President/Shqip

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png


Politika

Sistemi i Votimit · Zgjedhjet partiake · Zgjedhjet për Kongres · Zgjedhjet për President · Lista e Presidentëve të botës · Administrimi i Shtetit

Icon position country president.gif Një President është një lider i zgjedhur që duhet të mishërojnë frymën e "kombit" për kombin e vetë dhe bota.

Duke pasur rolin e përfaqësuesit të shefit publik përfshin personifying vazhdimësinë dhe legjitimitetin e shtetit dhe ushtrimin e kompetencave politike, funksionet dhe detyrat e dhëna për ju.

Kërkesat

 1. Para së të gjithë kandidatëve duhet të jetë një kandidat për Zgjedhjet Presidenciale. Çfarë ata duhet të bëjnë për këtë?
  1. Ai duhet të jenë mbi nivel 18
  2. Duhen të jenë antar të ndonjë partie
  3. Ata duhen të jenë të nominuar nga 5 partitë e para të atij vendi
 2. Pasi ata kanë përfunduar të gjitha tre kërkesat për t'u bërë një kandidat, ata gjithashtu do të duhet për të fituar zgjedhjet në mënyrë që të bëhet presidenti i vendit

Si mund të bëhen zgjedhjet

Më 5 të çdo muaji, zgjedhjet presidenciale të zhvillohen në Botën e Re. Qytetarët do të kenë për të hyrë në zgjedhjet e votimit në mënyrë që të shikoni listën e kandidatëve.

Fuqia e Presidentit

Presidenti i vendit mund të propozoj ligje

Presidenti mund të propozojë një numër të pakufizuar të ligjeve. Presidentët mund të propozojë ndryshimet e mëposhtme:


Icon welcome.gif
 • Mesazh për lojtaret e rinj Çdo qytetar i ri do të marrë këtë mesazh, e cila përmban informacione të dobishme që do të ndihmojë ata të marrë filluar.
Icon alliance signed.png
 • Pakt Mbrojtje
  Propozon një marrveshje ushtarake.Nënshkrimi i kësaj marrveshje kushton 10000 CC për një muaj
Icon hospital.gif
 • Blej Ndertim:
  Presidenti është në gjendje të propozojë blerjen e një Spitali apo një sistem të mbrojtjes në rajonin e zgjedhjes së tij.
Icon-war.png
 • Deklaro Luftë
  Për të deklaruar luftë kushton Icon - Gold.gif 200 Ar,por madhësia e të dy vendeve të ndikojnë në koston përfundimtare.Kur një luftë është shpallur, presidenti mund të vendosë për të sulmuar vendin.Kur dy vendet janë në luftë me njëri-tjetrin, tregtia midis dy vendeve ndalohet
Icon embargo.gif
 • Ndalim Tregtije
  Propozon ndalim tregtie me një vend tjetër. Nëse votimi kalon, të dy vendet janë në gjendje për të tregtuar me njëri-tjetrin për 30 ditë duke mos bërë eksports padobishme. Ju lutem vini re se lufta automatikisht krijon ndalim tregtar.
Icon peace.png

Presidentët mund të propozojë paqe për t'i dhënë fund një luftë midis dy popujve.

Icon naturalenemy.gif
 • Armik Natyral
  Armik natyror është një ligj që mund të përdoret për të përcaktuar armikun më të urryer të vendit tuaj. Çdo vend mund të ketë vetëm një armik natyror zgjedhur.Kongresi dhe presidenti mund të propozojë atë.
Icon-war.png
 • Sulm Ajror
  Presidentët mund të propozojë një sulm në një vend që nuk është në kufi .

Shënime të rëndësishme

 • Presidenti ruan të gjitha aftësitë normale, duke përfshirë aftësinë për të bërë aleanca edhe në qoftë se vendi është pushtuar plotësisht para përfundimit të mandatit të tyre. Se presidenti është në gjendje të lëvizë lirisht dhe ai / ajo do të u kthye në vendin e tij një herë e tij / saj është çliruar vendi
 • Në qoftë se kjo është konsideruar që kryetarët nuk janë më të kërkuar si simbol të gjallë kombëtare të shtetit, ata heqin presidentin


Back.gif Ktheu tek faqja Country administration