Rising:Hospital/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik-rising-logo.jpg

This page has been saved as historical information from Rising.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Болница се употребува за зголемување на енергијата на војниците кои се бореле во војна. Болниците не се за тие кои не се бореле.

Болници се создаваат со компании за производство со употреба на камен. Тие можат да се купат само со предлог на претседателот на државата кој е во согласност со конгресот. Тие се поставени во регион кој претходно претседателот го одбрал.

Компоненти

Hospital components.jpg

Болниците имаат два компонента: кров и ѕидови. Кровот на болницата одредува колку пати војникот може да се излечи додека се бори во една битка, а ѕидовите го даваат максималниот број на енергија која се користи за лечење.

Како се употребува болница?

Кога се бориш можеш да употребиш болница кога:

  • Си на страна на одбранбената армија.
  • Има болница во регионот каде што се води војната, во одредената битка во која се бориш.

Најголемиот број на енергија кој можеш да го добиеш од болница зависи од кровот на болницата. Доколку кровот има 100 костумизирани поени играчот ќе може да ја употреби болницата 10 пати за да добие максимум 100 енергија во одредената битка.

Издржливост

Издржливоста на болницата се мери со буџетот за енергија на истата. Буџетот за енергија е максималниот број на енергија што една болница може да го додели на војниците пред да исчезне од мапата. Ако ѕидовите на болницата имаат 100кп, болницата ќе може да даде 25.000 енергија

Конструирање

За изградба на болница потребно е Icon - Stone.pngкамен.

Истотака види