Rising:Resistance war/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
עבריתIcon-Israel.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
EspañolIcon-Spain.png


Војна

Military tutorialВојнаОбјавување војнаПрироден непријателВоздушен нападБојно полеAircraft battleБитки по дивизииВостаниеDeterminationEmpireDefence shield
Wars in-game pageList of military conflicts

Востанија (Resistance wars) се војни кои може да ги започнуваат граѓани кои сакаат да ослободат некој регион од окупација.

Започнување на Востание

Востанија не може да се започнат во оригинални региони на држава. Едно востани не може да започне повеќе востанија против една држава. Ако регионот бил неодамно освоен, потребно е да се чека 24 часа пред да може да се започне востание. За да започнете востание ви треба:

Цената за започнување на востание е 10,000 единици од локалната валута на оригиналниот сопственик. Востанијата исто така може да се редат. Ако регионот смени сопственост пред да стартува востанието, иницијаторот ќе ги добие назад своите пари. Не е можно да редите повеќе востанија.

Пример: Сакате да започнете востание (RW) во освоен Романски регион. Вие ќе треба да платите 10,000 RON за започнување на истото.

Борење во востание

Главна статија: Fight

За да се борите Вие мора да се наоѓате во државата што го поседува регионот во кој е започнато востание. Борењето е исти како и кај нормалните битки. Единствената разлика е што мора да одберете страна за која сакате да се борите. Страната се избира од воената страна:

Одбери ја страната со кликање на соодветниот избор. Востаниците се на лево а бранителите се наоѓаат на десна страна. Името на регионот се наоѓа на средината.

Исто така види


Rising Мени

Почетна страна · Пазар · Заедница · Правила · Историјат