Resistance/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Војна

Military tutorialВојнаОбјавување војнаПрироден непријателВоздушен нападБојно полеAircraft battleБитки по дивизииВостаниеDeterminationEmpireDefence shield
Wars in-game pageList of military conflicts


Востанијата се војни кои се започнати од граѓани кои сакаат да ослободат оригинални региони од окупација.

Започнување на востание

Можете да помогнете во започнување на востание со кликање на копчето "support". Овој интерфејс можете да го видите само ако сте во можност да кренете востание.

Вие и девет други граѓани можете да поддржите востание. Сите вие ќе добиете одликување востанички медал ако регионот се ослободи.

Вие можете да поддржите и започнете востание ако:

  • вие се наоѓате во регионот што сакате да го ослободите;
  • вие имате 1000 парични единици од државата што оригинално го поседува тој регион;
  • десет (10) граѓани го поддржуваат востанието;
  • регионот бил освоен пред повеќе од 24 часа;
  • востаниците од државата не се борат во друго востание во истата окупирачка држава;
  • регионот не е претходно нападнат од трета држава.

Востанието започнува автоматски откако и десетиот граѓанин ќе го поддржи востанието.

Ако државата што оригинално го поседува регионот си го поврати регионот (преку нормална војна или како природен непријател) пред да започне востанието тогаш граѓаните што го поддржале востанието ќе си ги добијат назад своите 1000 парични единици.
(На пример, јужна Австралија е окупирана од Индонезија. Осум луѓе поддржале востание што значи дека востанието сеуште не започнало. Ако Австралија, државата што оригинално го поседува регионот, го освои регионот со традиционална војна тогаш осумте граѓани што дале по 1000 парични единици (во овој случај AUD-австралиски долар) за започнување на востанието ќе си ги добијат назад своите пари.).

Ако востанието не успее (окупаторот го одбрани регионото) граѓаните кои го поддржале востанието нема да бидат во можност да поддржуваат востанија во наредните 7 дена. Тие ќе го видат копчето Support(Поддржи) но кога ќе кликнат на него тие ќе добијат порака што им кажува дека не можат да поддржат востание.

Дополнително, граѓаните можат да ја покажат својата поддршка со "гласање" за востанието. Овие гласови не се сметаат како поддршка. Ако сте гласале некое востание вие ќе бидете алармирани кога востанието ќе започне.

Борење во востание

Главна статија: Fight

За да се борите вие морате да се наоѓате во државата која моментално го поседува регионот во кој се одвива востанието. Процесот на борење е ист како и кај нормалните битки. Единствената разлика е во тоа што треба да изберете страна за која сакате да се борите. Страната можете да ја изберете од воената страница:

Одберете страна со кликање на соодветниот избор. Востаниците се на лево а бранителите (моменталниот сопственик на регионот) се на десната страна. Името на регионот се наоѓа во средина.

Види исто така


Воени Активности

Војник · Кампови за Тренирање · Војување · Воено Поле · Воен Чин · Воени Формули