Prime Minister/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Icon position prime minister.png
Întrucât țările eRepublik se referă cel mai mult la sistemul semi-prezidențial, un prim-ministrueste șeful cabinetului și de multe ori și directorul executiv al unei democrații parlamentare. Funcția de prim-ministru este ocupată de aleșii Președintelui țării. O persoană care poate înlocui primul ministru dacă nu este capabil să își îndeplinească funcțiile este viceprim-ministru, însă poziția nu este un titlu politic predefinit, în majoritatea cazurilor nu este anunțată în avans, întrucât primul ministru trebuie înlocuit manual de către președinte.

Istoric

La început, premierul a fost un titlu neoficial în eRepublik, în unele țări, cum ar fi Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Canada, aleg să-și numească Președintele, "Prim-Ministru", pentru a se potrivi cu sistemele politice naționale reale. A devenit un titlu politic după ce a fost propus de unul dintre cetățeni.

India și Slovacia

Unele țări, în special India și Slovacia, prim-miniștrii au fost șeful unui cabinet, cu toate acestea nu a fost directorul executiv (de exemplu Președinte) al țării. Primul ministru în această situație a avut un rol adjunct al națiunii.

Netherlands

În afară de a avea un președinte, premierul a fost post separat în (Statele Unite) Olandeze unde titlul de prim-ministru a fost folosit pentru șeful cabinetului, care era defacto și șef de stat. Cabinetele s-au format după alegerile congresului, iar liderul celui mai mare partid formează o coaliție cu alte partide pentru a forma un Cabinet. Această coaliție a decis cine va fi primul ministru. Această poziție a fost considerată mai mult sau la fel de importantă ca președinte al țării. Președintele era mai mult văzut ca o poziție militară și simbolică. După un an de dezbateri și experimentări în octombrie 2010, această poziție a fost desființată când a fost Daniel Parker prim ministru și a schimbat constituţia în favoarea unui guvern semi-CP (CP este șeful guvernului, dar puterile sale sunt limitate de congres).

Croatia și Italia

In Croatia și Italia, Primul-Ministru a fost Vice presedinte a țării, nu liderul țării.

Pakistan

In Pakistan, Primul-Ministru a fost şeful Congresului.

Excepţii

Marea Britanie și Australia încă se referă la președintele lor ca prim-ministru.

Locuri de muncă
Locuri de muncă oficiale în joc Politică Membru al Congresului · Consilier · Guvernator · Ministru al Apărării* · Ministru al Educatiei* · Ministru al Afacerilor Externe* · Membru de partid · Președinte de partid · Președinte · Prim Ministru · Secretar general (partid) · Purtător de cuvânt · Vice președinte (partid)
*Există diferite funcții ministeriale, unele sunt oficiale, altele nu, dar toate sunt menționate la articol Ministru
Militar Comandant (UM) · Al doilea Comandant · Căpitan (UM) · Soldat · Grade militare · Grade Aircraft
Economie / Media Angajat · Manager general · Director de presă
Istoric: eRepublik Rising · eRepublik V1
Locuri de muncă create de jucători Politică Consilier · Ambasador (diplomație) · Șef de personal · Director · Director al Ambasadelor · Fondator · Justiţie · Ministru* · Rege · Liderul grupului parlamentar · Politician · Director de recrutare · Secretar general (alianţă) · Ministru al Apărării · Senator · Vorbitor · Vice președinte (țară) ·
*Există diferite funcții ministeriale, unele sunt oficiale, altele nu, dar toate sunt menționate la articol Ministru
Militar Consilier · Șef de personal · Ofițer comandant · Ofițer executiv · Ofițer · Ofițer de personal · Comandant suprem
Economie / Media Consilier · Redactor · Fondator · Designer grafic · Jurnalist