One:Tank/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Тенк (Tank) е војник што користи злато за да купува здравје со цел да се бори повеќе пати од нормалното. Во главно тие се дел од некоја државна армија и се спонзорирани од нивната држава или од некој нивни сојузник.

Тенкирањете(Tanking) започна веднаш по претставувањето на можностоста за купување на здравје со злато. Во почетокот се сметаше дека е многу скапо за да се користи како главна сила во некоја битка но со текот на времето бидна одлучувачки фактор во секоја поголема битка.

Тенковите во главно имаат воен чин Icon General.jpg Генерал или Icon Field Marshal.jpg Филд Маршал и сила поголема од 15.

Вреди да се напомене дека пред да биде претставен моделот дека може максимум 40 пати во еден ден да купите здравје, можеше да се купи неограничен број пати на здравје. Ова буквално значеше дека немаше граница на тоа колку штета може да направи некој граѓани.


Back.gif Back to војници page