Rising:Fight/Bahasa Indonesia

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
فارسیIcon-Iran.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
RomânăIcon-Romania.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik-rising-logo.jpg

This page has been saved as historical information from Rising.
This information is out of date and should not be used for current game play.

berjuang adalah satu proses yang boleh dilakukan oleh akaun mana-mana warganegara daripada medan perang. Warganegara yang berada pada tahap 6 atau lebih tinggi dan mempunyai kesihatan yang 40 atau yang lebih tinggi boleh melawan.

persediaan

Walaupun ia adalah mungkin untuk masuk ke medan perang tidak bersenjata, ia adalah sangat disyorkan bahawa anda membeli senjata pertama, sebagai senjata dengan ketara akan meningkatkan peluang anda untuk memenangi pertempuran. Untuk membeli senjata, pergi ke pasaran, pilih jenis senjata anda ingin beli, masukkan dalam kuantiti senjata yang anda ingin membeli, dan klik membeli.

Mencari pertempuran

Battleground.png

Anda boleh mencari pertempuran di mana anda boleh berjuang dari senarai peperangan. Terdapat juga laman khas yang memberitahu kamu pertempuran anda boleh mengambil bahagian. Ia dipanggil "Pertempuran anda boleh berperang pada". Anda boleh mencari halaman ini selepas anda telah selesai semua tugasan anda atau dengan mengklik this.

Juga jika negara anda menerbitkan kiriman pertempuran, anda boleh menemui pertempuran dari sana juga.

Daripada uptown bawah seksyen ini, apabila anda telah selesai 4 tugas harian, anda akan boleh klik pilihan yang akan membawa anda ke medan pertempuran. Jika tidak ada pertempuran yang bahawa negara anda yang terlibat dalam, mesej berikut akan dipaparkan:

Pada masa ini tiada pertempuran anda dapat berjuang. Sila periksa laman utama dan bukannya, mungkin anda mendapati sesetengah artikel yang menarik untuk dibaca.

Menyertai untuk berperang

Select weapon.jpg

Selepas anda mempunyai senjata dan mendapati pertempuran anda boleh mengambil bahagian dalam, anda mesti menyertainya. Anda boleh menyertai pertempuran hanya jika ia giliran negara anda. Jadi jika tiba giliran lawan, anda mesti tunggu sehingga tiba giliran anda.

Bila tiba giliran negara anda, anda boleh dikerah untuk berperang dengan menekan "Sertai pertempuran" butang (atau butang memindahkan jika anda pernah berjuang dalam pertempuran itu). Selepas itu permainan meminta anda untuk memilih senjata. Pilih senjata dari inventori anda dan tekan "Penggunaan senjata".

Apabila senjata itu dipilih, anda perlu memilih jubin yang anda ingin dihantar ke. Anda boleh menyertai mana-mana jubin lama sebagai syarat-syarat berikut dipenuhi:

 1. Jenis senjata yang dipilih anda dibenarkan untuk menggunakan pada cerun jubin itu (contohnya jika senjata yang anda pilih adalah tangki, anda tidak akan dapat untuk menggunakan mana-mana jubin air)
 2. Jubin itu diduduki oleh negara anda
 3. Jubin yang tidak bersebelahan dengan jubin musuh diduduki oleh sekurang-kurangnya satu musuh

Pilih jubin dengan menekan. Selepas itu, anda boleh mula memerangi.

perjuangan

Movable tiles.

Pertempuran giliran berdasarkan. Sisi menyerang dan bertahan dalam pertempuran seterusnya bergerak dan menentang satu sama lain.

Bergerak dalam medan perang

Battle move.png

Bagi anda boleh menyerang seseorang, anda mesti bergerak jubin sebelah jubin yang anda mahu untuk menyerang. Unit yang berbeza mempunyai jenis keupayaan bergerak. Sebagai contohnya, hanya Unit udara boleh bergerak kepada jubin air, dan hanya unit udara boleh bergerak 3 jubin setiap seterusnya. Oleh itu, anda perlu mengambil kira rupa bumi senjata anda boleh menyeberangi apabila anda mula bergerak, dan berapa banyak jubin jenis senjata anda boleh bergerak setiap giliran, sambil bergerak jubin. Untuk bergerak, tekan butang Pindah dalam kawalan apabila ia giliran negara anda. Anda akan dapat melihat jubin yang anda mampu untuk bergerak ke. Pilih satu dengan mengklik padanya. Adakah ini seperti yang banyak kali yang anda perlukan (atau boleh).

menyerang

Battle attack.png Apabila anda berada di jubin yang bersebelahan dengan musuh, anda mempunyai kemungkinan untuk menyerang. Untuk berbuat demikian anda perlu klik butang serangan dalam kawalan. Selepas menekan butang serangan, memilih jubin di mana anda mahu untuk menyerang dengan mengklik padanya. Selepas anda telah memilih jubin, popup akan muncul menunjukkan pilihan menyerang.
Memilih lawan

Memilih sasaran

Anda akan melihat senarai 5 askar maksimum yang anda boleh menyerang. Senarai akan memberitahu anda nama askar, Jenis Unit, skill, pangkat tentera dan kesihatan. Anda juga akan melihat avatar musuh. Apabila anda klik musuh anda mahu mencabar beliau / dia akan muncul di bahagian atas skrin anda, di mana anda boleh membandingkan diri sendiri dan lawan. Anda akan dapat melihat anda dan serangan / hit perubahan dan pelbagai kerosakan bersama-sama dengan sifat-sifat yang sama yang anda lihat dalam senarai musuh.

