One:Strength/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Воени Активности

Сила · Кампови за Тренинг · Воен Чин · Воено Поле · Војување · Формула за Штета


Како се зголемува силата?

Вашата сила се зголемува автоматски после секој ваш тренинг во тренинг центарот.

Формулата подолу е за пресметување на зголемување на сила (S) добиена после извршен тренинг.


S = B × 2

 • S: Силата што ќе се добие по тренингот
 • B: Бонусот добиен од тренингот каде што s е сила на војникот:
  • Ако 1 ≦ s < 2, тогаш B = 0.25
  • Ако 2 ≦ s < 3, тогаш B = 0.10
  • Ако 3 ≦ s < 4, тогаш B = 0.05
  • Ако s ≧ 4, тогаш B = 0.02

Колку време е потребно за да се достигне одредено ниво на сила?

Сила Денови
1 0
2 2
3 7
4 17
5 42
6 67
7 92
8 117
9 142
10 167
11 192
12 217
13 242
14 267
15 292
20 417
25 542
30 667

Забелешки за табелата:

 • Силата не ви се зголемува во деновите кога не тренирате. Табелата покажува колку денови се потребни да тренираш за да постигнеш одредено ниво на сила.
 • На секој 5 поени сила добивате медал Super Soldier (покажано во API како "Super Trooper") медалот е болдиран. Вие ќе добиете 5 златници секој пат кога ќе добиете медал Супер Војник(Super Soldier).

Забелешки за зголемување на силата:

 • Вие стартувате со сила 1.


V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница