Rising: Безбедносните Системи

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
RomânăIcon-Romania.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik-rising-logo.jpg

This page has been saved as historical information from Rising.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Icon - Defense System.jpg Безбедносните Системи во еден регион даваат дефанзивен бонус на војниците.

Безбедносниот Систем може да се купи само со предлог на претседателот на државата и истиот тој предлог треба да биде во согласност со Конгресот. Тој е поставен во регион кој претходно претседателот го одбрал.

Компоненти

Безбедносниот Систем ги има следниве компоненти: основа, ѕидови и топови. Основата дава дефанзивна моќ за одбрана од непријателите. Ѕидовите се критериумот за издржливост. Топовите го овозможуваат дометот на Безбедносниот Систем.

Како да добиете дефанзивен бонус во битка?

Добивате дефанзивен бонус во битка ако:

  • Сте во домет на Безбедносниот Систем.
  • Градбата е под контрола на вашата држава/сојузник.

Јачината на дефанзивниот бонус ја определува Основата.

Издржливост

Издржливоста се намалува кога има единици во дометот на Безбедносниот Систем, а не по секоја битка. Доколку повеќе играчи (од страната која го поседува Безбедносниот Систем) се во домет на Безбедносниот Систем, издржливоста се намалува за 1 од играч по круг. (Се бројат само тие играчи кои биле нападнати и се во дометот на Безбедносниот Систем). Доколку нема играчи во дометот на Безбедносниот Систем или тие не биле нападнати, издржливоста останува иста.

Конструирање

За конструирање на Безбедносниот Систем се употребува Icon - Stone.png Камен.

Истотака видиProducts

Tank · Air unit · Rifle · Artillery · Moving ticket · Food · House · Hospital · Defense system