот на граѓани

Објекти и продуктивност

Одделот за објекти и продуктивност

Одделот за објекти покажува дали регионот има болница и/или одбранбен систем

  • Квалитетот е покажан со зелените ѕвезди. Без зелени ѕвезди значи дека регионот го нема тој тип на објект

Оддел за продуктивност

  • Суровините се покажани гражички ако нивната продуктивност е средна(high) или висока(medium). Ниска(Low) продуктивност не се покажува.


Пример: Ако регионот има висока продуктивност кај дрвата , тогаш компаниите кои се во дрвната индустрија ќе имаат поголема продуктивност.


Главна статија: One:Region productivities

Војска

Region military.jpg

Одделот за Востание ви покажува дали во регионот може да се дигне востани или пак доколку востанието е во тек.


Одделот за соседи ви ги покажува соседните региони на регионот кој го разгледувате.Исто така видете


Back.gif Back to Society page


V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница