eRepublik Закони

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Принципите на Администраторите

Закони · Додатоци · Казнени Поени · Жалби · Страна за Контакт

eRepublik Закони

eRepublik Laws
 1. Забранети се сите содржините кои содржат вулгарности, порнографија, навреди, провокации, спам и/или рекламирање.
 2. Забранети се сите искористувања на системот.
 3. Забрането е да се создаваат или користат повеќе граѓански профили.

Казни

eRepublik Penalties

Содржини создадени од корисниците

Најмногу интерес се покажува во врска со начинот на добивање казнени поени доколку се изврши непочитување на првиот eRepublik Закон. На табелата е покажан точниот редослед, заедно со деталите:

Бр. Тип на казна Претходни КП Додадени КП Можност за жалба
1 Прво Предупредување 0 КП 1 КП Не
2 Второ Предупредување 1 КП 1 КП Не
3 Трето Предупредување 2 КП 1 КП Не
4 Забрана - 6h 3 КП 1 КП Не
5 Забрана - 12h 4 КП 1 КП Не
6 Забрана - 24h 5 КП 1 КП Не
7 Забрана - 48h 6 КП 1 КП Да
8 Забрана - 72h 7 КП 1 КП Да
9 Забрана - 72h 8 КП 1 КП Да
Главна статија: Forfeit points

Во случај кога се добива Забрана, се забранува на граѓанинот и сите поврзани организации со истиот да создаваат или ажурираат било какви содржини во одреден период. Меѓутоа сите други акции со eRepublik се дозволени.


Искористувања

Казните во случај да се утврди искористувања на системот од страна на граѓанинот/организацијата се следни:

 • Одземање на Злато
 • Намалување на атрибутите
 • Привремена или трајна суспензија


Повеќе профили

Доколку биде утврдено дека повеќе граѓанскии профили се создадени или контролирани од страна на едно лице, следниве казни се применуваат:

 • Одземање на Злато
 • Намалување на атрибутите
 • Привремена или трајна суспензија


Форум и Wiki оддел

Официјалниот eRepublik Форум, заедно со Wiki одделот, исто така подлежат на правилата и законите одредени од страна на eRepublik Администраторите.

На овие оддели се применуваат привремени и трајни блокирања во зависност од сериозноста на прекршокот. Понекогаш може да се применат и казни на граѓанскиот профил (кои се објаснети погоре).

 • Официјалниот eRepublik Форум нема специјални правила на однесување.
 • правилата кои се применуваат на Официјалниот eRepublik Wiki оддел се наоѓаат тука.


Поврзано соМени

Вовед · Правила · Прирачник · Историјат