Sekali anda telah memilih musuh yang anda ingin melawan, anda mesti memilih booster.

Memilih booster

Anda boleh memilih dari 5 penggalak yang berbeza. Mereka memberi anda pelbagai jenis bonus:

Name Price Effect
Telescopic sight Icon-gold.gif 0 Emas +1 Attack
Hand Grenade Icon-gold.gif 0.19 Emas +5 Damage dealt
High-Density ammo Icon-gold.gif 0.49 Emas +20% Damage dealt
Light body armor Icon-gold.gif 0.99 Emas -25 % Damage received
Rocket Launcher Icon-gold.gif 1.49 Emas +20 Damage dealt
Berlegar atas penggalak untuk melihat maklumat lebih terperinci

Memilih pilihan serangan

Anda boleh memilih antara satu musuh dan mod pengamuk. Jika anda memilih satu musuh, anda hanya akan menentang lawan yang anda pilih. Tetapi jika anda memilih Pergi mengamuk, selepas anda telah dikalahkan musuh pertama (anda pilih) anda akan menyerang musuh yang kedua. Anda akan terus menyerang sehingga anda dikalahkan, atau sehingga anda kehabisan musuh-musuh. Booster yang dipilih hanya akan menjejaskan perjuangan pertama.

Selepas anda selesai, tekan butang Set menyerang dan serangan itu ditetapkan. Anda juga boleh membatalkan rancangan serangan anda dengan menekan tidak menyerang. Anda boleh mengubah suai anda menyerang selagi tiba giliran anda. Ketika giliran berakhir, anda akan melihat hasil.

Setiap "seterusnya" berlangsung selama maksimum 1 saat 50 minit (110 saat).

Kawalan serangan

Mempertahankan

Battle defend.png Ketika giliran tidak negara anda, anda boleh mempertahankan diri terhadap serangan dengan memilih booster. Anda tidak boleh bergerak, berundur atau menyerang ketika mempertahankan. Tekan butang mempertahankan jika anda mahu untuk menetapkan penggalak perlindungan. Penggalak adalah sama seperti apabila diserang. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu memilih booster, jika anda tidak mahu menggunakannya. Jika tiada musuh menyerang anda, Emas yang dibelanjakan untuk penggalak akan dikembalikan kepada anda.

The PvP

Naratif perjuangan.

Bagaimana ia menyala?

Anda dan lawan anda bergilir-gilir menyerang antara satu sama lain. Dalam giliran pertama, penyerang dipilih secara rawak, dengan peluang 60% daripada beliau sebagai pemula. Seterusnya A berakhir selepas penyerang sama ada memukul atau terlepas pembela. Jika hit penyerang tidak ketinggalan, penyerang akan menangani kerosakan kepada pertahanan. Jika dia rindukan, seterusnya akan berakhir. Ketika giliran berakhir:

 • Jika kesihatan pertahanan melebihi 20, pula akan datang bermula dengan peranan penyerang dan pertahanan diterbalikkan.
 • Jika kesihatan pertahanan adalah di bawah 20, maka perjuangan lebih dan penyerang dipilih sebagai pemenang dan pemain pertahanan itu akan pulih semula.

Naratif

Anda akan melihat perjuangan sebagai format cerita di mana anda dapat melihat pertempuran dalam maklumat lanjut.

Kesan

Selepas pertempuran berakhir perkara-perkara berikut akan berlaku kepada pihak-pihak. Jika mereka berada dalam kawasan kesan hospital dikawal oleh pasukan mereka, mereka akan menerima sejumlah kecil kesihatan dari sana (tidak lebih daripada apa yang mereka hilang semasa perjuangan). Senjata mereka juga akan kehilangan daya tahan.

Pemenang

Pemenang:

 • Akan mendapatkan skill dan pangkat poin;
 • Akan mempunyai kesihatan mereka menurun ke tahap ia diturunkan ke dalam perjuangan;
 • Akan berpindah ke jubin dia menyerang jika tidak ada musuh lain dan unitnya boleh bergerak di sana;

Kalah

The loser:

 • Akan mendapatkan skill poin;

Kesihatan * akan dinaikkan kepada 20;

  • Kesihatan / akan dinaikkan kepada 70 tiga kali / 24 jam;
 • Akan dibawa keluar dari medan perang (dia / dia boleh mengatur semula kedudukan pada gilirannya);

Pelbagai unit menyerang sasaran yang sama

Ia boleh berlaku bahawa lebih daripada satu unit dari pihak anda memilih untuk menyerang musuh yang sama. Dalam kes ini, hanya satu unit boleh menyerang musuh yang diberikan, yang dipilih secara rawak. Ini dipanggil outnumbering musuh. Jika unit anda tidak dipilih, maka unit anda tidak akan melawan, tetapi akan berpindah ke jubin sasaran selepas perjuangan jika tiada musuh dibiarkan. Selepas itu, anda menerima 5 kemahiran mata, 2 mata pangkat dan kesihatan -5 untuk menyertai.

kalkulator

eAnalytics Fight Calculator

Lihat Juga