Party/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
This page has a direct link in eRepublik.

eRepublik link: https://www.erepublik.com/en/main/my-party


Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

edit

Exclamation.png Urgent

This page urgently needs an update! This page is very outdated, and the information may no longer be valid.

Политичките партии се основа на политичкиот систем во еРепублик. Ако сакаш да се приклучиш на некоја партија пристапи до 'My places' табот од Main menu и кликни на 'Партија' линкот. Тука имаш две опции: приклучи се или создади своја партија партија.

You are not a party member.png

Приклучи се на партија

Ако кликнеш "Join a Party" ќе можеш да ги видиш сите партии во твојата држава. Да се приклучиш на партија, исто така да бидеш во земјата и да имаш државјанство. Изберете линкови за да ги видите страните на партиите.

Страна на партијата

Откако ќе се приклучиш на партијата, или само ја гледаш страната на партијата, ќе ги видиш следниве информации.

Информации

Party page.png
 • Аватар и име на партијата
 • Име на претседателот на партијата
 • Земјата од каде е партијата
 • Линк на партијата на Вики еРепублик
 • Линк на форумот на партијата

Делот со информации покажува:

 • Број на членови
 • Политичка ориентација (економска и општествена)
 • Кликна "See All Members" и ќе можеш да ги видиш сите Партиски членови
 • Приклучи се/Напушти - Ако не си член на партијата, ќе ти се појави "Join" копчето. Со кликнување на "Join" ти стануваш член на партијата. Ако си веќе член, ќе ти се појави "Resign", со кликање на ова копче ти ќе ја напуштиш партијата во која си членувал до тогаш.

Избори

Party page elections.png

Оделот избори е место каде можеш да ги видиш избраните членови од твојата партија, или кога се следните избори.

Водството на партијата

Овој одел ги прикажува:

 • Претседателот на партијата (аватар, име)
 • Со кликање на "Show Results" ќе може да ги видите последните изборни резултати
 • Број на денови до следните партиски избори и бројот на кандидати за тие избори
 • Копчето "See Candidate List" ќе ви ја прикаже кандидатската листа за следните избори
 • Ако го кликнеш "Candidate" копчето, ќе се кандидираш за претседател на партијата.

Забелешка: Ако сакаш да се кандидираш партиски избори твоето искуствено ниво мора да биде минимум 16 (335 EP).

Конгрес

Овој одел ги прикажува:

 • Бројот на партиски членови во конгресот и процентот од вкупниот број конгресмени
 • "Show Results" копчето, ќе ти ги покаже резултатите од последните избори за Конгрес
 • Број на денови до следните избори за Конгресот
 • Линк кон листата на предложените членови на партијата за избори на Конгресот

За информации околу трката за Конгресот, види congress elections.

Државно водство

Овој одел ги прикажува:

 • Сегашниот претседател на државата (Аватар и име)
 • "Show Results" копчето, ќе ти ги покаже резултатите од последните избори за Претседател
 • Број на денови до следните Претседателски избори
 • Партискиот кандидат (твојата партија) за следните Претседателски избори
 • "See Candidates List" копчето кое ќе ти ја покаже листата на кандидати. Види Листа на кандидати за Претседател

Ако сакате да дознаете повеќе за претседателски избори, види Country President Elections (На Англиски).

Создади Партија

Понекогаш можеби ќе сакаш да создадеш своја партија и да започнеш се од почеток. Запомни, сепак, во развиените земји, многу поефтино е да се преземе некоја мала, напуштена партија, со твое станување на партиски претседател и менување на на партиските атрибути.

Party create.png

Кога ќе кликнењ "Create Party", ќе дојдеш на страницата за креирање на нова политичка партија. Горниот дел од екранот покажува:

 • линк до оваа Вики страна
 • Gold во твојата лична сметка и Buy gold копче

Барања

Граѓанинот мора да биде на 16-то ниво на знаење (335 EP) и 40 Злато.
Со цел да создаде партија, граѓанинот мора да бидат поранешен член на друга партија.

Детали за партијата

Внеси ги следните податоци

 • Името на партијата - мора да содржи од 6 до 30 карактера, само букви, броеви, и следниве знаци (! # $ % * ? | . / ^ { } ` ~ & ' + - = _ ). Останати знаци не се дозволени.
 • Економска ориентација, помеѓу: Far-Left, Center-Left, Center, Center-Right, Far-Right
 • Социална ориентација, помеѓу: Totalitarian, Authoritarian, Libertarian, Anarchist
 • Партиски грб - Додавање(upload) партиски грб(лого) за твојата партија
 • Простор за конверзација - линк на приватеб форум или надворешна веб страница каде члановите на партијата би можеле да разговараат за политичката активност..
 • Кликни "Create" и создај своја партија.

Најчесто поставувани прашања(за партија)

 • Што се случува доколку земјата е освоена од друга земја? Што ќе се случи со партиите?
Ако земјата е превземена, партиите остануваат активни и се преселуваат во "новата земја". На пример, ако Швајцарија е освоена од Италија, партиите од Швајцарија ќе станат италијански партии.
 • 'Што се случува доколку земјата се ослободува преку ослободувачки рат? Дали партиите ќе се вратат во земјата од која потекнуваат? '
Не, во тој момент. Во горниот пример, швајцарските партии ќе останат во Италија. Луѓето во новата независна Швајцарија ќе мора да создадат нови партии.
 • Дали постојат специјални правила за партиите?
ДА, види Закони
 • Дали граѓаните мора да припаѓаат на некоја партија?
Не. Многу граѓани граѓаните се сметаат себеси за независни. Сепак, ако сакате да се кандидира за изборите, мора да бидете член на партија.

Види


Back.gif Back to My places/Македонски page


Politics

Voting system · Party elections · Congress elections · Presidential elections · List of current presidents · Country administration