Rezistencë

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Luftërat

Turtoriali ushtarakLuftaShpallja e luftesArmiku natyrorSulmi ajrorVendluftimiBetejat e avionëveBetejat e divizioneveRezistencaDeterminationEmpireDefence shield
Luftërat in-game pageList of military conflicts

Luftërat e rezistencës janë luftërat të filluara nga qytetarët të cilët dëshirojnë të çlirojnë rajonet e vendit të tyre të shtetësisë nga okupimi i huaj.

Fillimi i një rezistence

Ju mund të mbështesin një luftë të rezistencës duke klikuar butonin "mbështete". Kjo paraqitje tregohet vetëm në qoftë se ju jeni në gjendje për të filluar një rezistencë.
Paraqitja për të organizuar një rezistencë për shihet nga të gjithë qytetarët të cilët janë të vendosur në atë rajon të pushtuar.

Ju dhe nëntë shtetas të tjerë mund të mbështesni një luftë rezistente. Të gjithë mbështetësit e Rezistenecës marrin medalen Hero i Rezistenecës nësë çlirohet rajoni, kurse në rast se rezistenca dështon mbështetësit nuk marrin ndonjë shpërblim.

Ju mund të mbështetni dhe të filloni një luftë rezistencë vetëm nëse:

  • ju jeni të vendosur në rajonin që ju dëshironi për ta çliruar;
  • ju keni 1000 monedha të shtetësis;
  • dhjetë (10) qytetarët mbështesin rezistencën;
  • rajoni u pushtua më shumë se 24 orë më parë;
  • forca rezistenca e vendit nuk është duke luftuar një luftë të rezistencës në ndonjë rajon tjetër në të njëjtin vend pushtues;
  • rajoni nuk është i përfshirë në ndonjë ekspeditë tjetër ushtarake.

Lufta rezistencës fillon automatikisht kur qytetari i dhjetë mbështet luftën e rezistencës.

Nëse e rajonin e ripushton vedni origjinale i rajoni (nga lufta normale apo armik natyror) para se rezistenca fillon, qytetarët që mbështetën luftën e rezistencës do të marrin 1000 monedhat e tyre qytetare prapa.

( Për shembull,Australia Jugore është pushtuar nga Indonezia. Tetë njerëz mbështesin rezistencën, kështu që nuk ka filluar ende. Nëse Australia, pronari origjinal i rajonit, e pushton rajonin nga një betejë tradicionale, tetë qytetarë që dhan 1000 monedha qytetare ( AUD në këtë rast ) për të filluar lufta rezistenca, do ti marrin paratë e tyre prapa ).

Nëse lufta rezistenca dështon (pushtuesi e mbron rajonin) qytetarët që mbështetën luftën e rezistencës nuk do të jenë në gjendje për të mbështetur një luftë tjetër rezistencë për 7 ditët e ardhshëm. Ata do të shohin butonin mbështetje, por kur të klikoni mbi atë që ata do të marrin mesazhin që shpjegon pse ata nuk mund të mbështesin luftën e rezistencës.

Përveç kësaj, qytetarët mund të tregojnë aprovimin e tyre për një luftë të rezistencës duke votuar për atë në asnjë kosto. Këto vota nuk llogariten si mbështetje. Nëse ju votuar apo përkrahur rezistencën, ju do të jenë të informuar kur lufta rezistenca fillon.

Që nga dita 1785 modifikim tjetër u soll në luftërat Rezistencës:


Nëse një vend fillon një luftë e rezistencë kundër një pushtuesi dhe humbet betejën, forca rezistenca do të duhet të presë 24 orë para fillimit të një luftë të re Rezistenca kundër pushtuesit të njëjtë.

Kjo periudhë e qetësie do të aplikohet në të gjitha rajonet origjinale të vendeve nën pushtimin.

Luftimi në një luftë të rezistencës

Artikulli Kryesor: Fight/Shqip

Për të luftuar ju duhet të gjindeni në vendin që zotëron atë rajon ku lufta rezistenca është duke u zhvilluar. Procesi i luftës është i njëjtë si në betejat e tjera. Dallimi i vetëm është se ju duhet të zgjidhni një anë që ju dëshironi për të luftuar për të. Ana është zgjedhur nga faqja e luftës:

Zgjidhni anën duke shtypur zgjedhje përkatëse. Rezistenca është në të majtë dhe okupatori i rajonit në të djathtë. Emri i rajonit është në mes.

Shiko edhe këtë


Termet lidhur me ushtrinë

Ushtarë · Vend tranjimi · Luftimi · Luftimet guerrile · Vendluftimi ·Grada ushtarake · Formualt ushtarake